Subscribe to CalpeNoticiasVA feed
Updated: 34 min 28 sec ago

Calp insta a la Generalitat màxima vigilància i responsabilitat en els treballs de les Cases Neptú

Wed, 14/02/2018 - 12:37
dimecres, 14 Febrer, 2018 - 12:15

Davant la preocupació que està causant entre la ciutadania calpina els treballs que s'estan duent a terme en les cases Neptú, l'Ajuntament de Calp té previst instar a la Generalitat Valenciana que extreme la seua vigilància en relació a totes aquelles actuacions que es desenvolupen en aquests terrenys. Aquesta decisió ve motivada, a més, pel fet que la Direcció general de Patrimoni, dependent de la Conselleria de Cultura, ha concedit fins al moment totes les autoritzacions per als treballs que l'empresa ha sol·licitat.

 

D'aquesta manera, la Conselleria va concedir permís per a la realització d'uns primers cates del terreny i a continuació per a la demolició dels edificis, actuació que s'està desenvolupant en aquests moments i que inclou també eliminar el llosat i tots aquells elements contemporanis que es troben en el terreny i que formaven part d'aquesta construcció.

 

A més, la Conselleria ha concedit ja la seua autorització per a la següent fase corresponent a l'excavació dels terrenys. Aquest tràmit és el que determinarà l'existència o no de restes arqueològiques i el seu valor, la qual cosa ha de portar a la Conselleria a decidir si es pot construir o no sobre aqueixos terrenys.

 

“Instem a la Direcció General de Patrimoni la màxima vigilància, diligència i responsabilitat en totes les actuacions que es duguen a terme en relació als terrenys de les Cases Neptú, un assumpte que ens preocupa enormement”, ha destacat l'alcalde César Sánchez.

 

Sánchez ha anunciat, a més, que el consistori contractarà un arqueòleg perquè supervise totes les actuacions que es duguen a terme en aquests terrenys.

 

L'Ajuntament reitera, a més, que de cap manera concedirà llicència d'obres en aquests terrenys sense l'autorització preceptiva i vinculant d'aquest organisme que és el que atorga les autoritzacions corresponents per a dur a terme qualsevol actuació en aquests terrenys en tractar-se d'un àrea de possible interès arqueològic.

 

 

L’Ajuntament no concedirà llicència d’obres en les Cases Neptuno sense l’autorització de la Direcció General de Patrimoni

Mon, 12/02/2018 - 14:46
Dilluns, 12 Febrer, 2018 - 11:45 L'Ajuntament de Calp no concedirà llicència d'obres en els terrenys coneguts com Cases Neptú sense l'informe, preceptiu i vinculant, de la Direcció general de Patrimoni, així ho ha assenyalat l'alcalde de Calp, César Sánchez, en el ple celebrat divendres passat. Sánchez ha assenyalat que, segons el Pla General de Calp, és la Conselleria de Cultura la que autoritza les prospeccions en el terreny i que serà la Generalitat la que haurà d'autoritzar la possible construcció del solar abans que l'Ajuntament puga donar la llicència d'obra ja que es tracta d'una àrea de possible interès arqueològic.       vial J   El ple de l'Ajuntament ha aprovat també l'adquisició dels últims terrenys necessaris per a l'obertura del Vial J, que passarà a dir-se avinguda Felip VI i connectarà l'avinguda Romania amb la zona escolar i des d'allà enllaçarà amb l'avinguda Generalitat Valenciana (accés Nord a Calp).   Aquest vial permetrà desplaçar el trànsit rodat de la zona de platges cap a la carretera nacional sense passar per les avingudes Exèrcits Espanyols i Diputació, i per tant descongestionaran el trànsit del nucli urbà. El pressupost municipal d'aquest any consigna 599.857 euros per a aquest projecte.   Els terrenys adquirits per l'Ajuntament permetran l'enllaç de l'avinguda Romania i l'avinguda País Valencià, des d'aquesta confluència part el futur vial J. Finalitzat aquest tràmit l'obertura del vial J està més a prop de ser una realitat.       Adhesió projecte edificant   D'altra banda, el govern ha elevat al ple la proposta municipal per adherir-se al Pla Edificant de la Conselleria. Aquesta proposta d'actuacions part del Consell escolar Municipal que per unanimitat va fixar les necessitats en matèria d'infraestructures per ordre de prioritats.   Les actuacions sol·licitades són la construcció del nou col·legi d'educació especial Gargasindi, la construcció del segon Institut d'Ensenyament Secundari, la construcció d'un nou col·legi d'infantil i primària, tancaments de passadissos al Col·legi Paternina, construcció de gimnàs en el col·legi Azorín, reforma de banys al col·legi Oltà.   Altres actuacions sol·licitades són la reparació de pistes a l'IES Ifac, adequació de la casa del conserge com a aula de sicomotricidad al Col·legi Azorín, instal·lació d'una caldera de gasoil per a calefacció en el col·legi Paternina, la renovació del cablejat d'internet a l'IES Ifac, la construcció de bosc al pati del col·legi Gabriel Miró i la insonorització de gimnàs, menjador i aula de música al col·legi Gabriel Miró.

La Comissió Especial Informativa dels Banys de la Reina sol·licita a la Generalitat Valenciana que informe sobre l'estat de la declaració de Bé d'Interès Cultural

Fri, 09/02/2018 - 18:58
divendres, 9 Febrer, 2018 - 18:45

La Comissió Informativa Especial dels Banys de la Reina de l'Ajuntament de Calp ha acordat en la reunió celebrada aquest matí sol·licitar a la Generalitat Valenciana un informe sobre l'estat en el qual es troba l'expedient de declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC) del jaciment arqueològic.

 

Aquesta Comissió va ser creada l'any 2013 però ha sigut ara quan l'Alcalde de la localitat, César Sánchez, ha decidit donar-li un impuls per a intentar cercar una solució a la problemàtica plantejada entorn als Banys, per la qual cosa aquesta Comissió es reunirà una vegada al mes.

 

Recentment el Tribunal Suprem ha donat la raó als propietaris d'aquests terrenys en el seu dret per a poder edificar, en contra de la postura mantinguda per l'Ajuntament de preservar els Banys de la Reina per ser un dels elements més importants del patrimoni històric i cultural de Calp.

 

La Comissió Informativa de la qual formen part tots els grups polítics té com a objectiu estudiar totes les opcions plantejades sobre el futur dels Banys. Entre les que cobren més pes es troben la de permetre la construcció sobre aquests terrenys i que la planta baixa es convertisca en museu com s'ha fet en ciutats com Roma o Sevilla. També es podria traslladar l'edificabilitat a altres sectors de la localitat o que l'Ajuntament adquirira els terrenys on estan situats els Banys.

 

Així mateix, la Comissió ha aprovat una partida econòmica per a iniciar els treballs de manteniment i conservació dels jaciments situats en les parcel·les municipals. Aquesta iniciativa ha comptat amb el suport de tots els grups polítics que formen part de la Comissió. “Durant els pròxims mesos l'Ajuntament durà a terme diferents iniciatives per a donar a conèixer a tots els veïns la situació actual en la qual es troben els Banys de la Reina, i sobretot, les actuacions que s'estan realitzant per a cercar la millor solució”, ha declarat Sánchez després de la celebració de la Comissió.

 

“Volem conèixer l'opinió dels veïns així com les propostes que ens vulguen plantejar, per a açò se celebraran cicles de xarrades, conferències i col·loquis que esperem ens permeten trobar la millor solució per als Banys de la Reina”, va afegir.

Calp invertirà 80.000 € en la creació de sendes per als vianants en Les Salines i en la seua regeneració

Mon, 05/02/2018 - 14:26
Dilluns, 5 Febrer, 2018 - 14:15

L'alcalde de Calp, César Sánchez, va anunciar dissabte passat en les Salines amb motiu del Dia Internacional dels Aiguamolls, que l'Ajuntament destinarà enguany 80.000 euros per a la creació de sendes que permetran als ciutadans passejar i gaudir d'aquest paratge natural emblemàtic en la localitat. La inversió inclou també la regeneració d'una zona que va ser receptora en el seu moment d'abocaments procedents de treballs de demolició.

 

El projecte, que ha sigut remès a la Consellería de Medi ambient que ha de donar el seu vistiplau doncs es tracta d'una zona humida, proposa crear una senda perimetral senyalitzada. Es pretén senyalitzar mitjançant balises d'1,20 metres d'altura els recorreguts principals, a més com l'itinerari recorre dues sèquies de desguàs de vessaments es proposa la instal·lació de sengles passarel·les per a salvar aquests punts.

També es planteja la instal·lació d'una passarel·la de 163 metres de longitud en la zona nord de la làmina d'aigua, amb la finalitat de dirigir el pas dels visitants i limitar-ho en zones que necessiten major protecció per tractar-se d'àrees de cria. També s'instal·laran cartells interpretatius i es crearà un mirador d'albirament d'aus.

Però la iniciativa va més enllà perquè pretén eliminar antics abocaments en un dels entorns més urbans de l'àrea protegida i la recuperació de camins cadastrals amb treballs d'esbrosse. Un altre aspecte important és l'eliminació de vegetació invasora sense cap relació amb l'ecosistema de les Salines.

L'Ajuntament contracta 11 aturats a través de programes del SERVEF

Fri, 02/02/2018 - 11:32
divendres, 2 Febrer, 2018 - 11:15

L'Ajuntament de Calp ha rebut un total de 102.283’82 euros a través de diferents programes de foment d'ocupació del SERVEF, la qual cosa ha permès contractar a 11 persones aturades que desenvoluparan diferents tasques en el consistori per un període de sis mesos.

 

En concret, a través del programa EMCORD, destinat a la contractació d'aturats de llarga durada, s'ha contractat a 7 peons i 1 oficial per a realitzar treballs de selvicultura selectiva durant sis mesos. En concret s'actuarà en les zones verdes del Cocó, Casanova, Empedrola, Maryvilla i Oltà, realitzant treballs d'esbrosse, poda i neteja. Aquesta actuació compta amb una subvenció de 73.061’50 euros i està finançada al 100% pel SERVEF.

 

D'altra banda, mitjançant el programa EMCORP, destinat a la contractació de persones aturades d'almenys 30 anys d'edat, s'ha contractat a dos oficials i un peó, per un període de sis mesos, que realitzaran treballs de reparació dels passejos marítims i adequació i supressió de barreres arquitectòniques en la zona de platges. La subvenció per a aquest programa ascendeix a 29.222’32 euros.

 

 

El Ayuntamiento logra que Correos aplace la interrupción del reparto postal en 16 urbanizaciones de Calp

Thu, 01/02/2018 - 13:32
dijous, 1 Febrer, 2018 - 13:15

L'Ajuntament de Calp, a través de la Regidoria d'Atenció al Ciutadà, dirigida per Hilde Backaert, ha aconseguit que Correus ajorne fins al 3 de setembre la interrupció del repartiment de correu postal a 16 urbanitzacions, que en un principi estava prevista per al 5 de febrer. Les urbanitzacions afectades són Corralets, La Merced, El Sol, Ortenbach, Vallesa, Buenavista, Costeres, LosPinos, Caleta, Bassetes, Pinamar, Carrió, Carrió Alt, Cometa III, Gran Sol i Empedrola.

 

Amb la finalitat de donar una solució a aquest problema, la regidoria ha decidit instal·lar durant aquest termini de temps bústies concentrades pluridomiciliàries en aquestes urbanitzacions, la qual cosa permetrà garantir el repartiment de correu en el futur. Encara que en principi la instal·lació de bústies és un assumpte que correspon als ciutadans, l'Ajuntament ha considerat oportú dur a terme aquesta iniciativa, conscient de les dificultats que açò suposa per als veïns de les urbanitzacions, molts dels quals són estrangers i estan absents en períodes determinats de l'any, a més del gran volum de bústies que es precisa que s'instal·len.

 

Correus va comunicar per carta als veïns d'aquestes urbanitzacions que anava a interrompre el repartiment postal en aquestes àrees residencials en no dispondre de bateries de bústies i que a partir del 5 de febrer les cartes haurien de ser, per tant, recollides per aquests residents en l'oficina postal de Calp.

 

Davant la preocupació que ha despertat aquest assumpte entre els ciutadans, la regidora d'Atenció al Ciutadà, Hilde Backaert, ha mantingut una reunió amb el director territorial de la zona 5 de Correus, del que depén Calp, Blas Ángel Barbadillo, gràcies a la qual Correus ha accedit finalment a posposar la interrupció del servei fins al 3 de setembre.

 

“Hem volgut posar-nos al costat del ciutadà per a donar solució a aquest problema i fer-los així la vida més fàcil ja que som conscients que per als veïns suposa missió impossible instal·lar les seues pròpies bateries de bústies”, ha assenyalat Hilde Backaert.

Talls de trànsit amb motiu de la celebració de la 69ª EDICIÓ DE LA VOLTA CICLISTA A LA COMUNITAT VALENCIANA

Wed, 31/01/2018 - 09:42
dimecres, 31 Gener, 2018 - 08:15

El pròxim divendres, 2 de Febrer, a partir de les 14:50 hores, es disputarà la 3ª etapa de la Volta Ciclista a la Comunitat valenciana. La mateixa discorrerà entre les localitats de Benitatxell i Calp per la CV746, amb un recorregut total de 30km. La línia de meta estarà situada en la Plaça de la Constitució de Calp. La celebració d'aquesta prova, determina l'adopció de les següents mesures de trànsit per part de la Policia Local:

 

Dijous, dia 01 de Febrer de 2018

- Des de les 13:00 hores estarà prohibit l'estacionament de vehicles en la Plaça de la Constitució i en la Avda. Ifach, motivat per l'arribada de material per a donar inici al muntatge de la linea de meta.

-Per a facilitar aquestes tasques de muntatge, es tallarà el trànsit en la intersecció de l'Av. Gabriel Miró amb Plaça de la Constitució, desviant-ho per C/Goleta.

 

 

Divendres,dia 02 de Febrer de 2018

Es veuran afectades pels diversos talls de trànsit les següents vies:

- La CV746 en tot el seu recorregut en en la nostra població, així com els vials que donen accés a la mateixa que romandran tallats.

-C/Àustria, C/Suècia, Avd. Bulgària, Avd. Polònia i tots els carrers d´accés a les mateixes.

-Avd. Exèrcits Espanyols sentit Moraira-Calp (des de l'encreuament de la C/Polònia fins a l'encreuament de la C/Corbeta) i els carrers que accedeixen a aquest trams de l'avinguda.

-C/Corbeta íntegrament.

-Avd. Gabriel Miró (des de l'encreuament de la C/Corbeta fins a la Pl. Constitució i els carrers que accedeixen a les mateixes. ),

-Pl. Constitució i Avd. Ifach.

- Des de les 6:00 hores estarà prohibit l'estacionament de vehicles en:

- C/Àustria, C/Suècia, Avd. Bulgària, Avd. Polònia, Avd. Exèrcits Espanyols sentit Moraira-Calp (des de l'encreuament de la C/Polònia fins a l'encreuament de la C/Corbeta), C/Corbeta, Avd. Gabriel Miró (des de l'encreuament de la C/Corbeta fins a la Pl. Constitució), Pl. Constitució i Avd. Ifach.

- Al llarg del matí, es poden produir retencions i talls de trànsit, a causa del muntatge del clos de seguretat per a la meta, en els carrers del circuit i adjacents.

- Des de primera hora del matí estarà prohibit l'accés i la circulació de vehicles en la Plaça de la Constitució i Avd. Ifach.

- El circuit pel qual transcorrerà la prova, quedarà definitivament tancat al tràfic des de les 13:45 hores fins a la finalització de la prova, aproximadament a les 17:30 hores.

- Es prega a comerciants, hostelerss, restauradors i transportistes que facen les seues previsions amb l'antelació suficient per a evitar qualsevol tipus d'inconvenient durant aqueix dia.

- Es recomana al màxim evitar els desplaçaments amb cotxe, sobretot en la zona d'influència de la carrera.

- Des de la Policia Local, s'agraeix la seua col·laboració, esperant la seua comprensió cap a les indicacions dels agents i les regulacions que, circumstancialment, determine a cada moment el tràfic rodat, i que afectaran especialment a les vies esmentades.

Dos policies locals participen en un projecte europeu de prevenció i recerca de ciberdelinqüència

Tue, 30/01/2018 - 09:58
dimarts, 30 Gener, 2018 - 09:45

Dos agents de la Policia Local de Calp, Martin Moreno i Ben Wilkinson, han sigut seleccionats, després de presentar la seua proposta de recerca, per a participar en el projecte europeu Prophets, per a la prevenció i recerca d'actes delictius i terroristes en línia. Prophets es compon d'un consorci de 16 institucions procedents de 10 estats membres de la UE, d'aquesta manera, l'Ajuntament de Calp participa al costat de diversos cossos de policia europea i diferents universitats europees i el projecte està dirigit pel Departament de Policia de la Universitat Baviera.

 

L'objectiu d'aquesta iniciativa, les solucions de la qual seran aplicables a tota la Unió Europea, és identificar els processos de radicalització conductual online que porten als individus a realitzar o recolzar actes extrems, es tracta d'investigar els factors clau que sustenten el comportament del terrorisme cibernètic i implementar eines per a contrarestar aqueixos comportaments.

 

La durada de la recerca, les conclusions de la qual i propostes es presentaran a Brussel·les, s'estableix en 3 anys i està finançada al 100% amb fons europeus. Els agents calpins es desplaçaran en els pròxims mesos a Alemanya per a participar en la sessió d'inici del Consorci. L'alcalde de Calp, César Sánchez, que va recolzar aquesta iniciativa amb l'adhesió de l'Ajuntament de Calp al projecte, ha mostrat la seua satisfacció per la selecció dels agents calpins per a formar part d'aquest programa europeu.

 

 

El DJ calpí Carlos Morató actua a Polònia davant 2500 espectadors

Mon, 29/01/2018 - 11:15
Dilluns, 29 Gener, 2018 - 10:15

El DJ i empresari calpí Carlos Morató ha fet un pas definitiu en la seua carrera musical amb la seua recent actuació a Polònia en diverses sales davant més de 2500 espectadors.

 

Aquest calpí de 22 anys va iniciar la seua vocació per la música amb amb 11 anys quan va participar en un taller de DJ´s en l'antiga RTVCalp, aquesta primera aproximació a la música electrònica va originar que aqueix any el seu regal de Nadal fóra una controladora d'ordinador i poc després un equip de música. Va començar a punxar en festes d'amics i celebracions familiars i als 11 anys va guanyar el concurs de DJ revelació en una Concentració de Tuning.

 

Als 18 anys va començar a treballar en sales calpines i va realitzar dues temporades en Disco Camaleó. Es va traslladar a l'Haia , a Holanda, per a formar-se en el que ell considera “la pedrera de tècnics de so i il·luminació de tota Europa”. D'allí pas a Madrid per a estudiar Enginyeria de So, i va aconseguir actuar en una sala durant sis mesos al mateix temps que ho alternava amb actuacions a Calp i la comarca. Al mateix temps alterna els seus treballs com a DJ amb la gestió de la seua empresa de lloguer i instal·lacions de so.

 

Però 2017 ha sigut l'any decisiu per a l'enlairament de la seua carrera ja que va aconseguir dos contractes en locals d'Eivissa, dos dies a la setmana durant sis mesos. Va arribar a la illa com a tècnic per a programar una discoteca i després de fer-li una prova va acabar punxant en ella. Per a Carlos punxar a Eivissa “és una experiència única, Eivissa és màgica i et permet compartir experiències i treballs amb uns altres DJ´s “.

 

L'èxit de les seues sessions li ha permès donar-se a conèixer internacionalment, recentment va actuar en diverses ciutats de Polònia, en sales amb capacitat per a 2500 persones. D'aquesta experiència Carlos destaca que “l'organització ha sigut perfecta, tot molt professional, amb un suport total als DJ´s”. Amb la seua música Carlos pretén transmetre un missatge “que la gent es deixe portar per la música i les emocions que desperta, que gaudisca del moment”.

 

I quant al seu estil, destaca que “m'agrada l'estil house, encara que la meua música depèn de l'estat d'ànim i de la sala en la qual actue, encara que bàsicament el meu estil és música house i electrònica”. Sobre els seus projectes més pròxims, Carlos tornarà a actuar a Polònia, i espera poder punxar aquest estiu a Eivissa, a més té projectes a Londres i Bèlgica, i vol compaginar la seua activitat com a DJ amb la gestió de la seua empresa.

L'Ajuntament de Calp contracta una brigada de manteniment per a netejar i conservar els Banys de la Reina

Fri, 26/01/2018 - 15:18
divendres, 26 Gener, 2018 - 15:15

L'Ajuntament de Calp contractarà una brigada de manteniment amb la finalitat de dur a terme de forma contínua tasques de neteja i conservació del jaciment dels Banys de la Reina.

 

La labor que duga a terme aquesta brigada es realitzarà sota la supervisió de la direcció del jaciment així com del departament de Medi Ambient de l'Ajuntament i consistirà en la neteja, eliminació de la vegetació invasiva i consolidació de les estructures.

 

“La mesura permetrà que aquest extraordinari enclavament patrimonial perdure en les millors condicions possibles”, ha assenyalat la regidora de Cultura, Pilar Cabrera.

 

A més de la contractació d'aquesta brigada per part de l'Ajuntament de Calp, està previst que l'àrea d'urbanisme de la Diputació desenvolupe un Pla Director del jaciment amb la finalitat de posar en valor aquest enclavament, un dels conjunts arqueològics en la seua categoria més rellevants de la Hispània Romana.

Calp àmplia les seues instal·lacions esportives amb un Circuit de Calistenia en la platja de l'Arenal-Bol

Fri, 26/01/2018 - 13:53
divendres, 26 Gener, 2018 - 13:45

La regidoria d'esports ha instal·lat un circuit per a la pràctica de calistenia en la platja de l'Arenal-Bol, a l'altura del carrer Alemanya. Es tracta d'una sèrie d'equips fixos certificats que ofereixen l'oportunitat de practicar exercici i fer gimnàstica a l'aire lliure.

 

La calistenia és un sistema d'exercicis físics amb el propi pes corporal, es tracta d'un esport que cada vegada té més seguidors i s'engloba dins dels anomenats esports urbans. L'objectiu final de la calistenia és guanyar agilitat, força física i flexibilitat, i requereix d'una sèrie de barres i instruments.

 

Amb aquest circuit, que ha tingut un cost de 21.737, des de la regidoria es pretén ampliar l'oferta esportiva de Calp i oferir als aficionats a aquest esport un lloc per a la seua pràctica a l'aire lliure, a més de fomentar i donar a conèixer noves modalitats esportives. L'alcalde de Calp, César Sánchez, present en l'acte d'obertura de la instal·lació ha declarat que “seguim treballant perquè els joves puguen gaudir d'espais per a la pràctica d'esport i al temps aprofitant els nostres recursos naturals”.

 

 

El Col·legi Gargasindi celebra els 15 anys del seu grup de teatre amb una exposició i un muntatge teatral

Fri, 26/01/2018 - 09:47
divendres, 26 Gener, 2018 - 09:15

Aquest mes de febrer el Col·legi d'Educació Especial Gargasindi celebra que el seu grup de teatre compleix 15 anys i per a festejar-ho s'han preparat dues activitats commemoratives: l'exposició “15 anys fent Teatre” que podrà visitar-se en la Casa de Cultura a partir del 2 de febrer i el muntatge teatral “I tu que t’ imagines?”, que es representarà el 23 de febrer en l'Auditori.

 

En l'exposició “15 anys fent Teatre” es realitza un viatge en el temps al llarg d'aquests últims anys. El visitant podrà gaudir veient el vestuari, vídeos, fotos, cartells, attrezzo, etc. dels diferents muntatges realitzats pel Col·legi Gargasindi.

 

Al llarg d'aquests 15 anys, el grup de teatre del col·legi Gargasindi ha viscut una gran evolució en l'escenari, han passat de ser 25 persones en escena a ser 90, s'ha introduït la dansa com a element fonamental i, tot açò sense haver repetit mai cap element escenogràfic. Els alumnes del centre s'han format amb professionals de la dansa i del teatre especialitzats en persones amb diversitat funcional com Vicenta Galiana qui ha sigut la formadora i la persona que ha acompanyat al grup en les dues últimes creacions teatrals.

 

En les representacions teatrals actua tant l'equip educatiu al complet com tot l'alumnat. A més, en algunes ocasions també han participat alumnes dels Centres Ordinaris i voluntaris. L'evolució s'observa en fer una ullada i reviure cadascuna de les obres presentades, des d'adaptacions de contes com “El llibre de la Selva” i “Alicia en el país de les meravelles”, fins a creacions originals com a “Somnis”, “El camí cap als estels”, “ Hi havia una vegada, un circ” i, l'última de les creacions i la més atrevida de totes, “I tu, quina t’ imagines?”. El teatre del col·legi Gargasindi és l'eix vertebrador del centre, a més d'actuar en l'Auditori calpí i en altres punts de la comarca també van participar a València en el programa “Primavera Educativa” i el seu objectiu és donar projecció i visibilizació al seu treball

L'Ajuntament organitza a l'abril una Fira d'orientació laboral i acadèmica en l'IES Ifac

Wed, 24/01/2018 - 11:24
dimecres, 24 Gener, 2018 - 10:00

L'IES Ifac de Calp acollirà a la fi d'abril una fira d'orientació laboral i acadèmica, organitzada per l'Ajuntament i dirigida a tots els alumnes però principalment als grups de 4º de l'ESO i als de FP Bàsica. La fira pretén oferir als joves informació sobre el sistema educatiu, possibles alternatives formatiu-professionals i eines de cerca de recursos.

 

L'activitat, impulsada des de les Regidories d'Educació i Joventut, té com a objectiu recolzar als joves en el procés d'elecció del seu itinerari educatiu i laboral i servir de suport a la tasca orientativa dels centres docents. Aquesta és la primera vegada que Calp acull una iniciativa similar que ha sigut molt bé rebuda per la direcció  del centre educatiu.

 

Per a açò la fira comptarà amb àrees d'informació amb les diferents opcions educatives i professionals, equips d'orientadors que oferiran assessorament personalitzat, activitats lúdic-formatives amb proves que tenen relació amb el món laboral i acadèmic. Els estudiants podran desenvolupar habilitats d'autoconeixement, familiaritzar-se amb el món laboral i prendre decisions sobre el seu futur formatiu i professional de manera responsable.

 

En la fira participaran entitats privades i grups professionals, com a bombers o policia, que puguen oferir informació als estudiants interessats en determinats sectors professionals.

 

Comunicado oficial del Ayuntamiento en relación a la demolición de las Casas de Neptuno

Mon, 22/01/2018 - 13:53
Dilluns, 22 Gener, 2018 - 13:30

En relació a la preocupació existent entre la ciutadania respecte a la concessió de llicències urbanístiques per a noves promocions que pogueren afectar al patrimoni cultural calpí, l'Ajuntament comunica:

 

- Que totes les llicències són concedides d'acord als informes legals preceptius i a les corresponents autoritzacions d'altres administracions competents en l'atorgament d'aquests permisos. En aquest cas la demolició de les cases Neptú ha comptat amb el vistiplau de la Direcció general de Patrimoni, que és l'organisme que té competència en aquest assumpte en estar aquestes cases afectades per possibles restes arqueològiques. Per tant, l'Ajuntament no pot més que complir l'autorització concedida per Conselleria.

 

- Que l'Ajuntament garanteix i vetla pel municipi i pel compliment estricte de la legalitat vigent.

El Centre Cultural de la Unió Musical inicia la recta final

Thu, 18/01/2018 - 09:10
dijous, 18 Gener, 2018 - 09:00

La culminació de les obres del centre cultural de la Unió Musical Calp-Ifac comença el seu compte arrere. Es tracta d'un projecte iniciat fa més d'una dècada i que serà una realitat abans de la fi d'aquesta legislatura. Aquest edifici se situa en l'avinguda Puerto de Santa María, en un solar propietat de la banda de Calp.

 

La banda de música i l'Ajuntament van acordar un protocol pel qual el Consistori es comprometia a construir l'edifici i a canvi l'entitat cultural cedia part de l'immoble per a ús municipal. En 2011 el govern es va proposar impulsar aquestes obres i en els pressupostos dels últims anys ha destinat un muntant finançat a través de la Caixa de Crèdit de la Diputació.

 

En 2016 i 2017 l'Ajuntament va destinar 250.000 € a la segona i tercera fase de construcció de l'edifici, i el pressupost de 2018 contempla destinar 250.000 € a la quarta fase de les obres a executar al llarg del present exercici i altres 250.000 € per a finalitzar les obres del la part de l'edifici que corresponen a la Unió Musical a executar en 2019.

 

D'aquesta manera la Unió Musical serà la propietària de la planta baixa i entreplanta de l'edifici de manera que la banda compte amb la sala d'assajos, despatxos i aules necessàries per a no necessitar els espais que actualment ocupen en la Casa de Cultura. S'espera que el pròxim any puga estar acabada i en disposició de ser operativa l'àrea que correspon a la banda.

 

Arranca el projecte “Ciutat Amigable amb les persones majors” a Calp

Tue, 16/01/2018 - 12:33
dimarts, 16 Gener, 2018 - 12:00

La iniciativa promoguda per l'Organització Mundial de la Salut “Ciutats Amigables amb les persones majors” comença a donar els seus primers passos a Calp. La regidora de Majors, Carole Saunders, juntament amb l'equip tècnic va presentar ahir aquest projecte a col·lectius de la Tercera Edat de la localitat.

 

L'objectiu de la iniciativa és aconseguir que les ciutats puguen convertir-se en espais que atenguen les necessitats de les persones majors en diversos àmbits i en conseqüència millorar la seua qualitat de vida.

 

L'equip tècnic encarregat de la posada en marxa del projecte ha destacat que més de la meitat de la població calpina està conformada per persones majors de 60 anys, d'ahí la importància de dur a terme iniciatives com aquesta.

 

El projecte es desenvoluparà en quatre fases, la primera de les quals tindrà lloc aquest pròxim any i consistirà en un estudi - diagnòstic sobre la situació en la qual viuen les persones majors en la localitat amb la finalitat de conèixer les seues necessitats així com la seua opinió sobre les manques que per a aquest col·lectiu existeixen en el municipi. Per a açò es realitzaran enquestes a la població major de 60 anys i grups de discussió en el centre cívic.

 

La segona fase implicarà l'execució d'un pla d'acció – elaborat prèviament a partir dels resultats d'aquest estudi-diagnòstic - en un termini de tres a cinc anys; en el cinquè any es desenvoluparà la tercera fase consistent en una avaluació dels projectes que s'hagen dut a terme fins a eixe moment, i finalment la quarta fase suposarà avaluacions periòdiques que tindran lloc cada cinc anys per a determinar el compliment dels objectius inicials per a convertir a Calp en ciutat amigable amb les persones majors.

 

“Amb aquest projecte pretenem comptar amb les idees, aportacions i experiència de les persones majors que poden ser molt valuoses per a millorar no solament la seua qualitat de vida sinó la de tots”, ha assenyalat la regidora Carole Saunders.

Calp redueix el període mitjà de pagament a proveïdors a 13,81 dies, el seu mínim històric

Mon, 15/01/2018 - 12:05
Dilluns, 15 Gener, 2018 - 11:45

L'Ajuntament de Calp ha reduït el període mitjà de pagament als seus proveïdors a 13,81 dies en l'últim trimestre de 2017. Açò suposa la millor xifra registrada des de l'inici de la sèrie històrica, en el quart trimestre de 2014, segons es dedueix d'un informe elaborat pel Departament d'Intervenció.

 

“Aquest ajuntament ha deixat de ser un problema per als ciutadans, perquè hem aconseguit superar la rèmora de la fallida que ens trobem en arribar”, ha assenyalat l'alcalde, César Sánchez, qui ha precisat que quan va arribar a l'alcaldia en 2011 l'Ajuntament pagava als proveïdors als mil dies.

 

El consistori calpí compleix així la normativa de morositat que obliga a les administracions públiques a pagar en un termini inferior a 30 dies.

Calp coneixerà divendres la proposta d'un expert en urbanisme per a Salvar els Banys de la Reina

Wed, 10/01/2018 - 11:01
dimecres, 10 Gener, 2018 - 08:15

L'Ajuntament de Calp celebrarà divendres que ve la comissió especial informativa dels Banys de la Reina en la qual l'expert en urbanisme Gerardo Roger presentarà un pla per a salvar els Banys de la Reina, un jaciment arqueològic únic en el Mediterrani, i evitar així que es construïsca respectant els drets dels propietaris.

 

L'Ajuntament ha reaccionat amb rapidesa per a evitar la construcció dels Banys de la Reina i ha contractat els serveis de Gerardo Roger, un reconegut expert en urbanisme, amb la finalitat de cercar una solució que permeta preservar de l'edificació aquesta zona arqueològica després de la sentència del Tribunal Suprem, que reconeix els drets dels propietaris a construir en aquestes parcel·les.

 

El pla que presentarà Roger suposa una possible solució, que haurà de ser estudiada i, que segons destaca l'alcalde de Calp, César Sánchez, haurà de comptar amb un ampli consens polític. L'objectiu és que puguen adoptar-se els acords adients per a la protecció definitiva d'aquest assentament romà i que la seua propietat passe a l'Ajuntament de Calp. Sánchez ha assegurat que: “Sempre ha sigut una prioritat per a aquest equip de govern preservar aquest jaciment, peça clau en el patrimoni arqueològic del nostre poble, i fer-ho compatible amb la defensa dels legítims drets dels propietaris” i ha afegit que: “hem de trobar la fórmula que ens permeta protegir el nostre poble i la seua història i al temps donar una solució ràpida als propietaris que durant tant temps han viscut en la incertesa”.

 

La sentència dictada pel Tribunal Suprem al juny de 2016 determinava que resultaven edificables quatre parcel·les del jaciment i en conseqüència permetia als seus propietaris construir en aquest enclavament de gran valor arqueològic.

 

Atés la importància que aquest assumpte ha representat per al municipi, l'actual equip de govern va crear el 2013 una comissió informativa especial Banys de la Reina amb l'objectiu d'estudiar i adoptar les mesures necessàries per a salvaguardar-lo.

 

A aquesta comissió informativa especial, integrada pels regidors de l'Ajuntament, s'ha convidat els propietaris perquè puguen conèixer de primera mà la proposta plantejada per Roger. En aquest sentit, és voluntat del consistori cercar una solució de consens entre ambdues parts.

 

Els Banys de la Reina suposen un dels conjunts arqueològics en la seua categoria més rellevants de la Hispània Romana. Data de finals del segle II d. C fins al VII d. de C. i estava constituït per una agrupació de viles romanes de luxe de les quals destaca el seu disseny arquitectònic i els seus mosaics, formats per tessel·les en blanc i negre; i marbres originaris de llocs llunyans.

La Regidoria de Cultura de Calp convoca el III Concurs Nacional de Cartells de Setmana Santa

Mon, 08/01/2018 - 14:52
Dilluns, 8 Gener, 2018 - 14:15 L'Ajuntament de Calp, a través de la Regidoria de Cultura, ha obert el termini de presentació de les obres que participaran en la tercera edició del Concurs Nacional de Cartells de Setmana Santa. Els concursants podran presentar un màxim de tres cartells que hauran de ser originals i inèdits.       Els cartells versaran sobre la Setmana Santa calpina i concretament hauran de representar a la Germandat del Crist dels Gitanos "El Poderoso", ja que cada any el concurs es centra en una de les confraries que integren la Setmana Santa calpina. Així mateix, s'haurà d'incloure la llegenda "Cuaresma y Semana Santa, Calp 2018".       Les obres es podran presentar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) de l'Ajuntament de Calp fins al dia 26 de gener de 2018 a les 15:00 hores.       La finalitat d'aquest concurs, per al qual s'ha establert un premi de mil euros, és la de promoure la difusió d'una de les festes més importants i atractives del municipi, ja que el cartell guanyador es convertirà en la imatge anunciadora i representativa de la Setmana Santa de Calp 2018, a nivell nacional i internacional.

Més de 2.000 persones vibren amb la música d'ADDA Simfònica en el concert d'any nou de Calp

Wed, 03/01/2018 - 13:39
dimecres, 3 Gener, 2018 - 13:30

Calp va celebrar aquest dilluns el concert d'any nou, a càrrec d'ADDA Simfònica, considerat l'esdeveniment cultural de l'any en el municipi, que va aconseguir congregar més de 2.000 persones a la plaça Major. D'aquesta manera, es van superar les expectatives inicials ja que s'havien previst seients per a 1.500 persones.

 

El concert va estar dirigit pel prestigiós i carismàtic músic alteà Josep Vicent, que va mostrar la seua complicitat amb el públic en diverses ocasions, i va comptar amb la soprano crevillentina Lucca Espinosa. Va estar, a més, presentat pel periodista calpí Manuel Gómez.

 

El públic va vibrar amb els valsos, polques i àries que va interpretar l'orquestra resident de l'Auditori de la Diputació d'Alacant, ADDA-Simfònica, entre elles cèlebres peces com “El danubio blau” o “La marxa Radetzky”. ADDA Simfònica va convidar a actuar en el concert a músics locals procedents Altea, Teulada, Callosa, Orba, Benidorm, la Vila Joiosa i Calp, entre uns altres. De la ciutat del Penyal va participar al saxo, Francesc Bolo.

 

El president de la Diputació i alcalde de Calp, César Sánchez, va anunciar que el pròxim any Calp tornarà a acollir aquest concert, que Trece tv emetrà per a tota Espanya el pròxim 6 de gener, dia de Reyes, a les 10 del matí.

Pages