Subscribe to CalpeNoticiasVA feed
Updated: 2 hours 47 min ago

Susana Catalá publica el seu quadern de viatge a benefici del col·legi Gargasindi

Fri, 20/04/2018 - 13:09
divendres, 20 Abril, 2018 - 13:00

Una breve mirada al budismo és el quadern de viatge en què Susana Catalá narra el seu viatge a Dharamsala, una ciutat al nord de l'Índia on resideixen refugiats tibetans, durant el qual la seva autora va realitzar tasques de voluntariat al centre de xiquets discapacitats i orfes Nyingtob Ling.

 

Es tracta del primer llibre publicat per aquesta viatgera, que també ha escrit textos sobre altres experiències de cooperació, que encara no han estat publicats.

 

Aquest quadern de viatges va nàixer amb l'objectiu de recaptar fons per al Centre de xiquets discapacitats i orfes Nyingtob Ling, de Norbulingka, encara que, després de perdre el contacte amb aquest centre, decidí destinar els beneficis al Col·legi d'Educació Especial Gargasindi de Calp.

 

Catalá afirma que aquest centre de l'Índia es trobava en molt males condicions per atendre els xiquets que albergava, encara que assegura que, malgrat aquestes dificultats, realitzar tasques d'estimulació física i psíquica amb aquests xiquets va ser "una tasca molt bonica i agraïda" .

 

En Una breve mirada al budismo no només es detalla l'estada de la seua autora al centre Nyingtob Ling, (que significa 'La força del cor'), sinó que també es descriu una forma de viatjar diferent a la del turisme tradicional. A més, es parla sobre el budisme, lames, monestirs i el context polític de la zona. Tot això, estructurat en quatre capítols i un glossari.

 

Aquest llibre pot ajudar-nos a entendre com és la vida en una zona on, segons l'autora, "conviuen en pau les cultures hinduista i budista", una dualitat que també està present en la seua vida, ja que afirma que, tot i ser cristiana, el budisme l'ha ajudada molt en el seu camí.

 

Una breve mirada al budismo es pot adquirir, a Calp, a les papereries Vázquez i Nou Art i en el Col·legi d'Educació Especial Gargasindi per un preu de 10 €.

 

L'autora vol agrair la col·laboració d'aquells que participen en aquest projecte benèfic.

Calp celebra aquest cap de setmana el “Mig Any” fester

Fri, 20/04/2018 - 11:16
divendres, 20 Abril, 2018 - 11:00

L' Associación de Moros i Cristians “Santíssim Crist de la Suor” celebrarà aquest cap de setmana els actes de el “Mig Any” que suposa l'equador de l'any fester i permet la presentació dels càrrecs festers de 2018 i el comiat dels del passat any.

 

Així, hui les diferents “filaes” soparan en les kábiles per a iniciar a les 23:50 hores les “entraetes” que recorreran diferents carrers del poble des de la plaça Arco Iris. En finalitzar el públic assistent podrà gaudir d'una nit de xaranga en la plaça del Mosquit.

 

El dissabte serà el dia més important de les festes. A les 12:30 hores se celebrarà una cercavila a càrrec de la banda juvenil de la Banda de Calp des de la plaça del Mosquit. A les 18:00 hores totes les filaes mores i cristianes es concentraran en el Parc del Arco iris per a iniciar una cercavila que portarà als festers fins a l'Auditori de la Casa de Cultura.

 

Allí se celebrarà, a les 19 hores, l'acte més esperat: el canvi, comiat i presentació de càrrecs festers de 2017 i 2018. Est serà el moment en què Aaron Garcia i Miranda Ferrer, de la Filà Tuareg, i Francisco Penella i Ángela Pineda, de la Filà Contrabandistes s'acomiadaran com a Capità Moro i Favorita i Capità Cristiano i Primera Dama respectivament, per a donar pas als Capitans de 2018, José Angel Montaner de la Filà Berberiscos i Pere Fluixà de la Filà Mossàrabs d’ Ifac, acompanyats per la favorita, Irene Pastor, i la Primera Dama, Anna Monjo.

 

Un altre dels càrrecs rellevants és el de Banderera de l'Associació de Moros i Cristians que enguany recaurà en Loli Navas, de la Filá Moriscs, que prendrà el relleu de, M.ª del Mar Ribes, de la Filà Mascarats. Quant als alféreces moro i cristià, Gorka Xamaní, de Berberiscos, i Marcos Lozano, de Mossàrabs, passaran el testimoni a Jaime González, de Califach, i Antonio Moll de Marins Corsaris.

 

Com a novetat, en aquest acte es presentarà el vídeo que, amb motiu del 40 aniversari de les festes de moros i cristians, va elaborar el departament d'Imatge i Promoció Institucional de la Diputació provincial el passat mes d'octubre. Un vídeo amb el qual la Diputació inicia una sèrie de programes sobre les festes dels pobles de la província i que es projectarà en el transcurs de l'acte d'intercanvi de càrrecs festers.

 

El diumenge s'iniciarà amb els jocs infantils que s'instal·laran en el carrer Conde d'Altea i el tradicional concurs de paelles. A la vesprada se celebrarà la desfilada infantil de caps i esquadres.

Les pintures de María Vázquez arriben a la Casa de Cultura de Calp

Wed, 18/04/2018 - 15:02
dimecres, 18 Abril, 2018 - 12:30

La Sala de Belles Arts de la Casa de Cultura de Calp acull l'exposició de pintura de Maria Vázquez. En ella podem trobar una acurada selecció d'elements molt diversos, com una àmplia gamma de colors, pintura abstracta, paisatges amb una mica de fantasia...

 

Vázquez inspira algunes de les seues pintures en fotografies que fa o que col·lecciona i que li agraden com per convertir-les en una pintura, encara que també realitza composicions abstractes per a les quals no pren cap model d'inspiració i deixa que la pintura fluïsca fins que el resultat li agrade.

 

Encara que també pinta sobre altres temes, Vázquez explica que li encanta el mar i que ho plasma en els seus diferents estats mitjançant les seues pintures.

 

L'afició de Maria Vázquez per la pintura va sorgir de manera primerenca: "ja a l'escola m'encantava pintar" -assegura-, i amb 18 anys va pintar el seu primer oli. Més endavant, va treballar la pintura sobre fusta, en pintar mobles i complements. També es va dedicar al dibuix d'esbossos i el pas següent en la seva evolució com a pintora van ser les aquarel·les. Amb elles, l'autora de l'exposició es va adonar que se sentia profundament atreta pels colors. El treball amb aquarel·les va suposar l'origen dels seus quadres de fantasia.

 

María Vázquez, artista nascuda a Tànger que va viure la major part de la seua vida a Alemanya, és una autodidacta de la pintura que actualment pinta amb oli i acrílic. A més, experimenta amb els colors en materials com paper, fusta, llenç i cartró.

 

L'exposició de pintura de María Vázquez es podrà visitar fins al 28 d'abril a la Sala de Belles Arts de la Casa de Cultura de Calp.

El Ministre de Foment anuncia que el projecte de la passarel·la es troba en la seua fase final

Tue, 17/04/2018 - 12:58
dimarts, 17 Abril, 2018 - 12:45

El Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va visitar ahir Alcoi i va repassar les inversions del seu departament a la Comunitat Valenciana dins dels Pressupostos Generals de l'Estat de 2018. D'entre els projectes d'obra pública citats pel titular de Foment destaquen els tràmits per a la construcció de la passarel·la sobre la N332 de Calp, un projecte que ja està aprovat i al que falta donar tràmit administratiu per a la licitació de l'obra, adjudicar-la i iniciar el projecte que ja compta amb redacció i disseny.

 

Els pressupostos de l'Estat per a 2018 contemplen una partida de més d'un milió d'euros per a la construcció de la passarel·la sobre la N-332 que permetrà als calpins creuar peatonalment aquesta carretera per a accedir des del nucli urbà a l'estació de ferrocarril i a les urbanitzacions d’ Oltà.

 

El projecte consisteix en una passarel·la que partirà de la zona que limita amb la carretera en l'accés sud al municipi. En aquesta part comptarà amb un ascensor, i connectarà amb el vial d'accés a l'estació de FGV, on el pendent permet l'accés a través de rampes. Les obres contemplen també l'adequació de voreres i la urbanització d'aquest àrea.

 

L'Ajuntament va iniciar ja fa anys les gestions per a obtenir mitjançant convenis la propietat dels 5.176,78 metres quadrats totals necessaris per a poder construir la passarel·la que creuarà la N332 fins a l'estació de ferrocarril i que eliminarà un dels punts més perillosos del municipi.

Segons l'alcalde, César Sánchez, “És un projecte que millora l'accessibilitat al municipi i que posarà fora de perill al usuari del trenet i aquells que viuen en aquesta zona de la localitat i que han de creuar la carretera, amb el perill que comporta. El Ministeri de Foment s'ha mostrat receptiu a un projecte essencial per a Calp».

El Centre Maite Boronat rep la visita dels responsables de la Protectora d'Animals de La Nucia

Thu, 12/04/2018 - 12:14
dijous, 12 Abril, 2018 - 12:15

El Centre Ocupacional Maite Boronat ha rebut aquesta setmana la visita d'alguns dels responsables de la Protectora d'Animals de la Nucia, en concret de Engelien Steenbruggen, secretària de la protectora d'animals, i Raphaela Fischer, col·laboradora de la protectora, al costat de Lluna, un gosset ferit que ha acollit Raphaela fins que es recupere.

 

Elles han explicat als usuaris del centre la labor de la protectora i l'important que és trobar cases que adopten a aquests animals. A més els han explicat un conte molt especial per a treballar els sentiments de compassió, empatia, conscienciació i respecte pels animals i els han mostrat un vídeo sobre la seua labor. Per als usuaris del centre ha sigut una experiència inoblidable i ja s'està organitzant una visita a la Protectora de La Nucia.

 

Calp inicia els tràmits per a l'engegada de l'oficina de turisme del segle XXI

Thu, 12/04/2018 - 11:37
dijous, 12 Abril, 2018 - 11:30

L'ordre del dia del ple del pròxim divendres inclou debatre l'expropiació d'un immoble en el casc antic per a engegar l'oficina de turisme del Segle XXI, es tracta d'un immoble dotacional situat en el carrer Llibertat que compleix amb les condicions de localització estipulades en l'estratègia integrada del desenvolupament urbà sostenible (EDUSI) Revitalitza Calp.

 

El projecte, contemplat en la EDUSI Revitalitza Calp, està cofinançat pel Fondo Europeu de Desenvolupament Regional del període comprès entre els anys 2014 i 2020 en un 80%. Consisteix en la creació d'un nou espai d'informació turística que facilite la informació 24 hores al dia i 7 dies a la setmana mitjançant les Tics. Es preveu el desenvolupament de tecnologia de captació i gestió de dades turístiques i automatitzar la realització d'enquestes de satisfacció.

 

Mitjançant aquests fons FEDER de la Unió Europea i sota el lema “Una manera de Fer Europa”, el consistori pretén esmenar la necessitat de modernitzar el procés d'informació turística interactuant amb els ciutadans, amb desenvolupaments tecnològics innovadors, oficines virtuals eficients i captació de les principals dades dels visitants per a dades estadístiques. L'engegada de l'oficina de turisme del segle XXI s'integra en les polítiques de promoció de noves tecnologies incloses en l'estratègia, però també amb l'objectiu de revitalització del Casc Històric de Calp propiciant al mateix temps la rehabilitació d'edificis i millora de façanes. L'Oficina Turística del Segle XXI és un projecte contemplat en el Pla de Destinació Turística Intel·ligent de Calp aprovat per l'Ajuntament Ple durant 2017.

 

El projecte d'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) presentat per Calp en la convocatòria d'aquests fons europeus, suposarà una inversió en la localitat de 6.134.522 euros, dels quals el 50 per cent procediran d'aquests fons europeus. Amb la concessió d'aquesta ajuda, Calp podrà fer realitat alguns projectes com la millora de la mobilitat urbana amb més quilòmetres de carril bici i inversions en el transport públic, també s'invertirà en el desenvolupament tecnològic de la ciutat amb la finalitat de fer de Calp una smart city (pla destinació turístic intel·ligent), s'implementarà el pla d'energia sostenible contra el canvi climàtic (PAES), s'engegarà el pla d'arbrat o anell verd per la ciutat, així com el projecte Calp-Emprèn per a incentivar la formació i l'ocupació.

Arranquen les activitats de foment de la lectura amb la visita del col·legi Gargasindi a la biblioteca

Wed, 11/04/2018 - 12:01
dimecres, 11 Abril, 2018 - 11:45

Aquest matí s'han iniciat les activitats de foment de la lectura que organitza biblioteca pública municipal Joanot Martorell, dependent de la Regidoria de Cultura, que es desenvoluparan al llarg de tot el mes.

 

L'activitat ha arrancat amb la visita dels alumnes del Col·legi d'Educació Especial Gargasindi que han participat en el contacontes “Contes màgics de l´Orient Llunyà” a càrrec d'Ana Canet.

 

D'aquest contacontes es realitzaran sis sessions al llarg del mes en els quals participaran els alumnes de 4º i de primària dels col·legis Azorín, Gabriel Miró, J.L. Paternina, Oltá i del Centre Ocupacional Maite Boronat. Es tracta d'un taller de contes pertanyents a la cultura oriental que conjuga sensibilitat i pragmatisme i s'acompanya de música, titelles i disfresses.

 

A més el 16, 17 i 18 d'abril, els alumnes de primària gaudiran del contacontes “Passejant pels contes” a càrrec d'Elsa García i Lorena Tudela, es tracta d'un contacontes amb un taller entorn de les paraules. Les activitats continuaran el 20 i 25 d'abril amb “Poegrafies” a càrrec de Josep Enric Grau Magraner i dirigit als alumnes de sisè de primària. L'activitat consisteix en una representació teatral dirigida al públic juvenil en la qual es treballa l'art dels diferents llenguatges artístics.

 

I el 10 de maig, coincidint amb el Dia de la Família, es realitzarà en la biblioteca pública una sessió de contes dirigida al públic familiar amb el títol “La casa de Carmeta” a càrrec d'Almudena Francés. Aquesta activitat es realitzarà a les 17:30 hores serà oberta i gratuïta.

Els pressupostos de l'Estat inclouen més d'un milió d'euros per a la passarel·la sobre la N332

Thu, 05/04/2018 - 10:03
dijous, 5 Abril, 2018 - 09:45

Els pressupostos de l'Estat per a 2018 contemplen una partida de més d'un milió d'euros per a la construcció de la passarel·la sobre la N-332 que permetrà als calpins creuar a peu aquesta carretera per a accedir des del casc urbà a l'estació de ferrocarril i a les urbanitzacions d’ Oltà.

 

El projecte consisteix en una passarel·la que partirà de la zona que limita amb la carretera en l'accés sud al municipi. En aquesta part comptarà amb un ascensor, i connectarà amb el vial d'accés a l'estació de FGV, on el pendent permet l'accés a través de rampes. Les obres contemplen també l'adequació de voreres i la urbanització d'aquest àrea.

L'Ajuntament va iniciar ja fa anys les gestions per a obtenir mitjançant convenis la propietat dels 5.176,78 metres quadrats totals necessaris per a poder construir la passarel·la que creuarà la N332 fins a l'estació de ferrocarril i que eliminarà un dels punts més perillosos del municipi. Després del conveni d’ adquisió del sòl, els terrenys es van cedir al Ministeri de Foment amb la finalitat de licitar el projecte. Correspon ara al Ministeri de Foment donar tràmit administratiu a la licitació de l'obra, adjudicar-la i iniciar el projecte que ja compta amb redacció i disseny.

 

Segons el primer edil, César Sánchez, “són nombrosos els usuaris que diàriament han d'utilitzar el tren i és necessari donar una solució urgent. És un projecte que millora l'accessibilitat al municipi i que posarà fora de perill al usuari del trenet i d'aquells que viuen en aquesta zona de la localitat i que han de creuar la carretera, amb el perill que comporta». Sánchez també ha assenyalat que “entre 2018 i 2019 transformarem els accessos a Calp, una ciutat moderna, avantguardista i capdavantera en turisme d'excel·lència”.

Calp acollirà en 2019 junt amb Teulada-Moraira el IV Torneig Internacional de Futbol Base “miBalón International Cup”

Thu, 29/03/2018 - 12:39
dijous, 29 Març, 2018 - 12:30

Calp serà seu juntament amb Teulada-Moraira del IV Torneig Internacional de Futbol Base “miBalón International Cup”, que se celebrarà el pròxim any. Es tracta d'un esdeveniment que reuneix als millors jugadors de la categoria aleví d'equips de futbol de primer nivell a nivell nacional i internacional.

 

La regidora d'Esports de Calp, Ana Sala, el regidor de Protecció Civil Matías Torres, i el seu homòleg de Teulada-Moraira Nacim Benatosou s'han reunit amb el gerent de mibalón.es Agustín Macías, organitzador de l'esdeveniment, el director esportiu d'aquesta empresa, Celso Alcázar, i la directora de màrqueting del grup AR, Marta Álvarez, per a tractar els detalls de la pròxima edició. Fins al moment Teulada-Moraira ha sigut seu única d'aquest torneig, si bé l'esdeveniment des dels seus inicis ha tingut també una repercussió positiva a Calp ja que els participants en el torneig, juntament amb els seus familiars – al voltant de1.600 persones - s'allotgen cada any en els hotels del grup AR de la localitat.

 

Precisament demà divendres 30 de març està previst que comence el III Torneig Internacional de Futbol Base “miBalón International Cup” a Teulada-Moraira. L'esdeveniment, dirigit per professionals de prestigi nacional i internacional, comptarà amb la participació d'equips pertanyents a les categories inferiors de la Lliga Santander, Lliga 123 i equips d'àmbit nacional i local. En aquesta tercera edició participaran el València CF, el Deportivo de la Corunya, Real Betis Balompié, Getafe, Villareal, Valladolid, EM FB Denia i la selecció de Teulada Moraira.

 

Cal destacar que aquest campionat internacional a més d'impulsar l'esport base, té caràcter solidari i tots els beneficis recaptats a través de la venda d'entrades aniran destinats a l'Associació de Síndrome de Down d'Alacant. Les entrades tindran un cost de 5€ per al torneig complet i 2€ per dia.

 

La celebració del torneig l'any que ve també a Calp permetrà disposar d'un major nombre d'instal·lacions esportives el que possibilitarà que augmente el nombre d'equips participants.

L'AJUNTAMENT DE CALP ACABA LA PRIMERA FASE DE LES OBRES DE REVITALITZACIÓ DE LA MANZANERA

Thu, 29/03/2018 - 12:11
dijous, 29 Març, 2018 - 11:45

L'Alcalde de Calp i President de la Diputació d'Alacant, César Sánchez, ha visitat les obres que s'han dut a terme en La Manzanera corresponents a la primera fase del projecte de revitalització d'aquesta urbanització.

 

Les obres que s'han desenvolupat en una mica més de 6 mesos ha suposat una inversió de 469,050 euros sufragats en un 65% per la Diputació Provincial d'Alacant i la resta per l'Ajuntament de Calp.

 

Els treballs han consistit en la millora de l'asfaltat i la connexió amb la xarxa d'aigua potable, ampliació de voreres i senyalització de passos de vianants, renovació de l'enllumenat públic i adequació de noves zones verdes amb arbrat, bancs i papereres.

 

Aquestes obres tenen com a objectiu la millora de la seguretat i la qualitat de vida dels veïns de la urbanització així com la recuperació d'un dels emblemes del nostre patrimoni arquitectònic dissenyat per l'arquitecte Ricardo Bofill en els anys 70.

 

L'Ajuntament de Calp segueix treballant perquè la urbanització La Manzanera siga declarada Bé d'Interès Cultural (BIC) i per la recuperació del Club Social La Manzanera. Aquest mateix any començaran les obres corresponents a la segona fase amb les quals s'ampliaran les actuacions de millora i rehabilitació destinant-se un pressupost de 536,476 euros.

 

El Alcade de Calp, César Sánchez, ha declarat en la visita a les obres que “la finalització d'aquesta primera fase de la Manzanera és el primer pas per a recuperar una de les zones arquitectòniques més singulars del Mediterrani i del patrimoni cultural calpino”.

 

“En aquestes obres hem tingut en compte com millorar la qualitat de vida dels veïns de la Manzanera fent-ho compatible amb el respecte al medi ambient i al patrimoni cultural.

 

I és que des de l'Ajuntament estem treballant per que Calp siga un poble Sostenible i el millor per a Viure”, va afegir Sánchez

Ajuntament, Protectora d'Animals i agrupacions veïnals estudien mesures per a controlar les colònies de gats

Wed, 28/03/2018 - 13:08
dimecres, 28 Març, 2018 - 13:00

Des de fa diversos anys la Regidoria de Sanitat de Calp està duent a terme campanyes d'esterilització de gats amb la finalitat d'evitar que les colònies descontroladas es convertisquen en un problema.

 

Amb aquest motiu ahir es va celebrar una reunió en l'Ajuntament en la qual van participar les regidores de Sanitat, Ana Perles, i Residents, Hilde Backaert, la presidenta de la Protectora d'Animals, Leonor González, a més de residents estrangers preocupats per aquest tema.

 

En concret es tracta de Daniel de Coster i Veronique Hayen, residents belgues que duen a terme el control dels gats de la zona en la qual viuen pagant de la seua butxaca l'esterilització d'aquests animals. També va participar Danny Vandenbrande, col·laborador del Servei de Protecció d'Animals que ha donat pinso per als animals de la gossera.

 

L'objectiu a curt termini és cercar voluntaris que estiguen interessats a col·laborar per a dur a terme l'esterilització de gats de carrer, però també que col·laboren a recaptar informació sobre la ubicació de les colònies i el nombre d'exemplars. A llarg termini s'estudia la possibilitat de crear una instal·lació per a acollir aquestes mascotes de manera que es puguen reeducar i donar en adopció.

 

Es tracta doncs d'establir mesures de gestió de les colònies per a corregir i minimitzar les molèsties que puguen causar.
 

 

S'inicien els programes d'educació vial dels centres escolars calpins

Fri, 23/03/2018 - 11:39
divendres, 23 Març, 2018 - 11:30

Aquesta setmana han començat les visites al parc de trànsit de la Nucia dins del programa d'Educació Vial realitzat en els col·legis de Calp per la Policia Local amb la col·laboració de la regidoria d'Educació.

 

El dimecres i el dijous van ser els alumnes del Col·legi Oltá i el Col·legi Paternina els que van visitar el parc de trànsit de La Nucia. Els xiquets, acompanyats per l'edil d'educació i agents de la Policia Local de Calp, van ser rebuts pel Cap de la Policia Local de La Nucia i els edils de Seguretat Ciutadana i Educació.

 

A més està previst que el 2 i el 3 de maig els alumnes del col·legi Gabriel Miró visitarán el parc infantil de trànsit de Benidorm i s'estan estudiant les dates per a l'assistència dels alumnes del col·legi Azorín i Gargasindi.

 

 

Les rotondes d'accés a Calp estaran en funcionament per a Setmana Santa

Thu, 22/03/2018 - 15:10
dijous, 22 Març, 2018 - 15:00

Les obres de les rotondes d'accés a Calp entren en la seua recta final. Aquest matí l'alcalde, César Sánchez, ha visitat la zona acompanyat per tècnics municipals per a supervisar el desenvolupament de les obres i ha anunciat que aquestes instal·lacions estaran operatives en Setmana Santa.

 

Les obres es van iniciar el passat any amb un pressupost de 1’5 milions d'euros i estan finançades per la Diputació Provincial. Està previst que les rotondes estiguen operatives i entren en funcionament la setmana vinent, just en els dies previs a Setmana Santa, amb l'inici de la temporada turística i l'arribada de milers de visitants. Amb tot, les obres finalitzaran definitivament en un termini de dues setmanes ja que falten treballs de finalització d'obra que no afectaran al trànsit rodat.

 

El propi alcalde, César Sánchez, subratllava que “estem treballant fins a l'últim segon perquè en Setmana Santa estiguen operatives les rotondes d'accés al nostre poble, els calpins ho mereixen i al mateix temps treballem perquè Calp siga més competitiu turísticament”.

 

Amb aquestes obres es pretén millorar l'accessibilitat i la seguretat vial. Permetran un accés ràpid al centre urbà i a la zona de platges de Calp i connectaran amb la CV-746, la carretera que dóna accés a Moraira. També milloraran l'accés a l'estació de tren des de l'accés nord. Aquest tram de la N-332 constitueix un punt perillós de les carreteres de l'Estat pel seu elevat índex de sinistralitat.

 

Perquè aquest projecte haja pogut veure la llum ha sigut necessari que l'Ajuntament aconseguira els terrenys a través de convenis amb els propietaris, que s'inclogueren les rotondes en el PGOU i es dissenyaren els projectes. Les dues rotondes mesuren 60 metres, una se situa en la confluència de l'avinguda Generalitat Valenciana amb la carretera nacional, en el qual suposa un dels punts negres del municipi, i l'altra rotonda se situa una mica abans de la confluència de la carretera nacional amb el vial conegut com a carretera dels Lleus. L'accés nord a Calp segueix sent el mateix que en els anys 70, en l'actualitat amb el triple de població aquesta iniciativa resol problemes importants de tràfic i accessibilitat i millorarà la qualitat de vida dels ciutadans.

 

Convocades les ajudes a l'ensenyament i transport del curs 2016/17

Wed, 21/03/2018 - 09:31
dimecres, 21 Març, 2018 - 08:15

Ahir es va publicar la convocatòria d'ajudes a l'ensenyament i transport universitari que concedeix l'Ajuntament de Calp, els interessats podran presentar sol·licituds presencialment a partir d'avui i fins al 19 d'abril en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (avinguda de Ifach, 12). Les ajudes oscil·len entre els 120 i els 480 euros en funció del tipus d'ensenyament i la distància del centre.

 

La present convocatòria té per objecte la concessió d'ajudes econòmiques que contribuïsquen a sufragar part de les despeses de matrícula, allotjament, transport i/o compra de material didàctic als estudiants que cursen estudis de Batxillerat primer i segon curs (totes les modalitats), formació professional grau mitjà i grau superior, ensenyaments artístics professionals, ensenyaments artístics superiors, ensenyaments universitaris de grau, màster i doctorat i ensenyaments universitaris a distància, UNED i ON-LINE (totes les modalitats),en Centres Oficials Públics, o Centres Privats Concertats, situats tant a Calp com fóra del terme municipal.

 

Per a accedir a aquestes ajudes serà necessari estar empadronat a Calp i haver superat el 50% de les assignatures matriculades, quant a la documentació a aportar serà necessari presentar la sol·licitud de l'ajuda, la fotocòpia del DNI de l'alumne, o del pare/mare si és menor, la declaració responsable de no haver rebut cap ajuda per a la mateixa finalitat, la factura de compra dels llibres de text, justificant de matrícula del centre, certificacions finals i la fotocòpia de llibreta bancària o certificat de compte per a l'ingrés de l'ajuda.

 

Encara que el govern municipal va destinar 105.000 € en el seu pressupost del passat any per a atendre les necessitats dels estudiants, els serveis jurídics de l'Ajuntament van indicar en el seu moment la necessitat que la Generalitat Valenciana, a través de la Direcció general d'Administració Local, es pronunciara sobre l'existència o no de duplicitats en l'atorgament d'aquestes ajudes amb la finalitat d'evitar problemes posteriors. Resolts els dubtes sobre aquest tema es convoquen ara les ajudes.

 

El Gargasindi organitzarà una Jornada per a facilitar la inserció laboral dels seus estudiants

Fri, 16/03/2018 - 14:03
divendres, 16 Març, 2018 - 13:45

En aquesta jornada participarà l'Ajuntament de Calp a través de diverses regidories, CREAMA, el SERVEF, així com ajuntaments de poblacions properes i diferents associacions d'empresaris.

 

L'objectiu és cercar eixides professionals i facilitar la inclusió laboral dels alumnes del Gargasindi una vegada que compleixen 21 anys i han d'abandonar el Centre educatiu.

 

Les entitats organitzadores ja han mantingut diverses reunions prèvies i han vist la necessitat de trobar punts de trobada amb les empreses i entitats implicades en la intermediació laboral per a trobar la forma ajudar al fet que aquests alumnes i alumnes tinguen una oportunitat laboral.

 

 

Calp iniciarà a principis d'abril les obres de reposició del paviment de l'avinguda Ifach i carrer La Niña

Fri, 16/03/2018 - 12:45
divendres, 16 Març, 2018 - 12:30

L'Ajuntament de Calp acaba d'adjudicar per 227.263 € les obres de reposició del paviment del carrer La Niña i les avingudes Gabriel Miró i avinguda de Ifach. Les obres compten amb un 66% de finançament de la Diputació Provincial dins de la Convocatòria d'ajudes per a la reparació d'infraestructures afectades per temporals.

 

Està previst que les obres en el carrer La Niña i l'avinguda d´Ifach s'inicien a principis d'abril, una vegada finalitzada setmana santa, i parteixen d'un termini d'execució d'un mes i mig. Pel que les obres han de finalitzar abans de la temporada estival.

 

Pel que fa a l'avinguda Gabriel Miró, una de les principals artèries comercials del municipi, les obres s'iniciaran a principis de setembre i tenen un termini d'execució d'un mes i mig pel que les obres finalitzaran abans de les festes de moros i cristians, ja que la gran entrada discorre per aquest vial.

 

En l'actualitat aquests tres carrers mostren zones de paviment empedrat enfonsat i trencat a causa d'episodis de pluja intensa, per açò es proposa com a solució la reposició de la llamborda en el carrer La Niña, amb menor pendent i, i alçar la totalitat del paviment de llambordes de les avingudes Ifach i Gabriel Miró per a la seua substitució per aglomerat imprès amb forma de llamborda.

 

L'alcalde, César Sánchez, ha assenyalat que “la Diputació d'Alacant i l'Ajuntament van a invertir per a millorar les condicions en les quals es troben les avingudes Gabriel Miró i Ifach i el carrer La Niña, anem a seguir millorant perquè el nostre poble siga més atractiu, per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns, perquè siguem més competitius turísticament, que és la clau per a crear ocupació”.

Aquests carrers van formar part, al febrer de 2011, de les obres del Pla d'Acció Comercial (PAC), finançat amb fons de la Unió Europea amb l'objecte de revitalitzar el teixit comercial calpí. En estar subjectes a finançament amb fons europeus les obres de millora del paviment no s'han pogut escometre fins a transcorreguts els cinc anys que marca la normativa europea sobre aquest tema.

 

Aguas de Calpe continua les obres del col·lector de residuals en l'avinguda Exèrcits Espanyols

Wed, 14/03/2018 - 09:42
dimecres, 14 Març, 2018 - 09:15

Les obres d'instal·lació d'un nou col·lector per part de l'empresa Aguas de Calpe en l'avinguda Juan Carlos I inicien la seua fase final i se centren ara en l'avinguda Exèrcits Espanyols. Les obres, que es van iniciar a la fi d'octubre, comporten la instal·lació d'una canonada d'impulsió de bombament d'aigües residuals.

Aquestes obres, que no afecten a les conduccions de pluvials, permetran millorar l'evacuació d'aigües residuals de la zona. Fins ara les obres s'han centrat en l'avinguda Juan Carlos I i per a açò en els últims mesos s'han realitzat talls al trànsit rodat i s'ha desviat el tràfic per l'avinguda Jaume I i les avingudes Bulgaría i Romania.

En l'última setmana s'ha obert l'avinguda Juan Carlos I i els talls de trànsit, que només afecten al sentit Moraira-Calp, s'han centrat en l'avinguda Exèrcits Espanyols, en aquests moments està tancat el trànsit des de la rotonda del port fins al carrer Polònia, en aquesta zona s'estan realitzant treballs de perforació.

 

Per a culminar les obres serà necessari en les pròximes setmanes procedir al tancament de l'avinguda Exèrcits Espanyols des de la rotonda enfront de la seu de la Policia Local fins a la rotonda del carrer La Niña. Per a açò ja s'han previst desviaments provisionals. S'espera que les obres acaben a la fi d'abril.

El Campus d'Excel.lència Empresarial Casa Nova reobri les seues portes

Mon, 12/03/2018 - 11:48
Dilluns, 12 Març, 2018 - 11:45

La Casa Nova, l'emblemàtica masia fortificada de Calp, ha obert avui les seues portes després de les obres de rehabilitació i condicionament per a convertir-se en Campus d'Excel.lència Empresarial Casa Nova.

 

L'Ajuntament de Calp va adquirir l'immoble en 1996 i s'ha rehabilitat en diverses fases respectant l'estructura original de la masia i afegint un nou cos que queda diferenciat de l'edifici antic.

 

El nou edifici comptarà amb un ampli saló d'actes, tres aules, cafeteria, així com de biblioteca, despatxos i sala d'exposicions. L'objectiu és convertir la Casanova en un centre de formació dirigit als empresaris, innovadors, aturats, etc., per a potenciar la qualificació professional i la innovació i afavorir la inserció laboral.

 

Per a açò s'ha dissenyat una àmplia programació que compta amb una inversió de 60.000 € i inclou cursos, conferències i campanyes de formació. La reobertura de la Casanova ha comptat amb diverses activitats com una exposició fotogràfica, un concert i una exposició de mobles antics.

 

Els assistents han pogut conèixer com era la vida en aquesta masia a través d'Ángel Pineda, membre de l'última família que va residir en aquest edifici.

 

En l'acte d'inauguració, l'alcalde, César Sánchez, ha assenyalat que “en els últims anys s'ha reduït la desocupació en un 25%. El principal objectiu de l'equip de govern és crear ocupació, i ocupació de qualitat. Aquest campus naix amb la finalitat de promocionar la formació tant dels quals ja treballen com dels quals estan cercant ocupació”.

Calp denominará plaza La Sort a la confluencia de las calles Santa María y Doctor FlemingCalp denominarà plaça La Sort a la confluència dels carrers Santa María i Doctor Fleming

Fri, 09/03/2018 - 15:04
divendres, 9 Març, 2018 - 14:30

L'Ajuntament de Calp ha aprovat avui el ple la denominació de Plaza La Sort a la confluència entre els carrers Santa María i Doctor Fleming. El nom es justifica en l'informe realitzat per l'estudiós de la història calpina, Andrés Ortolá, que assenyala que antigament aqueixa zona era coneguda com a partida La Sort.

 

En el seu moment el grup municipal de Si es pot Calp va sol·licitar que aqueix punt es denominara “Plaza de la Diversitat”, coincidint amb el Dia Internacional de l'Orgull LGBT; no obstant açò el govern aposta per recuperar els noms tradicionals del municipi, per la qual cosa tant Sí es pot Calp com Compromís han votat en contra i el grup socialista s'ha abstingut.

 

Fora de l'ordre del dia el Grup Municipal Popular ha presentat una moció per la igualtat d'oportunitats de dones i homes que s'ha aprovat incloent les modificacions proposades per l'edil de Si es pot Calp. El document suposa un compromís municipal per integrar de forma activa i transversal el principi d'igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes en el desenvolupament de totes les seues accions i decisions.

 

En el torn de preguntes, tant Sí es pot Calp com a PSPV-PSOE han interpel·lat a l'alcalde sobre la tala d'arbres realitzada en Pla de Feliu. L'alcalde, César Sánchez, ha assenyalat sobre aquest tema que es tracta d'una mesura de neteja per a evitar incendis que compta amb autorització municipal, i per açò, en compliment de l'ordenança municipal, s'hauran de reposar tres arbres per cadascun tallat en el lloc que s'indique des del Departament de Medi ambient. Sánchez també ha assenyalat que no existeix cap projecte urbanístic presentat en aqueixa zona.

La Casa Nova reobrirà les seues portes el dissabte com a Campus d'Excel.lència Empresarial

Fri, 09/03/2018 - 10:01
divendres, 9 Març, 2018 - 10:00

La Casa Nova, l'emblemàtica masia fortificada situada a la part alta del cim del mateix nom, obrirà de nou les seues portes dissabte que ve després de les obres de rehabilitació i condicionament per a convertir-se en Campus d'Excel.lència Empresarial Casa Nova.

 

L'Ajuntament de Calp va adquirir l'immoble en 1996 després de la demanda veïnal que aquest singular edifici del segle XVI passara a ser de titularitat pública. Els treballs de rehabilitació van comptar amb un pressupost d'1.100.000€ finançats a través del Fons Estatal d'Inversió Local i van dotar a l'edifici d'un ampli saló d'actes, tres aules, cafeteria, així com de biblioteca, despatxos i sala d'exposicions.

 

La rehabilitació ha respectat l'estructura original de la masia i afig un nou cos que queda diferenciat de l'edifici antic. Per a ultimar la seua rehabilitació l'Ajuntament va destinar 80.000 € per al condicionament final i electrificació de la zona.

 

L'objectiu és convertir la Casanova en un centre de formació dirigit als empresaris, innovadors, aturats, etc., per a potenciar la qualificació professional i la innovació i afavorir la inserció laboral. Mitjançant aquest centre l'Ajuntament de Calp tracta d'unir esforços amb els empresaris i associacions empresarials per a impulsar la seua activitat. El Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova sorgeix, doncs, com un espai per a compartir idees, coneixement, experiències i bones pràctiques.

La reobertura de la Casanova està prevista per al dissabte, 10 de març, a les 18 hores, i al costat de la visita a la masia, s'han preparat diverses activitats com una exposició fotogràfica, un concert i una exposició de mobles antics. Els assistents podran escoltar xarrades a càrrec d'Ángel Pineda, membre de l'última família que va viure en aquest edifici. L'Ajuntament posa a la disposició dels ciutadans un servei d'autobusos gratuït per a assistir a la inauguració del Campus d'Excel.lència Empresarial, eixirà a les 17:15 i a les 17:45 des de la Casa de Cultura.

 

Pages