BiciCalp és un pla que contempla adequar un total de 24,5 quilòmetres de carril per a bicicletes i que té com a objectiu fomentar l'ús d'un transport alternatiu i ecològic en el municipi.

La iniciativa, la qual està previst que s'execute al llarg dels pròxims tres anys, preveu crear 16,3 quilòmetres de carril bici en les zones en què es pot habilitar una via ciclista adossada a la calçada i 8,2 quilòmetres de cicle carrer, és a dir, un carril en el propi asfalt que serà compartit amb altres vehicles de motor. Els cicle carrers s'adequaran en les zones en les quals no existeix espai per a un carril bici com és el cas de la zona del nucli històric. En aquests carrils tindran prioritat les bicicletes i es limitarà la velocitat a 30 quilòmetres per hora.

El projecte aprofitarà el tram de carril bici que es va crear a Calp el 2008 i que discorre entre el Club de Tenis i el barranc del Quisi. Els tècnics municipals han dissenyat el recorregut que comprén gran part del terme municipal. Es tracta d'un circuit tancat amb algunes ramificacions i pretén connectar amb bicicleta llocs d'interès de la localitat. D'aquesta manera el carril bici arribarà fins a l'entrada del parc natural del Penyal d'Ifac, el parc de la Vallessa, la Casanova, la casa del Cocó, la Calalga i envoltarà les salines. A més, el recorregut passarà per les proximitats dels col·legis públics, la guarderia, el centre de salut, l'estació d'autobusos o la casa de cultura.