Subscribe to canal de noticias CalpeNoticiasVA
Actualizado: hace 9 mins 33 segs

La Junta de Govern quantifica en 100.000€ les ajudes bàsiques pel COVID19

Vie, 03/04/2020 - 15:23
divendres, 3 Abril, 2020 - 15:15

La Junta de Govern celebrada hui telemàticament ha quantificat en 100.000 € les ajudes municipals per a atendre necessitats bàsiques d'alimentació i productes d'higiene i farmàcia per als col·lectius més vulnerables. Aquestes ajudes han començat a tramitar-se aquesta mateixa setmana a través del departament municipal de Serveis Socials d'una manera àgil i ràpida ja que per a iniciar la sol·licitud només és necessari enviar un correu (servsociales@ajcalp.es) o telefonar al departament (96 583 72 23 i 96 583 51 11).

Entre el 20 de març i el 2 d'abril Serveis Socials ha atés 115 correus electrònics i 172 crides en relació a ajudes vinculades a la situació d'alarma i el coronavirus. A més la plantilla de Serveis Socials municipals es reforça amb més treballadors i auxiliars socials per a poder cobrir totes les necessitats originades per l'estat d'alarma.

Des de l'Ajuntament s'insisteix que totes les sol·licituds d'ajudes seran ateses, l'edil de Serveis Socials, Noelia Císcar, ha assenyalat que “encara que hem destinat personal exclusivament a l'atenció telefònica i per correu pot ocórrer que les línies comuniquen, per la qual cosa es volem llançar un missatge de tranquil·litat i paciència, no deixarem a ningú sense atenció”.

D'altra banda, Serveis Socials ha rebut nombroses propostes de voluntaris, no obstant això segons l'edil “en aquests moments la millor manera d'ajudar és quedar-se a casa, Creu Roja, Càritas, Protecció Civil i Serveis Socials ja estan cobrint les necessitats que van sorgint, encara que agraïm aqueixa voluntat de col·laborar, ara és millor quedar-se a casa.”

Des de l'Ajuntament es recorda també que les ajudes de lloguer d'habitatge, que convoca la Conselleria d'Habitatge i tramita la OAC de l'Ajuntament, estan paralitzades i que quan es determinen nous terminis es donaran a conéixer entre els ciutadans.

D'altra banda, en el Comité de Crisi que també s'ha celebrat hui, la Policia Local ha constatat que s'han reduït considerablement les denúncies relacionades amb l'incompliment del decret de declaració de l'estat d'alarma. A més han anunciat que de cara a la fi de setmana, Policia Local i Guàrdia Civil reforçaran la vigilància dels accessos al municipi per a fer complir les limitacions de llibertat de moviment.

L'Ajuntament ajorna el pagament de tributs i retornarà els rebuts dels dies en què no s'haja gaudit el servei

Mié, 01/04/2020 - 13:00
dimecres, 1 Abril, 2020 - 12:45

L'Ajuntament de Calp ha acordat ajornar el pagament dels rebuts de determinades taxes i retornar els diners o compensar en el cas d'aquells serveis que no han pogut executar-se.

En el cas dels rebuts del mercat i el rastre, el pagament voluntari del primer trimestre finalitzava ahir 31 de març i ara s'amplia al 28 d'abril, finalitzat l'estat d'alarma, els rebuts de les setmanes en les quals no s'han pogut muntar els llocs seran retornats o compensats amb el segon trimestre.

El mateix ocorre amb els rebuts d'ocupació de via pública amb taules i cadires, el termini del pagament voluntari del primer trimestre s'amplia al 28 d'abril i els dies en què no s'ha pogut muntar es descomptaran o seran compensats en el segon trimestre.

Quant als rebuts de l'Escola Infantil Silene d’ Ifac, en els rebuts de gener s'amplia el període de pagament voluntari al 15 d'abril, els de febrer s'amplien a l'11 de maig i el rebut de març es tramitarà en finalitzar l'estat d'alarma descomptant els dies no assistits.

Els terminis de pagament de quotes d'ajornaments i fraccionaments s'amplien fins al 30 d'abril. Queden suspesos els terminis de pagament dels cànons i contractes durant el període que dure l'estat d'alarma i es reprendran en finalitzar aquesta situació.

En el cas de les liquidacions individuals (sancions, taxes per ocupació de via pública per mudança, elements de construccions, etc.), les notificades amb anterioritat al 18 de març s'amplien al 30 d'abril, i els pagaments de liquidacions notificades amb posterioritat s'amplien al 20 de maig. Les que no s'hagen pogut gaudir per l'estat d'alarma seran retornades o compensades.

D'altra banda, SUMMA Gestió Tributària ha suspés els terminis de pagament de la taxa de fem i l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica durant el període que dure l'estat d'alarma.

Dossier de premsa (1 d'abril)

Mié, 01/04/2020 - 09:27
dimecres, 1 Abril, 2020 - 09:15

Ací pots llegir la informació sobre Calp que han arreplegat els mitjans de comunicació l'1 d'abril:

 

DIARIO INFORMACIÓN

Coronavirus en Calp: El Ayuntamiento permitirá las obras en verano para paliar los efectos del estado de alarma en la construcción

  LAS PROVINCIAS Calp permitirá obras en periodo estival para ayudar al sector de la construcción mermado por el estado de alarma  

LEVANTE

Banderas a media asta en Calp en memoria de los fallecidos por el coronavirus

Calp permitirá las obras en verano para paliar el actual parón de la construcción

"Soy un luchador nato, pero sin los médicos del hospital no estaría hoy vivo"

  LA MARINA PLAZA Calp permitirá las obras en verano que hasta ahora prohibía para mitigar los efectos del estado de alarma en la construcción   CALP DIGITAL El Partido Popular denuncia: "El Estado quiere el superávit de los ayuntamientos"   Calp abre un proceso de exposición al público sobre la permuta de la parcela de la Manzanera   El Ayuntamiento de Calpe permitirá las obras en verano para paliar los efectos del estado de alarma en el sector de la construcción   COMARCAL CV Calp permitirá las obras en verano para paliar los efectos del estado de alarma en el sector de la construcción   RADIO LITORAL El ayuntamiento de Calp publica restricciones para el sector de la construcción

ALICANTE PLAZA

Permitir las obras en verano, una vía para recuperar tiempo si los ayuntamientos hacen excepciones

EL PERIODIC.COM

El Ayuntamiento de Calp permitirá las obras en verano para paliar los efectos del estado de alarma en el sector de la construcción

L'Ajuntament permetrà les obres a l'estiu per a pal·liar els efectes de l'estat d'alarma en el sector de la construcción

Mar, 31/03/2020 - 12:54
dimarts, 31 Març, 2020 - 12:45

 L'Ajuntament de Calp realitzarà excepcions a l'ordenança sobre condicions acústiques que prohibeix tot tipus d'obres d'urbanització i construcció d'ús residencial el mes d'agost per a poder pal·liar els efectes que l'estat d'alarma i la paralització de les obres estan tenint en el sector de la construcció de la localitat.

 Actualment l'ordenança prohibeix tot tipus d'obres d'urbanització, construcció o edificació en sòls urbans d'ús residencial entre l'1 i el 31 d'agost. Amb aquestes mesures es pretenia garantir el descans dels turistes i residents, no obstant això, ara l'equip de govern estudia modificar aquests termes amb la finalitat de flexibilitzar horaris i dates que permeten compensar al sector per la paralització de la seua activitat. Les excepcions que realitzen seran només aplicables en 2020.

 El regidor de Comerç, Paco Avargues, ha assenyalat que “estem estudiant fórmules, en funció de la duració de l'estat d'alarma, es flexibilitzaran dates i horaris perquè els constructors puguen tornar a la seua activitat amb normalitat i compensar pel temps que han hagut de parar”..

L'Ajuntament ofereix en el seu web un assistent virtual per a resoldre dubtes sobre el coronavirus

Lun, 30/03/2020 - 11:31
Dilluns, 30 Març, 2020 - 11:30

L'Ajuntament ha instal·lat en la seua pàgina web www.calp.es el chatbot Carina, es tracta d'un assistent virtual intel·ligent que contesta preguntes bàsiques sobre el brot de coronavirus (contagi, símptomes, prevenció, etc.)

Aquest assistent virtual ha sigut desenvolupat per l'empresa 1MillionBot que l'ha cedida gratuïtament a les administracions públiques interessades. El Chatbot Carina és capaç de respondre a més del 88% de les consultes, a més cada dia amplia la seua capacitat de contestar fins i tot preguntes complexes.

Carina extrau la seua informació de fonts oficials com l'OMS (Organització Mundial de la Salut), el Ministeri de Sanitat i normatives governamentals, el Centre per al Control i la Prevenció de Malalties i articles científics i la informació s'actualitza dia a dia.

El servei proporcionat permet manejar un número molt alt de consultes al mateix temps sense intervenció humana i ve a completar els actuals canals de comunicació. D'aquesta manera busca contribuir positivament a mantindre informats als ciutadans pal·liant la saturació dels telèfons d'informació sobre aquest tema. Les preguntes més habituals es refereixen als símptomes del coronavirus, què és exactament, les zones de risc, com protegir-se o què fer quan apareixen els símptomes.

Aprovades les ajudes d'emergència social

Vie, 27/03/2020 - 16:37
divendres, 27 Març, 2020 - 14:30

En la Junta de Govern de hui s'ha establit el protocol per a accedir a les ajudes per a atendre necessitats bàsiques. Es tracta d'ajudes per a afrontar despeses específiques de caràcter bàsic, és a dir, necessitats alimentícies, de productes d'higiene i farmacèutics provocats per la situació excepcional de l'estat d'alarma causat pel COVID-19.

 

S'estableix un mecanisme molt àgil per a accedir a aquestes ajudes. La petició s'iniciarà d'ofici o bé a petició de la persona sol·licitant. Es realitzarà via telefònica 965837223 o via correu electrònic a: servsociales@ajcalp.es i podrà sol·licitar-se a partir de la setmana vinent.

 

Podran ser beneficiàries d'aquestes ajudes les persones o famílies residents i empadronades a Calp, així com aquells transeünts (persones sense llar) l'estat de necessitat de les quals es trobe reconegut en el moment de la sol·licitud i que complisquen els requisits establits per a la seua concessió com l'escassetat o falta absoluta de recursos econòmics. Aquestes ajudes tindran caràcter mensual mentre es mantinga l'estat d'alarma.

 

A més s'ha informat de la suspensió de totes les taxes municipals mentre continue l'estat d'alarma, així com la devolució dels rebuts ja satisfets en aquells serveis que no s'han pogut prestar.

 

Els diferents departaments municipals ja estan treballant en les bases per al programa d'ajudes al comerç i als autònoms, motor de l'economia, per a promoure l'activitat econòmica quan acabe la situació d'estat d'alarma.

La Policia Local denuncia 64 persones per infringir les restriccions de circulació

Vie, 27/03/2020 - 16:10
divendres, 27 Març, 2020 - 14:15

La Policia Local de Calp ha emés un informe sobre l'incompliment de les restriccions establides pel decret de declaració de l'estat d'alarma en el qual recull les denúncies interposades entre el 15 i el 25 de març.

La Policia ha denunciat 64 persones per infraccions relacionades amb la limitació de la llibertat de circulació. A més s'ha denunciat a 3 persones per infraccions sobre les mesures de contenció en l'àmbit de l'activitat comercial, equipaments culturals, establiments i activitats recreatives, activitats d'hostaleria i restauració, és a dir, per no complir el tancament d'establiments.

En el Comité de Crisi celebrat hui telemàticament, s'ha informat que l'alberg per a persones sense llar està funcionant sense problemes. Des de la Policia Local s'està controlant el compliment de les directrius de l'OMS en relació a les obres i construccions.

El govern local destinarà 1 milió d'euros per als afectats per l'estat d'alarma

Jue, 26/03/2020 - 15:31
dijous, 26 Març, 2020 - 15:15

El govern local de Calp ja ha preparat un paquet de mesures per a fer front a les conseqüències del coronavirus i de la situació d'estat d'alarma, i per a dur a terme aquestes mesures es realitzarà una modificació pressupostària que permetrà comptar amb 1 milió d'euros.

L'alcaldessa, Ana Sala, ha anunciat que s'estableixen diverses línies d'actuació, d'una banda mesures d'ajuda d'emergència social que s'activaran immediatament i que permetran atendre aquelles persones més vulnerables, famílies en risc d'exclusió la situació de la qual s'ha vist agreujada amb l'estat d'alarma.

 

Una altra línia d'actuació és l'ajuda al comerç i als autònoms, motor de l'economia, per a promoure l'activitat econòmica quan acabe la situació d'estat d'alarma. L'objectiu és impulsar la recuperació econòmica el més prompte possible.

 

A això s'uneixen una sèrie de mesures fiscals com l'eliminació o reducció de determinades taxes, com l'ocupació de via pública o mercats ambulants, o l'ampliació del pagament de l'IBI. L'Ajuntament ha acordat suspendre durant el temps de duració de l'estat d'alarma tots els pagaments i tributs municipals. A més el pagament del rebut de març de l'Escola Infantil Silene d’Ifac ja s'ha suspés.

Segons l'alcaldessa “es tracta de mesures per a ajudar a les persones però també a les empreses i comerços que generen ocupació i que s'han vist obligades a tancar amb l'estat d'alarma, aquestes mesures permetran recuperar l'activitat econòmica el més prompte possible i esmorteir les pèrdues derivades del tancament de negocis”.

 

Aguas de Calpe prolonga el període de pagament dels rebuts d'aigua sense cap recàrrec

Jue, 26/03/2020 - 13:34
dijous, 26 Març, 2020 - 13:30

Aguas de Calpe, empresa encarregada del subministrament i proveïment d'aigua, ha aprovat una sèrie de mesures excepcionals davant la situació d'alarma generada pel COVID-19, la primer d'elles és que es prolonga el període de pagament per a aquelles persones que no poden fer front als rebuts dins del període de pagament voluntari sense generar cap mena de recàrrec.

A més s'adaptaran amb caràcter extraordinari els nivells d'ajuda social de l'actual programa de Responsabilitat Social Humanitària d'Aguas de Calpe per a impedir que els efectes derivats de l'estat d'alarma puguen posar en risc d'exclusió social a qualsevol ciutadà de Calp.

El regidor i conseller delegat d'Aguas de Calpe, Juan Manuel del Pino, ha assenyalat que “l'empresa en coordinació amb els Serveis Socials ha adoptat aquestes mesures per a mantindre un servei essencial com és l'aigua. Aguas de Calpe ha establit un Pla de Contingència que es mantindrà en vigor mentre el Govern d'Espanya mantinga l'estat d'alarma, la finalitat de la qual és evitar el risc d'exclusió social entre els usuaris més desfavorits. Per a això es prolongarà el període de pagament mentre existisca la necessitat sense que això comporte sanció ni sobrecarregue algun”.

A més Aguas de Calpe garanteix la qualitat i el subministrament de l'aigua per a consum així com el tractament i sanejament de les aigües residuals en el municipi.

Calp ajorna la celebració del Mig Any fester

Mié, 25/03/2020 - 12:32
dimecres, 25 Març, 2020 - 12:30 A causa de l'actual estat d'alarma i alerta sanitària, la Associació de Moros i Cristians  “Santíssim Crist de la Suor” i l'Ajuntament de Calp han acordat ajornar la celebració del Mig Any Fester que al principi havia de celebrar-se  els dies 24, 25 i 26 d'abril.   Els festejos s'ajornen fins a nova data  encara per determinar. Tan prompte es restablisca la normalitat es podran definir noves dates per a les celebracions.   Tant la presidenta de la Associació de Moros i Cristians  Santíssim Crist de la Suor, Mª Angeles Penella, com l'alcaldessa, Ana Sala, agraeixen la comprensió de tots els festers així com calpins i calpines. Després d'aquesta difícil situació les festes tornaran a celebrar-se amb més força i il·lusió.

L'Ajuntament cridarà a 3.000 persones majors per a saber si necessiten ajuda

Mié, 25/03/2020 - 12:11
dimecres, 25 Març, 2020 - 11:30

L'Ajuntament de Calp ha posat en marxa una iniciativa amb què pretén saber com es troben les persones majors de la localitat i si tenen algun tipus de necessitat a fi de poder ajudar-les.

L'acció es coordina des del Centre Cívic "Mare de Déu dels Neus"; on hi ha registrades en estos moments quasi 3.000 persones majors i s'articularà a través d'una xarxa de suport.

Des del propi centre es repartiran els contactes entre un grup de persones perquè criden per telèfon a les persones majors i els pregunten com es troben i si tenen algun tipus de necessitat.

El servici ha començat a funcionar des de hui i l'objectiu és que totes les persones majors que viuen soles a Calp reben una crida cada pocs dies per a conéixer quina és la seua situació.

El principal problema que es planteja ara és atendre la població estrangera per les limitacions que suposa l'idioma.

Des de l'Ajuntament estan contactant amb diverses associacions d'estrangers per a buscar voluntaris que es puguen incorporar a esta iniciativa.

En el cas que les persones majors que majoritàriament viuen soles necessitaren algun servici una vegada detectat a través de les crides de telèfon, es coordinaria amb altres servicis municipals que estan ja funcionant per a donar-los solució.

Un d'estos servicis és el que oferix protecció civil per a realitzar la comprar d'aliments i medicines a aquelles persones majors que estan soles i no es poden desplaçar.

Una altra de les iniciatives posades en marxa és la possibilitat de rebre ajuda psicològica a través de telèfon i Skype i la qual posaran també a disposició d'estes persones a qui la soledat i el confinament pot afectar-los amb molta major incidència.

L'Ajuntament pretén d'esta manera que cap persona major que viu en la localitat es quede sense ajuda o assistència.

El Ayuntamiento llamará a 3.000 personas mayores para saber si necesitan ayuda

Mié, 25/03/2020 - 11:44
dimecres, 25 Març, 2020 - 11:30

El Ayuntamiento de Calp ha puesto en marcha una iniciativa con la que pretende saber cómo se encuentran las personas mayores de la localidad y si tienen algún tipo de necesidad con el fin de poder ayudarlas.

La acción se coordina desde el Centro Cívico “Mare de Déu de les Neus” donde hay registradas en estos momentos casi 3.000 personas mayores y se articulará a través de una red de apoyo. Desde el propio centro se repartirán los contactos entre un grupo de personas para que llamen por teléfono a las personas mayores y les pregunten cómo se encuentran y si tienen algún tipo de necesidad.

El servicio ha comenzado a funcionar desde hoy y el objetivo es que todas las personas mayores que viven solas en Calp reciban una llamada cada pocos días para conocer cuál es su situación. El Ayuntamiento pretende de esta forma que ninguna persona mayor que vive en la localidad se quede sin ayuda o asistencia.

El principal problema que se plantea ahora es atender a la población extranjera por las limitaciones que supone el idioma. Desde el Ayuntamiento están contactando con varias asociaciones de extranjeros para buscar voluntarios que se puedan incorporar a esta iniciativa.

En el caso de que las personas mayores que en su mayoría viven solas necesitaran algún servicio una vez detectado a través de las llamadas de teléfono, se coordinaría con otros servicios municipales que están ya funcionando para darles solución. Uno de estos servicios es el que ofrece protección civil para realizar la comprar de alimentos y medicinas a aquellas personas mayores que están solas y no se pueden desplazar.

Otra de las iniciativas puestas en marcha es la posibilidad de recibir ayuda psicológica a través de teléfono y Skype y la cual pondrán también a disposición de estas personas a las que la soledad y el confinamiento puede afectarles con mucha mayor incidencia.

L'Ajuntament posa en marxa un servici d'atenció psicològica a través de telèfon i Skype

Mar, 24/03/2020 - 12:45
dimarts, 24 Març, 2020 - 12:30

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Calp va aprovar en la reunió mantinguda divendres passat 20 de març posar en marxa un nou servici d'ajuda psicològica a través de telèfon i de Skype.

Per a poder optar a este servici cal sol·licitar cita prèvia i posteriorment es farà la intervenció en sessions de 30 minuts, preferentment a través de Skype ja que permet un contacte més directe amb les persones usuàries.

Rebeca Merchán, Regidora responsable del servici, apunta que "els problemes psicològics derivats del confinament comencen a sorgir a partir de la primera setmana de tancament quan ja som conscients de la situació que estem vivint".

"Volem servir d'ajuda a totes les persones que estan soles especialment a les més majors", va afegir Merchán.

L'horari d'atenció d'este servici és de 9 a 13h de dilluns a divendres i el telèfon a què cal cridar per a sol·licitar cita prèvia és el 663 212 521.

La comunitat xinesa de Calp dóna 15.000 màscares i 9 lots de gel hidroalcohòlic, esprai higienitzant i guants

Vie, 20/03/2020 - 14:10
divendres, 20 Març, 2020 - 14:00

La comunitat xinesa a Calp ha donat 15.000 màscares i 9 grans lots de gel hidroalcohòlic, esprai higienitzant i guants que es destinaran al Centre de Salut, a la Casa de la Mar, a la Policia Local, a la Guàrdia Civil, a Protecció Civil, a les residències Colina Club, La Saleta, Domis VI i al personal de l'Ajuntament que atén el públic.

Les empreses que han fet lliurament aquest matí del material són: EMC Multiprecio, Basar Precio Unico, HiperCalp, Basar Dragón, Beauty Home, Kangda, Basar Shang Hai, Basar Euro, restaurants Nihao, Ciudad  Imperial, Jimmy, Fu Man Lao, ChinaTown,  Pato Laqueado, Beni Àsia, Suvahi, Sakura, Casa Asiàtico, Oriental Garden i La Lonja, amb la col·laboració d'Assessoria Pastor Hernández.

Representants d'aquestes empreses han afirmat que: “Abans ajudàvem a la Xina perquè som xinesos i ara a Espanya perquè aquesta és ara la nostra llar”.

L'alcaldessa Ana Sala ha agraït a la comunitat xinesa aquesta iniciativa i ja s'han distribuït els lots per a començar a utilitzar-los.

Páginas