L'Agenda 21 Escolar és un programa destinat a facilitar la implicació dels centres escolars en un projecte solidari d'escala mundial. Tracta d'imaginar i de construir un món millor i més sostenible, començant per la intervenció en l'entorn més immediat: l'educació i l'escola.
Des de l'Ajuntament de Calp animem a tots els centres educatius (professorat, alumnat, monitors, personal no docent i famílies) a fer la seua pròpia AGENDA 21 ESCOLAR, com a projecte d'educació, participació i implicació cívica. Una invitació que és alhora reconeixement, estímul i suport a la tasca que molts centres ja fan de l'educació ambiental i que suposa una nova oportunitat per a reforçar els vincles entre l'escola i les ciutats.
L'Agenda 21 del seu centre serà el que vostés vulguen que siga. Decidiran quins col·lectius hi participaran, quins aspectes sotmetran a anàlisi i millora, establint les seues prioritats, el nombre i dimensió dels compromisos adquirits. Això sí, el sistema de treball haurà de tenir en comú:

  • un procés participatiu.
  • una revisió dels plantejaments i pràctiques educatives.
  • un compromís en accions de millora en relació al medi ambient i a la sostenibilitat.

En l'actualitat només el col·legi públic Gabriel Miró la té implantada, encara que la resta de centres participen activament en les diferents activitats relacionades amb el medi ambient. De la mateixa manera, tots els centres de Calp col·laboren activament en el disseny de campanyes de sensibilització derivades del Calendari Verd.