Subscribe to CalpeNoticiasVA feed
Updated: 43 min 40 sec ago

El ple de Calp aprova els pressupostos de 2019 que ascendeixen a 39.086.050 euros

Tue, 04/12/2018 - 14:35
dimarts, 4 Desembre, 2018 - 14:00

El ple de l'Ajuntament de Calp ha aprovat de forma inicial els pressupostos municipals de 2019 amb els vots a favor de l'equip de govern i els vots en contra de PSOE, Compromís i Sí Se Puede Calp. Els comptes per a l'any vinent ascendiran a 39.086.050 euros.

 

L'alcalde de Calp, César Sánchez, ha qualificat aquests pressupostos de “realistes, assenyats i socials”, en els quals les despeses i ingressos estan anivellats i en els quals a més de continuar amb inversions de projectes iniciats en anys anteriors “es donarà resposta a noves necessitats”.

 

Una de les principals novetats que contemplen aquests pressupostos és la bonificació en l'impost de béns immobles per a persones jubilades, pensionistes menors de 65 anys i persones en situació de desocupació de llarga durada que es troben en risc d'exclusió social. Aquests podran optar a una bonificació de fins a 300 euros. Per a aquestes ajudes s'ha previst una partida inicial de 100.000 euros.

 

Entre les inversions noves es troba la creació d'un nou espai esportiu en la zona situada darrere del Pavelló Domingo Crespo, per a la qual es destinaran 200.000 euros. Inclourà una pista de patinatge i d'hoquei de patins, una zona per a la pràctica del “parkour” així com un “skate park” per a practicar “skateboarding” o monopatinaje i que permetrà augmentar l'oferta esportiva de Calp.

 

Així mateix es preveu la creació d'una ludoteca, que s'escometrà en 2019-2020 i que té com a fi facilitar la conciliació de la vida familiar. Per a l'any vinent està prevista una partida de 70.000 euros.

 

S'adequarà un pàrquing en el Pla de la Senieta amb més de 500 places que connectarà amb el futur Vial J i per al qual s'han destinat 280.000 euros.

 

Quant als projectes que tindran continuïtat en 2019 es troba la revitalització de la Manzanera, el pla d'enllumenat i asfaltat de les urbanitzacions, la 4a i 5a fase de l'edifici de la banda de música, la 5a fase d'ampliació del cementeri o un nou tram del Vial J. També se seguirà amb l'adequació de l'aparcament del nucli antic que permetrà crear 100 noves places.

 

Així mateix es mantenen totes les subvencions a les associacions locals i les ajudes al transport i/o material escolar.

 

En el ple s'ha aprovat una esmena del grup municipal de Compromís que permetrà augmentar en 30.000 euros la consignació inicial de 20.000 euros destinada enguany per primera vegada al manteniment i conservació dels Banys de la Reina. Així, el jaciment comptarà amb un servei específic per a la seua conservació de manera que es consoliden els treballs realitzats en les diverses campanyes dels camps de treball.

 

 

 

Calp es prepara per a viure un gran esdeveniment cultural amb el concert d'any nou

Mon, 03/12/2018 - 12:24
Dilluns, 3 Desembre, 2018 - 12:15

Per segon any Calp celebrarà un gran concert amb el qual donarà la benvinguda a 2019. Serà el pròxim 1 de gener a les 18 hores en la plaça Major, a càrrec de nou de ADDA - Simfònica i sota la batuta del prestigiós director Josep Vicent. Considerat l'esdeveniment cultural de l'any en el municipi, el concert ja va congregar a milers de persones en l'edició anterior els qui van vibrar amb els valses, polcas i àries que va interpretar l'orquestra resident de l'Auditori de la Diputació d'Alacant.

 

Enguany es manté el repertori en secret, el qual promet sorprendre a l'audiència. Encara que ADDA – Simfònica ha realitzat diverses actuacions prèvies, la seua constitució oficial com a orquestra no s'ha produït fins al passat mes de setembre i la seua presentació està prevista per al 14 de desembre. Està formada per 43 músics, seleccionats entre més d'1.500 que es van presentar a les proves. Dirigint-los a tots ells estarà Josep Vicent, el currículum dels quals inclou l'adreça titular de la Orquestra Simfònica de les Illes Balears i la de The World Orchestra des de 2005, amb els qui va realitzar 15 gires en quatre continents.

 

A més, des de fa dècades ha sigut pioner en l'exploració de nous formats i públics per a la música clàssica. Ha dirigit produccions d'ópera en el Teatre Real de Madrid, el Teatre del Liceu de Barcelona, l'Ópera de Leipzig o el Teatre de la Maestranza Sevilla entre uns altres. Des de 2014 treballa com a director musical amb La Fura dels Baus”.

 

Enguany li acompanyarà sobre l'escenari una de les més prestigioses sopranos del panorama nacional, Pilar Jurado, reconeguda amb nombrosos premis. El concert se celebra de forma gratuïta i no es requereix entrada per a assistir a ell.

 

Calp prepara una nova edició de la Fira de Nadal

Thu, 29/11/2018 - 12:32
dijous, 29 Novembre, 2018 - 12:30

Del dijous, 6, al diumenge, 9 de desembre, el Nucli Antic de Calp acollirà, per sisè any consecutiu, la Fira de Nadal, un esdeveniment que va nàixer amb la intenció de revitalitzar la zona més antiga del municipi i que, a poc a poc, s'ha convertit en punt de trobada dels ciutadans, a través d'una fira en la qual s'involucren els comerços i associacions locals i que es complementa amb la recreació d'ambients nadalencs.

 

Durant uns dies la zona històrica de Calp es transforma, els carrers es converteixen en un mercat nadalenc que convida a passejar i descobrir racons amb encant. Els llocs del comerç local s'instal·laran en el carrer Llibertat, mentre que el carrer Major i la plaça de la Vila es destinen a les associacions i l'oferta gastronòmica.

 

La plaça del Beat Francisco Sendra serà ocupada per una fira infantil que farà les delícies dels més xicotets, amb castells inflables, jocs tradicionals, casetes típiques de fira en les quals els xiquets podran obtenir crispetes i cotó dolç.

 

A més la fira estarà amenitzada amb actuacions culturals, tallers nadalencs, música i animació, xanquers i la caseta de Pare Noel on els xiquets podran dipositar les seues cartes. Els visitants de la fira podran conèixer el pessebre de la Casa de Cultura, que s'obrirà al públic el dia d'inici de la fira, i també podrà visitar-se l'exposició Pessebres del Món en l'Església Mare de Déu de les Neus.

 

Aquest esdeveniment comporta la implicació no solament dels empresaris i comerciants locals, si no també de diversos col·lectius i associacions de Calp. Està prevista l'actuació de grups com Solera Artística, la xaranga La Xarlotà, La Rondalla de Calp, Salsa a Calp, la banda Juvenil de la Unió Musical Calp Ifach, Xirimiters del Carellot, Nadales Grup La Mar, Marcia´s Danse Center, Costa Blanca Anglican Chaplaincy, Coral Caprice, la Coral Ifac, la Casa d'Andalusia, la Coral U3A. La Fira es converteix en motiu de reunió i convivència dels calpins i dels que visiten Calp durant aquestes dates en el marc del centre històric, una oportunitat única per a gaudir de Calp en un ambient nadalenc.

 

 

La concessionària de platges va realitzar un total 2.869 assistències i rescats al llarg de la temporada

Fri, 23/11/2018 - 13:41
divendres, 23 Novembre, 2018 - 13:30

L'empresa concessionària del servei de socorrisme i salvament en platges, Eulen, ha presentat la memòria del servei al llarg de la temporada. Del document es desprèn que des de l'1 de juny fins al 15 d'octubre es van realitzar en les platges un total de 2.869 assistències o intervencions, distribuïdes en 2.759 assistències en terra, que inclouen picades de meduses, lipotimies, ferides, cremades, traumatismes, etc., 60 reanimacions o trasllats a hospital i 50 rescats en el mar.


El servei de socorrisme, que ha sigut subvencionat amb 80.000 € per part de Turisme Comunitat Valenciana, va desenvolupar funcions en les platges de la Fossa, Arenal-Bol, Calalga, Racó, Cantal-Roig, Morelló i Puerto Blanco.


En la memòria també es fa referència al servei de bany assistit per a persones amb mobilitat reduïda que es va oferir de juny a setembre en els dos punts de banys adaptat situats en la platja de l'Arenal-Bol i de la Fossa. En concret un total de 515 persones van gaudir d'aquest servei.

Turisme presenta el programa d'accions per a 2019 dins del Pla de Destinació Turística Intel·ligent

Thu, 22/11/2018 - 13:58
dijous, 22 Novembre, 2018 - 13:30

El Departament Municipal de Turisme ha presentat hui davant les empreses locals del sector el resum de les accions de 2018 i les iniciatives previstes per al pròxim any. En una reunió celebrada en el Campus d'Excel.lència Empresarial Casa Nova davant representants d'empreses hoteleres, de lloguer i immobiliàries s'han detallat els projectes del Departament per a 2019.


 

Entre les accions de promoció per a 2019 destaca la presència en les fires de CMT Stuttgart, Fitur, Salon de Vacances de Brussel·les, F.re.I de Munic, la ITB de Berlin i Medsea. A més es destinen 100.000 € per a les campanyes de promoció de tanques i mupis a Madrid, València, Castella-la Manxa i Murcia i estan previstes també campanyes en mitjans estrangers a Alemanya i Regne Unit.


 

No obstant açò els més nou és el programa d'accions dins del Pla Destine Turístic Intel·ligent- EDUSI per al pròxim any, així es destinen 30.000€ per a una nova web turística municipal, 15.000€ per a una nova APP turística municipal, 150.000€ per a les obres de la nova oficina de turisme i 206.000€ per a la plataforma de DTI i sensorització, en aquest cas, es tracta tecnologia de captació i gestió de dades turístiques que permeta sensoritzar tots els aspectes del municipi, ja siga el tràfic, el consum d'aigua, la quantitat de residus, la qualitat de aguar, etc. També es destinen 15.000€ per a elaborar una guia temàtica virtualitzada i gamificada i està previst instal·lar un chatbot que interactue amb els usuaris de la web.


 

Totes aquestes accions s'emmarquen dins del Pla de Destinació Turística Intel·ligent de Calp aprovat per l'Ajuntament Ple durant 2017 i preveu modernitzar el procés d'informació turística interactuant amb els ciutadans, amb desenvolupaments tecnològics innovadors, oficines virtuals eficients i captació de les principals dades dels visitants per a dades estadístiques. El regidor de Turisme, Jan Van Parijs, també ha realitzat un balanç sobre les accions desenvolupades al llarg del present any, així ha realitzat un repàs per les diferents fires en les quals ha participat Calp, i ha destacat la necessitat d'incidir en el mercat alemany ja que la Comunitat Valenciana només rep un 2% del total d'aquest mercat, que va ser essencial en el turisme calpí als anys 70 i 80.


 

Van Parijs també ha repassat els diferents fam-trips i press-trips en els quals ha participat el Departament de Turisme, així com les campanyes de promoció del present any, ha destacat les obres de remodelació de l'oficina de turisme de les Salines i l'adquisició de dues casetes d'informació instal·lades en l'àrea d'influència de les platges. També s'han valorat les xifres d'ocupació turística en les quals s'adverteix un incremente mitjà des de 2014 amb un 58’33 a 2018 amb una xifra de 76’09 (Indicador hotels HOSBEC). També es conclou que l’ estacionalitat ha baixat des de 2014.

L'Ajuntament contracta els treballs per al manteniment del jaciment de Baños del Reina

Tue, 20/11/2018 - 09:54
dimarts, 20 Novembre, 2018 - 09:45

L'Ajuntament de Calp ha adjudicat, per 14. 989€, el contracte per als treballs de manteniment i conservació del jaciment arqueològic de Baños de la Reina i les seues zones d'influència (accés i clos).


 

Es tracta dels treballs de conservació i neteja, de manteniment de sendes i accés, recollida de desaprofitaments, etc. , de manera que es consoliden els treballs realitzats en les diverses campanyes dels Camps de Treball. Aquest servei, adjudicat a la mercantil Alebus Patrimoni Històric per un període de quatre mesos prorrogables, seguirà les instruccions del Pla Bàsic d'Actuació redactat a aquest efecte i dels tècnics encarregats del jaciment.


 

És la primera vegada que el jaciment comptarà amb un servei específic per a la seua conservació, fins ara els voluntaris de l'els successius Camps de Treball de l'IVAJ o voluntaris de Amicitia s'encarregaven de la neteja de la vegetació de la zona, recolzats en ocasions per les brigades municipals de jardineria.


 

El jaciment arqueològic de Baños de la Reina, declarat recentment com BIC, compta amb una extensió d'uns 10.000 metres quadrats, uns 600 metres lineals de clos perimetral i un recorregut per als vianants de visita de 200 metres lineals. El seu valor i importància arqueològica i la necessitat de seguir investigant en ell comporten la necessitat de mantenir la neteja i conservació adequada de la zona.


 

Calp adquireix l'immoble per a l'engegada de l'oficina de turisme del segle XXI

Fri, 16/11/2018 - 09:33
divendres, 16 Novembre, 2018 - 09:15

Aquest matí s'ha signat l'acta d'ocupació per la qual l'Ajuntament adquireix un immoble dotacional situat en el carrer Llibertat mitjançant expropiació de mutu acord pel qual els propietaris han rebut 185.378’83€. L'immoble, situat en ple casc antic amb una superfície construïda de 282 m2, es destinarà a engegar l'oficina de turisme del Segle XXI, dins de les estratègies del Pla EDUSI Revitalitza Calp.

El Regidor d'Ordenació i Protecció del Territori, Bernardo Moll, ha rebut, de manera simbòlica, les claus de l'immoble de la mà de l'antiga propietària, Josefa Vives Mengual.

El projecte, contemplat en la EDUSI Revitalitza Calp, està cofinançat pel Fondo Europeu de Desenvolupament Regional del període comprès entre els anys 2014 i 2020 en un 80%. Consisteix en la creació d'un nou espai d'informació turística que facilite la informació 24 hores al dia i 7 dies a la setmana mitjançant les Tics. Es preveu el desenvolupament de tecnologia de captació i gestió de dades turístiques i automatitzar la realització d'enquestes de satisfacció.

Mitjançant aquests fons FEDER de la Unió Europea i sota el lema “Una manera de Fer Europa”, el consistori pretén esmenar la necessitat de modernitzar el procés d'informació turística interactuant amb els ciutadans, amb desenvolupaments tecnològics innovadors, oficines virtuals eficients i captació de les principals dades dels visitants per a dades estadístiques.

L'engegada de l'oficina de turisme del segle XXI s'integra en les polítiques de promoció de noves tecnologies incloses en l'estratègia, però també amb l'objectiu de revitalització del Casc Històric de Calp propiciant al mateix temps la rehabilitació d'edificis i millora de façanes.

L'Oficina Turística del Segle XXI és un projecte contemplat en el Pla de Destinació Turística Intel·ligent de Calp aprovat per l'Ajuntament Ple durant 2017. El projecte d'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) presentat per Calp en la convocatòria d'aquests fons europeus, suposarà una inversió en la localitat de 6.134.522 euros, dels quals el 50 per cent procediran d'aquests fons europeus.

34 joves de Benissa, Calp i Teulada han sigut seleccionats per a l'Escola de Joves Emprenedors

Wed, 14/11/2018 - 15:02
dimecres, 14 Novembre, 2018 - 15:00 14 joves de Calp, juntament amb 11 de Benissa i 9 de Teulada han sigut seleccionats entre més de 400 joves per a constituir la 4a promoció de l'Escola de Joves Emprenedors de la Marina Alta.       Aquesta iniciativa ha sigut possible gràcies a la coordinació de les regidories de joventut de les tres localitats que ha permés la celebració de diversos tallers en els IES Josep Iborra, IES *Ifach i IES Teulada. En aquests tallers ha participat més de 400 joves i en ells han aprés la importància de l'actitud emprenedora davant la vida i la passió i el talent com a motors de l'èxit professional i felicitat personal.       L'Escola de Joves Emprenedors té com a missió promoure la cohesió entre el sector públic, el sector privat i la comunitat educativa per a ajudar els adolescents i joves de 14 i 20 anys, a desenvolupar el seu potencial a través de l'educació financera i l'emprenedoria.       “Des de l'Ajuntament de Calp apostem per aquesta iniciativa que desenvolupem de forma conjunta amb els Ajuntaments de Benissa i Teulada ja que ens permeten oferir als nostres joves a través de tallers i de l'Escola de Joves Emprenedors la possibilitat de desenvolupar el seu potencial a través de l'educació financera i l'emprenedoria”, va assenyalar Pilar Cabrera regidora de Joventut de l'Ajuntament de Calp.       El primer cicle de formació comença divendres que ve 16 de novembre i durarà fins al finalitats de febrer. En aquesta primera etapa, emmarcada en forma de joc “El Camí de l'Emprenedor”,els alumnes aprendran les habilitats, actituds i valors d'una persona emprenedora mentre afronten reptes, desafiaments, desenvolupen la seua creativitat i se superen a si mateixos.       Tot això amb l'objectiu d'ajudar els joves al fet que descobrisquen el seu talent, la seua passió, guanyen confiança i seguretat en si mateixos, aprenguen a treballar en equip sent creatius i perden la vergonya a parlar en públic, al mateix temps que reben les bases d'una bona educació financera, entre altres coses

Cultura inverteix enguany 107.301 € a millorar l'Auditori

Wed, 14/11/2018 - 12:47
dimecres, 14 Novembre, 2018 - 12:45

La Regidoria de Cultura ha invertit al llarg de l'any un total de 107.391€ a millorar l'auditori de la Casa de Cultura, l'espai escènic més important del municipi. L'Auditori és l'escenari de la majoria de concerts i representacions teatrals que es representen a Calp, a més d'acollir esdeveniments, conferències i actes tant institucionals com d'associacions locals.

 

Fa uns mesos ja es va dur a terme la renovació de les butaques de l'auditori per valor de 78.243,44€ i ara es procedeix a substituir la barana metàl·lica de la part superior de l'auditori per una barana de vidre que millore les condicions de seguretat i de visibilitat.

 

Aquesta reforma comporta una inversió de 9.400 €. Però a més s'han realitzat un altre tipus de millores com l'adquisició d'una taula de mescles i focus Led, s'ha adquirit mobiliari i nous sistemes de seguretat per a l'auditori, accessoris per a les graderies, un comandament per a la cadira de discapacitats, material informàtic, etc.

 

Calp destina més de 3 milions d'euros a amortitzar deute bancari

Mon, 12/11/2018 - 11:30
Dilluns, 12 Novembre, 2018 - 10:00

El ple de l'Ajuntament de Calp celebrat divendres ha aprovat la proposta de modificació de crèdit per la qual el romanent de tresoreria de 3.360.483€, derivat del superàvit amb el qual el Consistori va tancar el pressupost de 2017, es destinarà a l'amortització de deute bancari, tal com estableix la Llei d'Estabilitat pressupostària.

 

La mesura suposa el sanejament dels comptes municipals ja que s'amortitzen cinc dels prestecs que l'Ajuntament mantenia amb diverses entitats bancàries. El grup municipal socialista i el de Compromís han manifestat la seua disconformitat a destinar aqueix muntant a deute bancari i no a inversions o serveis necessaris, també l'alcalde, César Sánchez, s'ha manifestat en este sentit encara que ha assenyalat la necessitat de complir la legalitat vigent.

 

A més s'han debatut modificacions de diverses ordenances de caràcter fiscal. L'Ordenança de la taxa per utilització privativa via pública, modifica el termini de sol·licitud d'aquella. En lloc d'una antelació de 8 dies, serà de 10. L'Ordenança de preu publique per venda de publicacions municipals, inclou quota d'un nou llibre editat per l'ajuntament, regula el sistema d'autoliquidació i regula suposats de devolució del preu publique.

 

L'Ordenança de la taxa per a l'atorgament de llicències de parcel·lació i segregació, s'extrau d'una ordenança anterior en la qual apareixia regulada i s'adequa l'import de la quota tributària. En l'Ordenança reguladora del ICIO (Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres), s'inclouen els supòsits de declaració responsable i comunicació prèvia i s'han substituït els mòduls per al càlcul de la base imposable. S'implanta el règim d'autoliquidació.

 

L'Ordenança reguladora de la taxa per llicències de serveis urbanístics, declaracions responsables i comunicacions prèvies, arreplega precisament com a fet imposable aqueixos supòsits de declaració responsable i altra. En l'Ordenança de venda no sedentària: es redueixen llocs en el rastre per a la venda d'aixovar, de 6 a 3. Es regula l'extinció de l'autorització per al cas dels mercats artesanals i es reenumeren els epígrafs de les tarifes. En l'Ordenança de gestió i recaptació de tributs, per a facilitar el pagament de deutes s'amplia el termini de 6 a 9 mesos.

 

També s'ha aprovat, amb l'abstenció de l'equip de govern, una moció presentada pel grup municipal Compromís pel qual el plenari es compromet a no considerar com a mitjà de comunicació a aquells mitjans que no complisquen amb el codi deontològic de la FAPE i no complisca amb el compromís ètic de respecte a la veritat.

Toni Nadal participará en el III Encuentro de Comunicación Innovadora de Calp

Thu, 08/11/2018 - 11:22
Jueves, 8 Noviembre, 2018 - 11:15

Calp prepara ya el III Encuentro de Comunicación Innovadora que se celebrará el 16 y 17 de noviembre y cuenta con tres destacados ponentes: el entrenador y preparador deportivo Toni Nadal, el profesor y escritor Leopoldo Abadía y la bióloga calpina, Josabel Belliure. Este encuentro pretende ser una plataforma para compartir experiencias, motivar y dar a conocer herramientas para mejorar la comunicación en el sector empresarial. La iniciativa está organizada por el Ayuntamiento de Calp junto a CREAMA y cuenta con la colaboración de la Generalitat Valenciana y la Diputación Provincial de Alicante.


 

El encuentro se iniciará el viernes, 16, a las 20 horas en el Auditorio con la charla de Leopoldo Abadía “La hora de los sensatos”. Abadía es un profesor y escritor conocido por su análisis de la gran recesión mediante un artículo publicado en su sitio web que recibió miles de visitas en apenas unas semanas y que le llevó a publicar un libro titulado La crisis ninja y otros misterios de la economía actual donde explicaba los pormenores de la crisis de las hipotecas sub prime desde un lenguaje coloquial y llano. Desde entonces Leopoldo Abadía realiza charlas, participa en tertulias, etc.


 

El encuentro continuará el sábado, 17, en el hotel Suitopía, a las 9:30 horas, con la charla “Todo se puede entrenar” de Toni Nadal y “De Calpe a la Antártida” a cargo de Josabel Belliure. Toni Nadal, tío y entrenador de Rafa Nadal, compatibiliza su trabajo como entrenador con charlas y conferencias dirigidas a entrenadores deportivos, jóvenes y empresarios. Está considerado experto en gestión de la adversidad, superación y valores y colabora también con la fundación “Lo que de verdad importa” tratando de inculcar en los jóvenes los valores de disciplina, humildad y perseverancia.


 

Tras Toni Nadal, tomará la palabra la bióloga calpina Josabel Belliure, profesora de la Universidad de Alcalà de Henares e investigadora de ecología animal, ha participado en la campaña antártica española y ha formado parte del proyecto «Pingufor», que analiza el efecto del cambio global en la fisiología de los pingüinos.


 

El encuentro es totalmente gratuito y aunque las jornadas están dirigidas a empresarios puede participar todo aquel interesado en el mundo de la comunicación y la empresa. Es necesaria la reserva a través de inscripción en la web municipal : https://bit.ly/2DrtOlt

Calp celebra unas jornadas de violencia de género, menores y trata de seres humanos

Thu, 08/11/2018 - 10:00
Jueves, 8 Noviembre, 2018 - 10:00

Con motivo del Día Internacional contra la Violencia de Género que se celebra el 25 de noviembre, el Ayuntamiento de Calp ha organizado unas jornadas de violencia de género, menores y trata de seres humanos en las que se profundizará sobre esta problemática desde diferentes puntos de vista.

 

Las jornadas se celebrarán el 23 de noviembre en el Saló Blau y contarán con la participación del periodista calpino Mario Molines Carboneras, la guardia civil destinada en el equipo de análisis del comportamiento delictivo Susana Facal Carreira y el teniente jefe de área delitos contra las personas de UOPJ Madrid, Víctor Pedro Pérez Nicolás. En su intervención abordarán el tratamiento de este tipo de noticias en los medios de comunicación, el sistema de seguimiento integral de los casos de violencia de género (Sistema VioGen) desde la perspectiva policial, los abusos sexuales a menores y el protocolo de actuación en estos casos además de la trata de seres humanos con fines de explotación sexual y la detección de posibles víctimas.

 

Todas las personas interesadas en participar en estas jornadas deberán inscribirse previamente en la web municipal calp.es.

 

Además, con motivo de la celebración del Día Internacional contra la Violencia de Género

se proyectará hoy  8 de noviembre a las 18h en el auditorio de Calp “En vivo y en directo. Hoy es siempre todavía”, seis cortometrajes que tratan diferentes aspectos sobre la violencia de género.

 

Calp aprueba el documento que permitirá el retorno de la escultura Cosmos 62

Wed, 31/10/2018 - 09:43
Miércoles, 31 Octubre, 2018 - 09:45

La escultura de Andreu Alfaro “Cosmos 62” está ya más cerca de Calp. La Junta de Gobierno del Ayuntamiento de Calp ha aprobado el contrato de comodato para la cesión temporal por parte del Instituto Valenciano de Arte Moderno, de la escultura de Andreu Alfaro, Cosmos 62, a Calp.

En el contrato se establece una duración mínima de cinco años para la cesión de la escultura y se acuerda que los gasto de conservación, aseguramiento, preparación, transporte y traslado correrán a cuenta del Ayuntamiento.


Antes de que la escultura vuelva a Calp deberá ser restaurada ya que la última vez que fue expuesta sufrió diversas pintadas y el paso del tiempo también ha afectado a su estado. Para ello desde el Ayuntamiento ya se ha habilitado una partida de 25.000 €


La escultura, realizada por Alfaro en 1960, era propiedad de José Huget, que urbanizó el área conocida como Calpesa, y la instaló cerca de la actual gasolinera del acceso norte al municipio. Años después “Cosmos 62” fue vendida al Institut Valencià d’ Art Modern y trasladada a València. Sin embargo en los últimos meses el gobierno calpino se ha reunido con representantes del IVAM y también con los herederos de Alfaro que destacan que las obras del escultor, fallecido en 2012, siempre se creaban pensando en el entorno en el que se ubicaban, formando parte del paisaje.


 

Los residentes de las urbanizaciones Cucarres, Marisol Park, Los Almendros y Maryvilla cuentan ya con buzones ordenados

Tue, 30/10/2018 - 13:49
Martes, 30 Octubre, 2018 - 13:45

El Ayuntamiento de Calp ha finalizado ya la ordenación de buzones concentrados pluridomiciliarios en las urbanizaciones Cucarres, Marisol Park, Los Almendros y Maryvilla por lo que los ciudadanos que residan en estas zonas pueden ya solicitarlos.

 

La ordenación de estos buzones permitirá garantizar el reparto de correo postal después de que Correos anunciara la interrupción del servicio de entrega domiciliaria puerta a puerta en aquellas urbanizaciones que no dispusieran de buzones concentrados o pluridomiciliarios o que no se encontraran convenientemente ordenados en aplicación de lo establecido en la Ley del Servicio Postal Universal y de Liberalización de los Servicios Postales.

 

Los propietarios de una vivienda en estas urbanizaciones podrán solicitar el alquiler de un buzón en la Oficina de Atención al Ciudadano (OAC) en la planta baja del Ayuntamiento y para ello deberán firmar una declaración responsable, además de presentar documentación acreditativa de la propiedad del inmueble (como la nota simple de la escritura) o del usufructo de esta o bien el recibo del Impuesto de Bienes Inmuebles. Por último, deberán abonar 120 euros por el alquiler del buzón por un plazo de 15 años.

 

Aunque en principio la instalación de buzones es un asunto que corresponde a los ciudadanos, el Ayuntamiento consideró oportuno llevar a cabo esta iniciativa, consciente de las dificultades que esto supone para los vecinos de las urbanizaciones, muchos de los cuales son extranjeros y están ausentes en periodos determinados del año, además del gran volumen de buzones que se precisa que se instalen.

El Ayuntamiento pone a punto el cementerio municipal para la festividad de Todos los Santos

Mon, 29/10/2018 - 11:44
Lunes, 29 Octubre, 2018 - 11:45

Las Brigadas de Obras y Jardinería del Ayuntamiento de Calp han llevado a cabo en los últimos días una serie de actuaciones en el cementerio municipal con el fin de que estas instalaciones estén en las mejores condiciones de cara a la celebración de la festividad de Todos los Santos el próximo jueves.

Los operarios municipales han llevado a cabo trabajos de pintura en la fachada, en diversas áreas interiores y se ha repintado la señalización vial de acceso al cementerio. También se han reparado lápidas, se han realizado trabajos de jardinería y poda de palmeras y se han renovado luminarias. También se han desarrollado tareas específicas de limpieza y se han llevado a cabo pequeñas actuaciones de puesta a punto.

Por otra parte el cementerio municipal permanecerá abierto de 8 a 22 horas ininterrumpidamente hoy lunes, y el martes y miércoles con el fin de que los ciudadanos no tengan problemas para limpiar y decorar los nichos y puedan visitar estas instalaciones sin límite de tiempo. Además el jueves 1 de noviembre, festividad de Todos los Santos el Cementerio Municipal permanecerá abierto de 8 a 20 horas.

El Ayuntamiento insta a Consellería a decidir la remodelación o la nueva construcción del CEE Gargasindi

Fri, 26/10/2018 - 09:39
Viernes, 26 Octubre, 2018 - 09:30

El Jefe del Servicio de Educación de la Dirección Territorial de Alicante, José Antonio Corral, y la Inspectora de Educación, Eva García, han visitado esta mañana el Colegio de Educación Especial Gargasindi, acompañados por la edil de educación, Pilar Cabrera y la directora del colegio, Raquel Andrés, para determinar una solución para este centro educativo.

 

Las actuales instalaciones del Colegio de Educación Especial Gargasindi son insuficientes para cubrir las necesidades de esta comunidad educativa, por ello ya en 2017 el Ayuntamiento ofreció dos posibles ubicaciones a la Conselleria de Educación para proceder a la reposición de este centro. El Consistorio en su día ofreció, por una parte, la parcela de 3.600 m2, situada junto a la Escuela Infantil Silene d' Ifac, y por otro lado, una parcela construida de 2.610 metros cuadrados (la antigua escuela infantil Virgen de las Nieves) colindantes con las actuales instalaciones del Centro de Educación Especial Gargasindi, con lo que la extensión total de las instalaciones llegaría a los 5.055 metros cuadrados. Además el Consistorio se comprometía a costear, si fuese necesario, la demolición de las instalaciones de la antigua guardería.

 

Tras analizar las posibilidades y a petición de la Dirección del Centro se decidió que el colegio permaneciese en su ubicación actual añadiendo a sus instalaciones las de la antigua escuela infantil. Sin embargo, Consellería no se ha decidido por la remodelación de las actuales instalaciones o la construcción de un centro totalmente nuevo sobre su actual ubicación y desde el Ayuntamiento se insta a Consellería a tomar una decisión.

 

De hecho ya se han buscado alternativas para la reubicación provisional de los alumnos en caso del inicio de las obras. El Centro Público de Educación Especial Gargasindi de Calp nació en septiembre de 1980, como un centro de recursos y de atención a niños y niñas con necesidades educativas graves y permanentes de la comarca de la Marina Alta. Con los años y respondiendo a las necesidades de la zona también se integraron alumnos y alumnas de la Marina Baixa. El centro tiene escolarizados a cerca de 80 alumnos/as con necesidades educativas especiales y permanentes muy diversas.

 

La concejal de Cultura, Pilar Cabrera, ha aprovechado para solicitar celeridad en los trámites administrativos para llevar a cabo la construcción del segundo instituto, así como otras necesidades del resto de centros educativos de la localidad.

 

 

Convocadas las ayudas a la enseñanza y transporte del curso 2017/18

Wed, 24/10/2018 - 13:56
Miércoles, 24 Octubre, 2018 - 13:45

Ya se ha publicado la convocatoria de ayudas a la enseñanza y transporte universitario que concede el Ayuntamiento de Calp, los interesados podrán presentar solicitudes hasta el 6 de noviembre en la Oficina de Atención al Ciudadano. Las ayudas oscilan en función del tipo de enseñanza y la distancia del centro.

La presente convocatoria tiene por objeto la concesión de ayudas económicas que contribuyan a sufragar parte de los gastos de matrícula, alojamiento, transporte y/o compra de material didáctico a los estudiantes que cursen estudios de Bachillerato primer y segundo curso (todas las modalidades), formación profesional grado medio y grado superior, enseñanzas artísticas profesionales, enseñanzas artísticas superiores, enseñanzas universitarias de grado, máster y doctorado y enseñanzas universitarias a distancia, UNED y ON-LINE (todas las modalidades), en Centros Oficiales Públicos, o Centros Privados Concertados, situados tanto en Calp como fuera del término municipal.


Para acceder a estas ayudas será necesario estar empadronado en Calp y haber superado el 50% de las asignaturas matriculadas, en cuanto a la documentación a aportar será necesario presentar la solicitud de la ayuda, la fotocopia del DNI del alumno, o del padre/madre si es menor, la declaración responsable de no haber recibido ninguna ayuda para la misma finalidad, la factura de compra de los libros de texto, justificante de matrícula del centro, certificaciones finales y la fotocopia de libreta bancaria o certificado de cuenta para el ingreso de la ayuda.


El gobierno municipal ha destinado un total de 100.000 € en su presupuesto para atender las necesidades de los estudiantes.


 

Calp regula definitivamente el estacionamiento de caravanas en la vía pública

Wed, 24/10/2018 - 12:18
Miércoles, 24 Octubre, 2018 - 12:15

El pleno municipal celebrado el viernes aprobó desestimar las alegaciones presentadas a la modificación de la Ordenanza Municipal de Circulación con Regulación del Estacionamiento con Limitación Horaria y aprobarla definitivamente. Se trata de la ordenanza que aborda la regulación del estacionamiento de autocaravanas y automóviles similares en el término municipal y pretende dar solución a los problemas derivados por el estacionamiento de autocaravanas de manera continuada en las vías públicas que, en ocasiones, conllevan vertidos en los espacios públicos y causan un perjuicio en el paisaje urbano.

La modificación permitirá el estacionamiento de autocaravanas, o vehículos similares, en las vías públicas o espacios adyacentes a éstas, de 9 a 21 horas en periodo estival, y de 9 a 20 horas en resto del año. Con ello, las autocaravanas deberán pernoctar en las zonas, públicas o privadas, habilitadas para ello. El punto del pleno no ha contado con el apoyo de la oposición que considera que la ordenanza puede mejorarse habilitando una parcela para la pernocta de autocaravanas o estableciendo un límite de días para su estacionamiento.

En el pleno del viernes también se aprobó solicitar a la Generalitat Valenciana la declaración de la Fiesta de la Virgen de las Nieves y su Castell a la Mar como Fiesta de Interés Turístico Autonómico.

La Corporación aprobó nombrar dos viales que en la actualidad carecen de denominación con los antiguos topónimos de la zona, así se aprueba la denominación de las calles “Carrer del Barranquet de Sau” y “Carrer del Llavador”. Fuera del orden del día se aprobó el proyecto de construcción de un puente sobre el Pou Roig para unir el vial J con la avenida País Valencià.

En el apartado de ruegos y preguntas se valoró muy positivamente la declaración por parte del Consell de los Baños de la Reina como Bien de Interés Cultural.

Hoy arranca la 31 edición de la Fiesta de la Cerveza de Calp

Wed, 24/10/2018 - 09:48
Miércoles, 24 Octubre, 2018 - 09:45

Dos días más tarde de la finalización de las fiestas de moros y cristianos, Calp celebrará por 31º año otra de sus grandes fiestas populares: la Oktoberfest o fiesta de la cerveza. Organizada por el Club Creative Calp, las celebraciones tendrán lugar este año del 24 de octubre al 4 de noviembre, 12 días de intensa fiesta en los que Calp trata de emular la gran fiesta de la cerveza que se celebra cada año en Munich. De hecho, la Oktoberfest calpina es la más grande y auténtica de todas las que se celebran en la Península Ibérica.

Hoy el programa de actos arranca con el la inauguración y picadura del barril a cargo del alcalde y la coronación de la Reina de la Fiesta de la Cerveza 2018.

Los asistentes podrán degustar las especialidades culinarias alemanas como el codillo, los pollos asados, las salchicas y el famoso pan en forma de lazo Bretzel, además de disfrutar de canciones alemanas auténticas en en vivo y en directo, interpretadas por los Steinsberger, una orquesta muy conocida en el país germano que desde hace 20 años vienen expresamente a Calp. Pero sin duda la protagonista de la fiesta es la Paulaner, cerveza traída expresamente de Munich para la ocasión.

Las celebraciones contarán este año con tres principales novedades. El 29 de octubre se celebrará una noche de trajes regionales en la que estarán invitadas todas las asociaciones para que vayan vestidos con los trajes típicos de sus regiones de procedencia mientras que el 4 de noviembre, último día de las fiestas, tendrá lugar la 1ª feria de cerveza artesanal. 16 expositores procedentes de Murcia y de toda la Comunitat Valenciana presentarán y venderán sus cervezas artesanales. Además, por primera vez los viernes y sábados se habilitará un stand de venta directa de comida dentro de la carpa que facilitará a los asistentes la adquisición de los diferentes especialidades alemanas sin necesidad de que tengan que esperar a ser atendidos por un camarero.

 

 

 

Se inician las obras que completarán la reurbanización de La Manzanera

Thu, 18/10/2018 - 11:25
Jueves, 18 Octubre, 2018 - 11:15

Esta semana se han iniciado las obras de reurbanización de la Manzanera zona II que deberán finalizar antes del verano de 2019. Este proyecto que parte de un presupuesto de licitación de 536.476 euros completará las obras de revitalización de la partida La Manzanera que finalizaron el pasado mes de marzo.


 

En esta fase las obras consisten en la reposición del abastecimiento de agua potable y del alumbrado público, el ensanche de aceras para cumplir con la ley de accesibilidad formando itinerarios peatonales, la creación de aceras en las calles que en la actualidad no tienen, en el asfaltado de todos los viales y la reposición de muretes de mampostería.


 

Además el proyecto incluye el acondicionamiento de dos zonas verdes existentes en esta urbanización con mobiliario urbano, arbolado y zona de sombra y señalización horizontal y vertical de todo el área. Con estos trabajos se mejorará uno de los enclaves más singulares del municipio ya que La Manzanera fue ideada por el arquitecto Ricardo Bofill en los años 70 como un complejo residencial integrado en el paisaje.


 

El alcalde de Calp, César Sánchez, ha señalado que “seguimos mejorando nuestras urbanizaciones, cada rincón de nuestro pueblo, para mejorar la calidad de vida de los calpinos. En esta legislatura se están invirtiendo más de 15 millones de euros en infraestructuras cuyo único objetivo es convertir Calp en un lugar mejor lugar para vivir”.


 

Desde el Ayuntamiento calpino se trabaja en la rehabilitación de la urbanización pero al mismo tiempo se pretende recuperar el antiguo Club Social, que se ubica dentro del dominio marítimo terrestre. La iniciativa va más allá, porque también se pretende regenerar el frente litoral a través de la creación de una pasarela peatonal, al tiempo que se realizan gestiones para que se apruebe la declaración de Bien de Interés Cultural de los edificios Xanadú y Muralla Roja, diseñados por el arquitecto Ricardo Bofill.


 

Pages