Subscribe to CalpeNoticiasVA feed
Updated: 9 min 3 sec ago

S'ultima la sensorització de les platges de Calp per a controlar el seu aforament

Thu, 02/07/2020 - 14:06
dijous, 2 Juliol, 2020 - 14:00

Aquest matí s'ha reunit l'òrgan Gestor de les Platges de Calp que ha acordat reobrir la cala Calalga dissabte que ve amb limitacions. Donada la peculiaritat d'aquesta cala, que en funció de la marea compta amb més o menys zona d'arena, no sempre s'aconseguirà mantindre la distància social i d'això dependrà que romanga oberta. Aquesta mateixa setmana ja s'ha obert la cala del Morelló. Totes dues cales comptaran amb socorristes i controladors.


 

L'empresa concessionària de l'App de control de platges està ultimant la sensorització de les platges i s'espera que l'App entre en funcionament en breu. Hui finalitzarà la instal·lació dels sensors en els fanals de les platges de Calp des de les quals s'escaneja la superfície de la platja per al grau d'ocupació de les platges en temps real. Els fanals comptaran amb uns semàfors que permetran conéixer l'aforament de les platges en el moment d'accedir a elles, a més l'aplicació permetrà des de casa conéixer l'ocupació de cada platja i en funció això triar a quina platja acudir. I també s'està instal·lant megafonia a les platges per a avisar als usuaris sobre el compliment de la normativa.


 

El Pla de Contingència elaborat per l'Òrgan Gestor de Platges estableix la desinfecció de llavapeus, baranes, papereres i passarel·les almenys quatre vegades al dia. A més els serveis de les platges es desinfectaren dues vegades al dia com a marca la normativa.


 

Ja estan operatius els 27 controladors, 15 de l'Ajuntament i 12 de la Generalitat Valenciana, que cada dia s'encarregaren de controlar el compliment de l'aforament i de les normes de distància social a les platges.


 

També s'ha iniciat el servei de platja adaptada, les dues principals platges del municipi de Calp, la de la Fossa i la de l'Arenal-Bol, compten amb àrees diferenciades de bany, especialment dotades per a atendre les necessitats de persones amb problemes de mobilitat, persones d'edat avançada, i persones amb visió reduïda.


 

Aquestes àrees estan dotades de cadires i crosses amfíbies, banys adaptats, zona de dutxes i vestuari, i a més dos socorristes atenen i acompanyen als usuaris del servei. La platja per a gossos situada en la cala dels Urques també està ja oberta.


 

 


 

 

Obrin els dos punts d'informació turística de Calp amb mesures de seguretat davant la COVID-19

Thu, 02/07/2020 - 13:13
dijous, 2 Juliol, 2020 - 13:15

A partir de demà 3 de juliol obriran els dos punts d'informació turística de Calp, com és habitual cada estiu: un a la platja de l'Arenal-Bol (en la Plaça Colón) i un altre a la platja de la Fossa (en el passeig marítim, a l'altura de la Plaça Mediterrani). D'aquesta manera es pretén reforçar l'atenció al turista que s'ofereix des de les oficines de turisme de la plaça del Mosquit i de les salines durant la temporada estival. 

 

Des d'aquests punts d'informació turística es va realitzar l'any passat una gran part de les atencions als turistes de Calp. De juliol a setembre en el de l'Arenal-Bol es van realitzar 13.317 atencions i en el de la Fossa 7.263 atencions, mentre que en l'oficina de les salines es van comptabilitzar 3.897 i en l'oficina de la plaça del Mosquit 1.151. 

 

Enguany aquests punts d'informació turística com les oficines d'atenció turística obrin amb mesures de seguretat enfront de la COVID-19. En el punt d'informació de l'Arenal s'han instal·lat mampares i en el de la Fossa, en ser una oficina, encara que de reduïdes dimensions, s'han adoptat les mateixes mesures que en les oficines de turisme: vinil en el terra per a senyalitzar la distància de seguretat, papereres amb pedal, mampares en els taulells i l'eliminació de la zona d'autoservei (fullets a la disposició de cada usuari). A més, l'aforament en el punt d'informació de la Fossa serà d'una persona, mentre que en les oficines de turisme és de dues persones. En tots els casos l'ús de la màscara serà obligatori. 

 

L'horari dels punts d'informació turística serà de dilluns a dissabte de 10h a 14h i de 18h a 22h i els diumenges de 10h a 14h. L'horari de l'oficines de turisme de les salines és de 9h a 21h de dilluns a divendres i dissabtes de 10h a 15h.; i el de la plaça del Mosquit, de dilluns a divendres de 10h a 13h i de 18h a 21h i dissabtes de 10h a 15h.

 

Dossier de premsa (1 de juliol)

Tue, 30/06/2020 - 19:59
dimecres, 1 Juliol, 2020 - 09:00

Consulta les notícies que han aparegut publicades en els mitjans de comunicació sobre Calp. 

 

DIARIO INFORMACIÓN

El coronavirus obliga a reducir a siete los voluntarios que excavarán la Pobla d'Ifac

 

LAS PROVINCIAS

El edil de Oliva Francisco Escrivà, presidente de la Federación de Partidos Independientes

 

LA MARINA PLAZA

Al fin un balón de oxígeno para los puertos de Dénia, Xàbia, Calp o Moraira

 

Las comisiones de 2020 y 2021 de Calp recogen firmas contra la decisión del gobierno local de unirlas en una sola fiesta

 

Calp hará controles de los ruidos de las obras que este verano ha permitido «de forma excepcional» por el Covid

 

Una encuesta del PSOE de Calp ofrece hasta 7 opciones para el pulmón verde: de construcción salvaje a gran parque municipal

 

EL PERIODIC.COM

Aguas de Calpe finaliza la obra de emergencia de reparación del colector de saneamiento de la avenida del Port

 

Mañana entran en funcionamiento las modificaciones de la ordenanza de ruidos

 

CALP DIGITAL

Las Comisiones de Fiestas de 2020 y 2021 de Calpe inician una recogida de firmas para “luchar por unas fiestas por separado”

 

Aguas de Calpe finaliza la obra de emergencia de reparación del colector de saneamiento de la avenida del Port

 

Carlos Mazón: "Hay mucha gente de la Marina Alta" con la que se puede contar para la dirección provincial del PP

 

El 1 de julio, entran en funcionamiento las modificaciones de la ordenanza de ruidos en Calpe

 

 

Demà entren en funcionament les modificacions de l'ordenança de sorolls que es van acordar per a pal·liar els efectes de l'estat d'alarma en el sector de la construcció

Tue, 30/06/2020 - 13:59
dimarts, 30 Juny, 2020 - 13:45

L'Ajuntament de Calp va acordar en el ple d'abril realitzar modificacions a l'Ordenança sobre les condicions acústiques -que prohibeix tot tipus d'obres a l'agost i estableix límits horaris al juliol- amb la finalitat de pal·liar els efectes que l'estat d'alarma i la paralització de l'activitat ha tingut en el sector de la construcció local.

Amb l'objectiu de no gravar en excés a aquest sector amb les restriccions previstes en l'Ordenança sobre les condicions acústiques, enguany i de manera excepcional, els treballs de construcció i edificació poden desenvolupar-se en època estival atés que no han pogut realitzar-se en un altre moment de l'any.

Aquests treballs podran realitzar-se, en el període comprés entre l'1 de juliol i el 15 de setembre, en horari ininterromput de 9 a 15 hores els dies laborables, quedant prohibits en la resta de trams horaris.

Amb tot des de l'Ajuntament es realitzaran mesuraments de so amb la finalitat que s'evitar una excés de sorolls o l'incompliment de les franges horàries.

Aguas de Calpe finalitza l'obra d'emergència de reparació del col·lector de sanejament de l'avinguda del Port

Tue, 30/06/2020 - 12:49
dimarts, 30 Juny, 2020 - 12:45

Aguas de Calpe ha finalizado la obra de emergencia de reparación del colector de saneamiento de la avenida del Port.


 

Con la rehabilitación de un tramo de 165 metros del colector de la avenida del Port ha finalizado la tercera y última fase de estas obras de emergencia que comenzaron como consecuencia del hundimiento repentino del asfalto de la avenida del Port el pasado 2 de marzo, debido al colapso de un tramo del colector de saneamiento, situado a más de tres metros de profundidad.


 

Las obras de reparación y reposición del tramo de colector colapsado se han tenido que acometer de manera urgente ya que no se podía garantizar el paso de camiones de gran tonelaje por la avenida del Port en su trayecto hasta las instalaciones portuarias y por otra, se imposibilitaba la recogida de las aguas residuales generadas en la zona del puerto más próxima al Peñón de Ifach.


 

Debido a la elevada profundidad de excavación y a las características del terreno, arena de playa, los trabajos de excavación se han realizado con la utilización de entibados blindados, circunstancia que ha dificultado y prolongado la duración de los trabajos.


 

En primer lugar se llevó a cabo la reparación del tramo del colector colapsado y la construcción de un nuevo pozo de registro, trabajos que se tuvieron que interrumpir ante la prohibición de realizar obras por la declaración del estado de alarma. 


 

Posteriormente, se produjo un segundo colapso en el tramo situado entre el colector reparado y la Estación de Bombeo de Aguas Residuales (EBAR) Puerto, por lo que Aguas de Calpe tuvo que acometer de urgencia la sustitución de dicho tramo de colector.


 

Dada la debilidad estructural del tubo de hormigón en masa del colector existente y ante la posibilidad de la aparición de nuevos colapsos en dicho colector en una tercera fase se ha tenido que llevar a cabo la rehabilitación del último tramo de 165 metros del colector de la avenida del Port.


 

Con las obras realizadas se garantiza en funcionamiento de la red de saneamiento municipal de la zona de la avenida del Port.

 

LA DIPUTACIÓ PROJECTA PER A AQUESTA LEGISLATURA LA MUSEÏTZACIÓ DE LA POBLA MEDIEVAL D'IFACH I ENTREGARÀ EN BREU EL PLA DIRECTOR DE BANYS DE LA REINA DE CALP

Tue, 30/06/2020 - 12:24
dimarts, 30 Juny, 2020 - 12:15


La Diputació d'Alacant té previst iniciar en aquesta legislatura la museïtzació del jaciment de La Pobla Medieval de Ifach, on el pròxim 3 d'agost arrancarà la XVI Campanya d'Excavacions que impulsa el MARQ, que en aquesta edició se centrarà en la consolidació i documentació de les restes arqueològiques trobades fins hui.

El president de la institució provincial, Carlos Mazón, va visitar ahir, acompanyat per l'alcaldessa del municipi, Ana Sala, aquest important enclavament arqueològic, on ha manifestat que “volem convertir aquest jaciment, a través de la seua museïtzació, en un lloc, no sols visible, sinó també visitable i turísticament rendible per a Calp i el seu creixement, convertint-se en un complement essencial per a la seua oferta de sol i platja”. “Més prompte que tard, al llarg d'aquesta legislatura, podrem gaudir-ho, ja no sols des del punt de vista històric, sinó també turístic”, ha concretat el dirigent alacantí, qui ha assenyalat que aquesta museïtzació comptarà amb tot el suport econòmic, tècnic i humà de la Diputació d'Alacant, a través del departament d'Arquitectura que dirigeix el diputat Juan Francisco Pérez Llorca, i del MARQ i l'àrea de Cultura que encapçala la vicepresidenta i diputada Julia Parra.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha agraït “la bona sintonia i la col·laboració” de la institució “que sempre s'ha bolcat amb aquest jaciment”, al mateix temps que ha ressaltat la importància de la Pobla d' Ifach, que ha qualificat d'única pel seu emplaçament, “per a diversificar l'oferta turística del municipi”.

D'altra banda, durant la visita, Pérez Llorca, qui ha demanat la implicació a la Generalitat en el projecte de museïtzació d'aquest jaciment, que s'assentisca en el vessant del Penyal d'Ifach, ha anunciat que la institució entregarà a la fi d'enguany a l'Ajuntament el Pla Director del jaciment del Banys  de la Reina del municipi per a posar en valor aquest singular espai. La inversió provincial en aquest estudi, en el qual es planifiquen les actuacions i estratègies a desenvolupar, ha sigut de 30.000 euros.

 

XVI Campanya d'Excavacions Sota la direcció de l'arqueòleg del MARQ, José Luis Menéndez, 7 estudiants d'universitats alacantines participaren a partir d'agost, i per un període de quatre setmanes, en la XVI Campanya d'Excavacions de la Pobla medieval que impulsa el museu alacantí amb la col·laboració de l'Ajuntament de Calp i el Parc Natural del Penyal d’Ifac. Donada la situació derivada de la crisi del Covid19, s'han extremat les mesures de prevenció per a garantir la seguretat dels participants en aquesta campanya.

D'aquesta manera, s'ha reduït el nombre de voluntaris –en altres edicions ha rondat la trentena-, sense disminuir per això l'àrea programada per a assegurar la distància interpersonal, s'ha retardat un mes l'inici de la campanya i s'ha dotat a tot el personal d'equips de protecció, així com d'eines per a cada persona, intransferibles per a altres membres de l'excavació. Els treballs se centraran en aquesta ocasió en la documentació i consolidació d'una sèrie de tombes del cimeterium o necròpoli, situada al costat de l'església de la ciutat medieval.

A més, es continuarà amb els treballs iniciats en 2018 en Ifach Oest, on l'any passat es va descobrir la Porta Oest, segon sistema d'accés a la ciutat. Enguany les tasques se centraran en documentar la seua fase fundacional. Tal com s'ha avançat, amb els resultats que genere aquesta campanya s'actualitzarà la topografia completa del jaciment, incorporant una nova base topogràfica amb corbes de nivell, així com les noves estructures que apareguen durant la campanya, i un nou reportatge fotogràfic aeri dels sectors finalitzats del jaciment.

A més, com a documentació complementària relativa a l'estudi del poblament medieval del territori castral de Calp, es realitzarà la topografia del jaciment medieval del Castellet de Calp. També es preveu realitzar, juntament amb la Unitat de Geodetección de la Universitat de Cadis, una prospecció amb georradar 3D en diferents àrees del jaciment (Ifach Est i Ifach Nord, fonamentalment) que no van ser prospectades anteriorment per a detectar l'existència de possibles estructures d'hàbitat. De manera complementària, es realitzarà la vectorització i muntatge de làmines dels alçats de les estructures de l'Edifici 6, Església, Carrer 1 i Porta Nord del jaciment, corresponents a les campanyes de 2016, 2017, 2018 i 2019. També s'estima realitzar una datació radiocarbónica sobre un registre carpológic procedent de l'Edifici 6 de la Pobla d'Ifach. Així mateix, es continuen amb les labors de creació del Centre d'Interpretació de la Pobla medieval d' Ifach, un espai museogràfic permanent que se situarà en les instal·lacions del parc natural.

D'altra banda, el president, que també ha visitat l'Ajuntament, ha valorat molt positivament el Pla Estratègic de Turisme 2020-2030 que el consistori calpí ha elaborat. En aquest sentit, ha apuntat que “és un gran document tècnic valent, ambiciós i amb visió de futur” i ha comunicat el suport del Patronat de la Costa Blanca a aquest.

DOSSIER DE PREMSA (30 DE JUNY)

Tue, 30/06/2020 - 07:54
dimarts, 30 Juny, 2020 - 07:45

Consulta ací les notícies publicades hui en premsa sobre Calp. 

  LAS PROVINCIAS Calp inicia las obras de reparación de los desperfectos en el paseo de la Fossa ocasionados por el temporal Gloria  La policía de Calp pone 60 multas en 7 días por no llevar mascarilla en la vía pública   LEVANTE El coronavirus obliga a reducir a siete los voluntarios que excavarán la Pobla d'Ifac     LA MARINA PLAZA   La Diputación aspira a musealizar en esta legislatura la Pobla Medieval de Ifach para hacerla visitable Primera toma de postura sobre el último pulmón verde de Calp: Compromís apuesta por comprar los terrenos Arranca la reparación de los daños de Gloria en el paseo de la Fossa de Calp con el objetivo de acabar para el 15 de julio Más de un mes sin ningún contagio ni fallecido en la Marina Alta por Covid-19   CALP DIGITAL Esta semana se inician las obras de reconstrucción de los muretes y pavimento del paseo de la Fossa   El rastro semanal vuelve a Calpe   COMARCAL CV Calp inicia las obras de reconstrucción de los muretes y pavimento del paseo de la Fossa por el temporal Gloria   EL PERIODIC   Esta semana se inician las obras de reconstrucción de los muretes y pavimento del paseo de la Fossa de Calp La Diputación proyecta para esta legislatura la musealización de la Pobla Medieval de Ifach
À PUNT   https://apuntmedia.es/va/noticies/societat/video-la-rehabilitacio-del-xanadu-i-la-muralla-roja-de-calp-ja-estan-en-marxa

Aquesta setmana s'inicien les obres de reconstrucció dels murets i paviment del passeig de la Fossa

Mon, 29/06/2020 - 10:36
Dilluns, 29 Juny, 2020 - 10:30

 

Aquesta setmana està previst que s'inicien les obres de reconstrucció dels murets del passeig de la Fossa així com la seua pavimentació després dels desperfectes ocasionats pel temporal Gloria. Les obres consisteixen en la reparació i restitució dels trams de pavimentació deteriorats pel temporal així com la demolició de les peces soltes del muret i la seua reconstrucció. Així mateix està previst la reconstrucció d'un tram de 5 metres de muret de maçoneria


 

Aquests treballs, que compten amb un pressupost de 118.383 euros, es realitzaran de manera contínua excepte els diumenges fins al 15 de juliol, moment en el qual pararan amb la finalitat de no suposar una molèstia en les dates de major afluència turística i es reprendran de nou al setembre.

El Pla de reconstrucció havia d'haver-se posat en marxa mesos arrere però l'arribada de la pandèmia i la suspensió dels processos de licitació deguts al decret de l'estat d'alarma han retardat tot el procés.

D'altra banda, fins al 3 de juliol continuen les obres per a la reconstrucció dels accessos de la platja de la Fossa que està duent a terme la Direcció General de la Costa i la Mar, a través del seu Servei Provincial de Costas a Alacant. L'Ajuntament i Costas han acordat parar les obres el 3 de juliol per a no entorpir l'accés a les platges.

Les obres, amb un pressupost de 115.840,91 €, consisteixen en la reconstrucció dels diferents accessos a la platja complint amb els paràmetres d'accessibilitat i el que s'estableix en la Llei de Costas. A més d'aquestes actuacions, el Servei de Costas procedirà a altres reparacions en el municipi, concretament dels accessos de fusta existents a la Platja de l'Arenal Bol i a la Platja de Calalga que també van patir desperfectes pels efectes del temporal esdevingut a mitjan mes de gener.


 

 

Calp inverteix 65.000€ a l'any per al manteniment i poda de les seues palmeres

Fri, 26/06/2020 - 11:52
divendres, 26 Juny, 2020 - 11:45

L'Ajuntament de Calp ha adjudicat el contracte del servei de manteniment d'espècies palmáceas en el municipi a la mercantil Parkisonia per 65.000€ a l'any durant 36 mesos.

 

L'empresa haurà de presentar en el termini d'un mes l'avaluació de l'estat de les palmeres del terme municipal, des del departament de Medi Ambient i Parcs i Jardins s'estima que a Calp hi ha 280 exemplars de Phoenix Canariensis, 461 de Phoenix Dactylifera i 434 exemplars de Washingtoniana.

 

En concret aquest servei inclou els treballs de manteniment de palmeres amb tractaments preventius, pal·liatius i curatius destinats a l'apropiat estat de les palmeres, a més dels treballs de poda que podrà ser ordinària, almenys una vegada a l'any, o extraordinària quan siga necessària. I en els casos excepcionals en els quals no puga donar-se la supervivència de la planta el concessionari s'encarregarà del seu tala i retirada.

 

A més l'adjudicatari haurà d'entregar una base de dades on identifique cada exemplar de palmera consignant la seua espècie, altura, estat i tractament i poda rebut.

Calp posa en marxa un campament d'estiu gratuït per a facilitar la conciliació familiar

Thu, 25/06/2020 - 13:48
dijous, 25 Juny, 2020 - 13:45

La Regidoria d'Educació posarà en marxa un campament d'estiu amb la finalitat de facilitar la conciliació familiar i laboral de les famílies calpines. 

 

El campament, que serà gratuït, disposarà de 80 places per a xiquets i xiquetes nascuts entre 2008 i 2016. Es desenvoluparà a l'escola infantil Silene d’Ifac del 6 de juliol al 28 d'agost. 

 

En el campament prevaldran les activitats lúdiques a l'aire lliure, tant a la pròpia escola com al Parc de la Creativitat, amb la finalitat d'afavorir la desconnexió de la sobreexposició digital a la qual els xiquets han pogut veure's exposats durant el confinament a través de l'esport, els jocs en equip i el coneixement de la naturalesa. 

 

La regidora d'Educació Rebeca Merchán ha assenyalat que: “després de tot aquest temps de confinament els xiquets necessiten tornar a exercitar-se, tornar a divertir-se, i tornar socialitzar-se en un ambient segur i organitzat, amb les mesures de protecció sanitàries adequades i el personal qualificat per a l'educació dels més xicotets de la casa i la tranquil·litat dels més majors”.  

 

Les persones interessades hauran d'inscriure als seus fills i filles al Punt Jove de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. Hauran de presentar la targeta SIP, DNI, llibre de família i el certificat de l'empresa en la qual treballen. Tindran prioritat aquelles famílies en les quals tots dos progenitors treballen.

   

Dossier de premsa (25 de juny)

Wed, 24/06/2020 - 21:20

Calp contracta 15 persones per al control de les platges que se sumen a la dotació de la Generalitat

Tue, 23/06/2020 - 11:28
dimarts, 23 Juny, 2020 - 11:30

L'Ajuntament de Calp ha aprovat la contractació d'emergència del servei de col·laboració amb la societat Eulen, concessionària del servei de socorrisme i salvament a les platges, per a la contractació de 15 persones que realitzaran funcions de control d'aforament i distàncies a les platges durant un període de tres mesos.

 

A principis de juny l'Ajuntament ja es va plantejar la possibilitat de contractar personal per a la fer complir a les platges la normativa sobre mesures de prevenció enfront de la Covid19, no obstant això la Generalitat Valenciana va anunciar la contractació de personal al seu càrrec per a informació i col·laboració amb els ajuntaments del litoral, a Calp en concret es destinaven 24 persones.

 

Després de la informació facilitada per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) -el personal serà compartit per diverses localitats, no es mantindrà en un número fix, ni seran sempre els mateixos membres els que compondran la dotació-, des de l'Ajuntament es considera que, per a una major eficàcia del sistema, és necessari contractar personal de control que de continuïtat al servei i servisca de coordinació amb la dotació de la Generalitat.

 

Per això es contracta 15 persones per a dur a terme tasques de control a les platges en funcions de distribució de les persones usuàries de la platja i comprovació de la distància mínima de seguretat. Això dotarà de major eficàcia al sistema de control de presència i aforament a la platja amb l'aplicació informàtica associada per a la seua consulta pública així com als dispositius indicatius a la platja. El cost de la contractació de les 15 persones durant tres mesos ascendeix a 188.074,38 €.

Dossier de premsa (23 de juny)

Mon, 22/06/2020 - 20:05
dimarts, 23 Juny, 2020 - 09:00

Consulta ací les notícies aparegudes hui en premsa sobre Calp.

 

DIARIO INFORMACIÓN

Estas son playas de la provincia de Alicante que estarán cerradas en la noche de San Juan

 

La Muralla Roja y el Xanadú, las grandes obras de Bofill en Calp que triunfan en Instagram, recobran el color

 

LAS PROVINCIAS

La costa valenciana se blinda durante la noche de San Juan para evitar contagios

 

Gente acogedora

 

LA VANGUARDIA

Reabren los restaurantes con estrella Michelin de Calp Audrey's y Beat

 

ALICANTE PLAZA

Calp abrirá las playas la noche de Sant Joan pero prohibirá la concentración de personas

 

LA MARINA PLAZA

Los trabajadores afectados por los ERTE de la Covid superan ya los 12.500 en la Marina Alta

 

Sanitarios de toda la Marina Alta donan mil kilos de alimentos a familias golpeadas por la crisis

 

El colegio Gargasindi de Calp comienza su exilio en Benissa ante el esperado inicio de las obras del nuevo centro

 

¿Turismo o turismofobia? La apertura de fronteras dispara el debate más incómodo de la Marina Alta

 

20 MINUTOS

Reabren los restaurantes con estrella Michelin de Calp Audrey's y Beat

 

EL PERIODIC.COM

El CEE Gargasindi de Calp comienza su traslado ante el próximo inicio de las obras del centro

 

CALP DIGITAL

El CEE Gargasindi comienza su traslado ante el próximo inicio de las obras del centro

 

MÁS PORTAL

Calp abrirá las playas la noche de Sant Joan pero prohibirá la concentración de personas

 

MENORCA AL DÍA

Menorca recuerda la historia de la difusión de la vacuna en el mundo

 

COMARCAL CV

Calp abrirá las playas la noche de Sant Joan pero prohibirá la concentración de personas

 

DIARIO DE ALICANTE

Las playas de Alicante cerradas en San Juan

 

IN OUT VIAJES

La Costa Blanca empieza a recuperar su poderío gastronómico

 

El CEE Gargasindi comença el seu trasllat davant el pròxim inici de les obres del centre

Mon, 22/06/2020 - 10:14
Dilluns, 22 Juny, 2020 - 10:00

El Col·legi d'Educació Especial Gargasindi ha iniciat en els últims dies els preparatius per al seu trasllat provisional a l'antic IES de Benissa mentre es desenvolupen les obres d'ampliació del centre previstes dins del Pla Edificant.

 

Les actuals instal·lacions del Col·legi d'Educació Especial Gargasindi són insuficients per a cobrir les necessitats d'aquesta comunitat educativa, per això ja en 2017 l'Ajuntament va oferir dues possibles ubicacions a la Conselleria d'Educació per a procedir a la reposició d'aquest centre. El Consistori en el seu moment va oferir, d'una banda, la parcel·la de 3.600 m², situada al costat de l'Escola Infantil Silene d' Ifac, i d'altra banda, una parcel·la construïda de 2.610 metres quadrats (l'antiga escola infantil Mare de Deu de les Neus) confrontants amb les actuals instal·lacions del Centre d'Educació Especial Gargasindi, amb el que l'extensió total de les instal·lacions arribaria als 5.055 metres quadrats.

 

Després d'analitzar les possibilitats i a petició de la Direcció del Centre es va decidir que el col·legi romanguera en la seua ubicació actual afegint a les seues instal·lacions les de l'antiga escola infantil l'edifici de la qual haurà de ser demolit. Les obres de demolició podrien iniciar-se aquest mateix estiu.

 

Mentre es realitzen les obres el CEE Gargasindi trasllada la seua activitat a Benissa, concretament a l'antic IES, un edifici de la Conselleria que acollirà als alumnes del centre de manera provisional. La directora del centre, Inés López, ha assenyalat que “aquesta setmana traslladarem el material a Benissa i al setembre iniciarem el curs allí. Els alumnes van poder vindre , amb cita prèvia, al centre per a recollir els seus treballs i acomiadar-se, de manera simbòlica tots han marcat les seues mans pintades en la paret d'aquest edifici com a record”. A més l'objectiu és que els alumnes puguen conéixer al llarg del mes de juliol el nou centre i vagen adaptant-se a les noves instal·lacions.

 

Els responsables del CEE Gargasindi han mostrat la seua voluntat de participar directament en el nou projecte amb la finalitat que el nou centre s'adapte a les necessitats dels alumnes.

 

El Centre Públic d'Educació Especial Gargasindi de Calp va nàixer al setembre de 1980, com un centre de recursos i d'atenció a xiquets i xiquetes amb necessitats educatives greus i permanents de la comarca de la Marina Alta. Amb els anys i responent a les necessitats de la zona també es van integrar alumnes de la Marina Baixa. El centre té escolaritzats a prop de 80 alumnes amb necessitats educatives especials i permanents molt diverses.

Calp obrirà les platges la nit de Sant Joan però prohibirà la concentració de persones

Fri, 19/06/2020 - 13:35
divendres, 19 Juny, 2020 - 13:15

La Junta de govern local ha acordat en la seua sessió de hui que les platges del municipi romanguen obertes la nit de Sant Joan el pròxim 23 de juny encara que es prohibixen les concentracions de persones i actes multitudinaris.

A més s'ha acordat que la platja del Borumbot, menys il·luminada, quede fitada al públic. S'han suspés tots els actes festius que tradicionalment se celebraven amb motiu de la festivitat de Sant Joan tant en la partida de la Cometa com en la plaça Colom. Estos programes incloïen tant la crema de la foguera com a revetles, sessions de bous i altres celebracions en la partida de la Cometa.

Quant a les tradicionals fogueres en les platges, a Calp des de fa temps ja estaven prohibides. Una altra activitat que no podrà realitzar-se enguany en la nit de Sant Joan és sopar en l'arena de la platja.

Des de l'Ajuntament s'apel·la a la responsabilitat ciutadana perquè una festivitat com la tradicional nit de Sant Joan no supose una concentració desmesurada de persones. Amb tot, els responsables municipals estan a l'espera del com es desenrotlla l'arribada de visitants en els pròxims dies per si cal modificar algunes de les decisions aprovades."

Pages