Subscribe to CalpeNoticiasVA feed
Updated: 31 min 39 sec ago

LES CAMPANES DE L'ESGLÉSIA MARE DE DÉU DE LES NEUS TORNEN Al CAMPANAR DESPRÉS DE LA SEUA REHABILITACIÓ

Tue, 16/04/2019 - 09:41
dimarts, 9 Abril, 2019 - 14:15 Aquest matí s'han instal·lat les quatre campanes del campanar de l'Església Mare de Déu de les Neus  que van ser retirades al setembre per a la seua rehabilitació i per al condicionament del propi campanar que presentava  diversos clivells. Les campanes han tornat al seu estat  original mitjançant la projecció d'arena a baixa pressió per a poder netejar-les i mantindre els gravats que llueixen.   Es tracta de quatre campanes, una dedicada a Ntra. Senyora del Roser que data de 1857 i pesa 56 quilos, una altra dedicada al beat Francisco Sendra, de 1949 i 138 quilos,  una altra també datada de 1949  i dedicada a la Mare de Déu de les Neus de 91 quilos i finalment la campana dedicada al Concili Vaticà II que està datada en 1963 i pesa 308 quilos.    Al llarg dels pròxims dies es realitzaran diverses proves per a comprovar el seu correcte funcionament. El rector de la parròquia Mare de Déu de les Neus, Miguel Ángel Marcos, ha  supervisat els treballs d'instal·lació.

Els col·legis calpins participen en una campanya per a acabar amb els estereotips sexistes

Fri, 12/04/2019 - 10:31
divendres, 12 Abril, 2019 - 10:30

Acabar amb els estereotips sexistes i previndre la violència de gènere és l'objectiu de la campanya en la qual participaran tots els col·legis públics de Calp al llarg d'abril i maig.

Les activitats que es realitzen varien tenint en compte l'edat escolar dels xiquets i les xiquetes o els i les adolescents. Així, l'alumnat d'infantil (3-6 anys), participarà el 15 i 16 d'abril en un conte teatralizat per al foment de la igualtat i prevenció de la violència de gènere.

Els alumnes de l'últim cicle de primària (10- 12 anys) desenvoluparan uns tallers per a la prevenció d'actituds sexistes, el foment dels valors igualitaris i la prevenció de la violència de gènere a la fi d'abril .

Finalment en l'IES Ifach es durà a terme al llarg del mes de maig un programa de prevenció de la violència sexual en adolescents dirigits a 2n de l'ESO

La Policia Local inicia la campanya d'educació viària 2019

Thu, 11/04/2019 - 13:34
dijous, 11 Abril, 2019 - 13:30

Prop de 2000 xiquets i xiquetes de tots els col·legis de Calp, fins i tot de l'Escola Infantil Silene de Ifac participaran al llarg d'abril i maig en una nova edició de la campanya d'educació viària que com cada any organitza la Policia Local de Calp a través de la seua unitat d'Educació Viària. 

  La campanya es desenvolupa en el circuit d'educació viària del Parc de la Creativitat on els xiquets poden portar les seues bicicletes o patins per a poder posar en pràctica els coneixements adquirits. La jornada s'inicia amb una explicació de les normes de circulació i posteriorment els xiquets practiquen amb els senyals de trànsit instal·lats en el circuit.    A més està previst que els xiquets i xiquetes visiten al maig el Parc de Trànsit de Benidorm o el de La Nucia.

Calp acull a partir del dissabte una nova edició de la Fira del Llibre

Wed, 10/04/2019 - 13:40
dimecres, 10 Abril, 2019 - 13:30

Calp celebrarà l'onzena edició de la Fira del Llibre del 13 al 21 d'abril organitzada per la Regidoria de Cultura amb la col·laboració de les llibreries calpines Nou Art, Luís Vázquez, J. Vázquez i Llibreria Vazquez Such.

 

La fira, que se situarà al final del carrer Alemanya, al costat del passeig marítim, comptarà amb una gran carpa que acollirà als llibreters que pretenen donar a conéixer tant les últimes novetats literàries com les grans obres de la literatura universal. A més la fira comptarà amb activitats paral·leles com a tallers, teatre, contacontes i presentació de llibres.

 

La fira obrirà les seues portes dissabte que ve, 13 d'abril a les 12.30 hores, a la vesprada l'escriptora Ana Álvarez Guinea presentarà el llibre “Querido mundo”. El diumenge 14, a les 17.00 hores està previst el contacontes “Cuentos a la orilla del mar” a càrrec de Núria Ruiz Gómez i Estrella García.

 

Les vesprades del dimarts 16, dimecres, 17 i dijous, 18 d'abril està previst celebrar tallers de manualitats a càrrec de A mà *creacions. El divendres, 19 d'abril, la companyia Maniero Edicions representarà l'obra de teatre familiar “Entre tus brazos”. I el dissabte,20, es presentarà el llibre “El hada arcoiris” a càrrec de la seua autora Maribel Tirado Garrido. Els més xicotets podran gaudir d'inflables del 13 al 20 d'abril de 17 a 19 hores.

 

Vicente Ferrández i Ramón López, nous capitans dels moros i cristians de Calp

Mon, 08/04/2019 - 13:19
Dilluns, 8 Abril, 2019 - 13:00

Calp ha celebrat el Mig Any fester dels moros i cristians que organitza l’ Associació de Moros i Cristians “Santíssim Crist de la Suor” i que serveix per a presentar als càrrecs festers de 2019 i acomiadar als de 2018.

L'auditori de la Casa de Cultura va acollir el dissabte l'acte de canvi de càrrecs, va ser el moment en què José Angel Montaner i Irene Pastor, de la Filà Barberiscos, i Pedro Fluixà i Ana Monjo, de la Filà Mozárabes es acomiadaren com a Capità Moro i Favorita i Capità Cristià i Primera Dama respectivament, per a donar pas als Capitans de 2019, Vicente Ferrández de la Filà Califach i Ramón López de la Filà Marins Corsaris, acompanyats per la favorita, M.ª Carmen López , i la Primera Dama, Eva Císcar.

El càrrec de Banderera de l'Associació de Moros i Cristians recau enguany en en Jennifer Ortiz de la Filà Mozárabes que pren el relleu de Loli Navas, de la Filá Moriscos. Quant als alferes moro i cristià, Jaime González, de Califach,, i Antonio Moll de Marins Corsaris, van passar el testimoni a Carlos Ferragut, de Templaris, i Gorka Rodríguez , de Almoravides. El president de l’ Associació de Moros i Cristians “Santíssim Crist de la Suor”, Ignacio Seguí, després de felicitar els càrrecs entrants i sortints va destacar la unió dels festers per a engrandir la festa .

.

 

Calp celebra aquest cap de setmana el “Mig Any” fester

Wed, 03/04/2019 - 13:54
dimecres, 3 Abril, 2019 - 13:45

L' Associació de Moros i Cristians “Santíssim Crist de la Suor” celebrarà aquest cap de setmana els actes del “Mig Any” que suposa l'equador de l'any fester i permet la presentació dels càrrecs festers de 2019 i el comiat dels del passat any.

 

Així, el divendres les diferents “filaes” soparan en les kábiles per a iniciar a les 23.50 hores les “entraetes” que recorreran diferents carrers del poble des de la plaça Arco Iris. En finalitzar el públic assistent podrà gaudir d'una nit de xarangues.

 

El dissabte serà el dia més important de les festes. Al matí, a les 12.30 hores se celebrarà una cercavila a càrrec de la banda juvenil de la Banda de Calp des de la plaça del Mosquit. A les 18.00 hores totes les filaes mores i cristianes es concentraran al Parc de l'Arc de Sant Martí per a iniciar una cercavila que portarà als festers fins a l'Auditori de la Casa de Cultura. Allí se celebrarà, a les 19 hores, l'acte més esperat: el canvi, comiat i presentació de càrrecs festers de 2018 i 2019. Aquest serà el moment en què José Angel Montaner i Irene Pastor, de la Filà Berberiscos, i Pedro Fluixà i Ana Monjo, de la Filà Mossàrabs s'acomiadaran com a Capità Moro i Favorita i Capità Cristià i Primera Dama respectivament, per a donar pas als Capitans de 2019, Vicente Ferrández de la Filà Califach i Ramón López de la Filà Marins Corsaris, acompanyats per la favorita, M.ª Carmen López , i la Primera Dama, Eva Císcar.

 

Un altre dels càrrecs rellevants és el de Banderera de l'Associació de Moros i Cristians que enguany recaurà en Jennifer Ortiz , que prendrà el relleu de Loli Navas, de la Filá Moriscos. Quant als alferes moro i cristià, Jaime González, de Califach, i Antonio Moll de Marins Corsaris, passaran el testimoni a Carlos Ferragut, de Templaris, i Gorka Rodríguez ,d'Almoràvides. El diumenge s'iniciarà els jocs infantils que s'instal·laran al carrer Conde d'Altea i el tradicional concurs de paelles. A la vesprada se celebrarà la desfilada infantil de caps i esquadres.

Calp posa en marxa de nou els Tallers de Pasqua per a facilitar la conciliació familiar

Thu, 28/03/2019 - 12:50
dijous, 28 Març, 2019 - 12:45

Amb la finalitat de conciliar treball i vida familiar, la Regidoria d'Educació posa en marxa per quart any consecutiu un taller de Pasqua en el col·legi Oltà els dies 23, 24, 25, 26 i 29 d'abril, en horari de 9 a 14 hores.

L'objectiu és facilitar als pares i mares treballadors la possibilitat que els seus fills puguen ser atesos durant les vacances de pasqua en un espai adequat i divertit. Els tallers estan dirigits a xiquets i xiquetes nascuts des de 2007 fins a 2015. El termini d'inscripció és de l'1 a l'11 d'abril en el Punt Jove (plaça Constitució). El preu del taller és de 30 €.

Per a efectuar les inscripcions, la sol·licitud haurà d'acompanyar-se de la fotocòpia del Llibre de Família en la pàgina on estiga el xiquet, fotocòpia del DNI del pare/mare, la fotocòpia de la targeta sanitària del xiquet i justificant de l'ingrés bancari.

L'Associació de Teatre en Construcció d'Elx guanya el premi de teatre “Antonio Ferrer” amb l'obra “Huanita”

Mon, 25/03/2019 - 11:54
Dilluns, 25 Març, 2019 - 11:45

L'Associació de Teatre en Construcció d'Elx es va alçar divendres passat com la guanyadora del premi al millor espectacle del VIII Certamen Nacional de Teatre Amateur “Antonio Ferrer, el carter” amb l'obra “Huanita”, aquesta companyia va ser la gran guanyadora de la nit ja que també es va portar el premi a la millor adreça, a la millor interpretació masculina i la millor interpretació femenina. El premi al millor muntatge escènic va ser per a l'obra “Soliloqui de Grills” a càrrec de l'Associació Cultural Apunta't Teatre de Motril

 

El premi a la millor interpretació femenina va ser per a Laura Orts pel seu paper en l'obra “Huanita” de l'Associació de Teatre en Construcció d'Elx, que també es va portar el premi a la millor interpretació masculina que va ser per a Vera Corsario. El premi al millor espectacle està dotat amb 2000€ mentre que el premi a les companyies finalistes està dotat amb 1000€.

 

Des del passat un de març la Casa de Cultura de Calp ha acollit la representació de les tres obres finalistes: “TR3S” de la companyia Zorongo Teatre de Bétera que va ser l'encarregada d'obrir el certamen, “Huanita” de l'Associació Teatre en Construcció d'Elx i “Soliloqui de grills” de l'Associació Cultural Apunta't Teatre de Motril. El certamen es va tancar amb el lliurament de premis i la representació de la comèdia “El nom” en versió en valencià a càrrec de Teatre Micalet. El certamen va sorgir en 2012 amb la finalitat de retre homenatge al teatre, una disciplina artística que suposa una tradició a Calp que ja suma més de cent anys, i a l'actor local Antonio Ferrer.

El col·legi Gargasindi celebra demà la II Jornada “Compta amb la meua”

Thu, 21/03/2019 - 10:18
dijous, 21 Març, 2019 - 10:15

Demà divendres, 22 de març, el Col·legi d'Educació Especial Gargasindi, al costat de l'Ajuntament de Calp, l'Ajuntament de Benissa, CREAMA, Plena Inclusió Comunitat Valenciana i Prosdeco celebraran la segona edició de la jornada “Compta amb la meua”, una trobada entre empreses, fundacions, associacions i ajuntaments de la Marina Alta i Marina Baja per a compartir experiències sobre la contractació de persones amb diversitat funcional. La trobada se celebrarà a la Casa de Cultura de Calp a partir de les 10.30 hores.

L'objectiu dels organitzadors és donar a conéixer experiències de bones pràctiques en la contractació de persones amb discapacitat en petites i grans empreses o en administracions públiques i obrir un espai de diàleg i resolució de dubtes sobre aquest tema. La jornada serà iniciarà a les 10.30 i a les 11 hores està prevista la ponència de Mónica Gassent de Plena Inclusió Comunitat Valenciana. Aquesta ONG reuneix associacions de persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament i les seues famílies de la Comunitat Valenciana. Està constituïda per 54 associacions, 6700 famílies i més de 7000 persones amb discapacitat intel·lectual.

A les 12 hores s'obriran les comunicacions amb “Treball amb suport” a càrrec de Creama de Dénia i el centre especial de treball Aprosdesco i l'exposició de les experiències laborals d'alumnes del CEE Gargasindi. A més es farà lliurament d'una placa a la millor iniciativa en la inclusió laboral de les persones amb diversitat i s'obrirà un torn de paraula perquè el públic puga intervindre. Com a activitats complementàries els alumnes del CEE Gargasindi realitzaran taules d'entrevistes en col·laboració amb Ràdio Litoral SER, duran a terme servei de cafeteria i s'encarregaran dels centres florals. A més la jornada serà gravada per “À punt”.

L'Ajuntament replanta a les platges les palmeres retirades l'any passat del carrer La Niña

Tue, 05/03/2019 - 11:45
dimarts, 5 Març, 2019 - 11:45

Els jardiners municipals han iniciat els treballs de replantació a les platges calpines de les palmeres que se situaven al carrer La Niña. El Departament de Medi Ambient i Platges pretén crear al llarg de les platges Arenal-Bol i Fossa zones d'ombra natural replantant les palmeres en grups de tres.

A l'abril del passat any es van retirar les palmeres del carrer La Niña per a iniciar les obres de reposició del ferm. Operaris del Departament de Parcs i Jardins van retirar els exemplars que es van replantar provisionalment en una parcel·la municipal on van tornar a arrelar.

Ara els prop de trenta exemplars de palmera “washingtonia filifera” s'estan replantant a les platges calpines en grups per a crear zones d'ombra natural. S'ha previst la seua ubicació en llocs amb presa d'aigua controlada.

Cultura projecta instal·lar escultures en el nucli antic que recuperen tradicions calpines

Fri, 01/03/2019 - 10:07
divendres, 1 Març, 2019 - 10:00

La Regidoria de Cultura prepara un projecte que suposa la instal·lació de diverses escultures en el Nucli antic, es tracta d'escultures que representen tradicions i personatges històrics de Calp.

Així està previst instal·lar una composició de músics de la banda, que va ser la primera entitat cultural de Calp, una escultura de xirimiter i tabaleter, com a part de la tradició festera i musical del municipi, la d'un “redero” i un mariner, com un dels oficis més antics i vinculats a la tradició marinera calpina, la d'un “pilotari” com a exemple de l'esport tradicional, i la d'un agricultor amb elements del camp per a recuperar el vessant agrícola de Calp.

A més s'instal·larà un conjunt escultòric que representa al Beat Francisco Sendra, que va ser rector de l'Església Parroquial Verge de les Neus en els anys 30. Precisament aquesta escultura serà la primera a instal·lar-se i se situarà en les pròximes setmanes en la plaça que porta el nom del beat. L'obra ha sigut realitzada en acer per l'artista resident a Calp Georgie Poulariani i els rectors de les dues parròquies de Calp han mostrat la seua conformitat amb el projecte.

Amb aquesta iniciativa es pretén posar en valor el barri antic i relacionar-lo amb elements propis de la història i les tradicions del municipi, de manera que siguen un recurs turístic i una manera de recuperar el passat de Calp.

El “Peix de Calp” triomfa a Alacant Gastronòmica

Tue, 26/02/2019 - 11:51
dimarts, 26 Febrer, 2019 - 11:45

El “Peix de Calp” ha sigut un dels grans protagonistes de la fira Alacant Gastronòmica 2019 que va tancar la seua segona edició ahir en el recinte de la Institució Firal Alacantina (IFA).


Des del divendres, 20 mariners de la Confraria de Pescadors de Calp amb la col·laboració de l'Associació d'Hostaleria Sabor a Calp, van cuinar 40 paelles de “arrós del senyoret”, 180 quilos de polp, 80 quilos de gamba i 40 quilos de pota per al gaudi de prop de 3000 persones que van degustar el peix provinent de la llotja de la Confraria de Pescadors de Calp.

A més, l'Ajuntament, a través de la regidories de Comerç-Creama , Participació Ciutadana i Pesca, van subvencionar l'estand calpí on es va distribuir el “Peix de Calp”.

I el diumenge dos autobusos es van desplaçar des de Calp per a donar suport a la iniciativa. En l'estand calpí també es van distribuir llibretes i bolígrafs promocionant el “Peix de Calp”. Representants de les entitats organitzadores han mostrat la seua satisfacció per l'èxit d'aquesta acció de promoció que pretén donar a conéixer les excel·lències del peix calpí.

La presència de Calp a Alacant Gastronòmica es va completar amb la participació de Rafa Soler del restaurant Audrey’s, Ferdinando *Bernardi del Restaurant Orobianco i José Manuel Miguel del restaurant Beat. A més es va rendir un homenatge al xef recentment mort Joël Robuchon, que residia a Calp llargues temporades.

Calp crearà una app turística del municipi

Tue, 19/02/2019 - 14:18
dimarts, 19 Febrer, 2019 - 14:15

Calp ha aprovat la realització i posada en servei d'una Aplicació Mòbil oficial de Calp per a potenciar la marca Turisme de Calp al mateix temps que s'ofereix una imatge de modernitat tecnològica d'acord amb les accions de Smart City dins del Pla EDUSI. El preu del contracte, finançat amb fons FEDER, es fixa en 18.000€.

L'aplicació mòbil haurà de rebre la informació des del mateix gestor de continguts que s'utilitze per a actualitzar la web de turisme i generar estadístiques en temps real . L'app mostrarà diferents seccions que permeten al turista obtindre tota la informació d'interés d'una forma ràpida i visual, i incorporar funcionalitats de web 2.0 que permeten als seus usuaris compartir les seues experiències, imatges, vídeos, comentaris.

La regidora Ana Sala assumeix la primera tinença d'alcaldia

Fri, 15/02/2019 - 12:44
divendres, 15 Febrer, 2019 - 12:45

L'alcalde de Calp, César Sánchez, ha signat aquest matí el decret pel qual nomena a la regidora Ana Sala com primera tinent d'alcalde. D'aquesta manera, Sala substitueix a Manuel J. Cabrera que exercia fins ara la primera tenencía d'alcaldia i que ara passarà a ser segon tinent d'alcalde.

El nomenament de la resta de tinents d'alcaldes queda configurat com fins ara segons la resolució d'alcaldia del 15 de juny de 2015. Els Tinents d'Alcalde substitueixen, per l'ordre del seu nomenament, i en els casos de vacant, absència o malaltia, a l'Alcalde, sent lliurement designats i remoguts per aquest de els membres de la Junta de Govern Local.

El Ministeri d'Hisenda aprova finançar amb 782.000 euros els tres primers projectes de l'EDUSI de Calp

Thu, 14/02/2019 - 14:42
dijous, 14 Febrer, 2019 - 14:30 El Ministeri d'Hisenda ha donat la seua aprovació al finançament dels tres primers projectes que es duran a terme a Calp en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI) per valor de 782.000 euros, sufragats en un 50 per cent a través els Fons FEDER i l'Ajuntament de Calp.       Es tracta de la implementació tecnològica del Pla de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) de Calp, accions per al foment de l'accessibilitat i transparència tecnològica dels serveis d'administració electrònica a l'Ajuntament i la creació de l'Oficina Turística del Segle XXI.       Aquestes iniciatives formen part d'un dels objectius temàtics de l'EDUSI que té com a fi millorar l'ús i la qualitat de les TIC així com facilitar l'accés a aquestes tecnologies, impulsar el desenvolupament i eficiència de l'Administració i promocionar els actius turístics de Calp.       D'aquesta manera, a través d'aquest finançament es durà a terme la posada en marxa del Pla de Destinació Turística Intel·ligent i concretament, la instal·lació de tecnologia de captació i gestió de dades turístiques, és a dir, sensors que monitoritzaran diferents aspectes del municipi, ja siga el trànsit i places d'aparcament, el consum d'aigua, la quantitat de residus, el nombre de turistes a les platges, etc.; així com un quadre de comandament de control on es registraran totes aquestes dades. La recopilació d'aquesta informació, que es podrà consultar en temps real, té com a fi millorar els serveis oferits al turista a més de ser una destinació més eficient en la gestió dels seus recursos.       D'altra banda, es finançarà l'adquisició de l'equipament tecnològic destinat a l'Oficina Turística del Segle XXI, que estarà situada en un immoble adquirit recentment per l'Ajuntament al carrer Llibertat. Es tracta d'un nou espai d'informació turística que facilitarà la informació 24 hores al dia i 7 dies a la setmana mitjançant les TIC.       A més, es finançaran accions per a fomentar la formació dels ciutadans en l'ús de l'Administració electrònica així com l'adaptació de la web municipal perquè siga més accessible a tots els ciutadans, inclosos els que presenten deficiència visual o auditiva. També es pretén aconseguir una major transparència de manera que els ciutadans puguen conéixer quina part dels seus impostos va destinada a les diferents actuacions que es duguen a terme des de l'Ajuntament.       Els 782.000 euros amb què es finançaran aquests tres primers projectes formen part dels 6.134.522 euros d'inversió que tindrà lloc en el municipi dins del projecte EDUSI.

Calp i UA signen el conveni per a convertir Casanova en seu universitària

Wed, 13/02/2019 - 09:39
dimecres, 13 Febrer, 2019 - 09:30

Calp s'ha convertit en la dotzena Seu de la Universitat d'Alacant després que el rector, Manuel Palomar i la tinent d'alcalde de la localitat, Ana Sala,signaren ahir el conveni de creació de la nova extensió universitària en el despatx rectoral, en un acte en què també van estar presents la secretària general de la UA, Esther Algarra i el vicerector de Cultura, Esports i Llengües, Carles Cortés.

Palomar va destacar que «per a la Universitat d'Alacant, tindre una seu a Calp és una oportunitat extraordinària que ens permet obrir, encara més, la nostra activitat i continguts en el territori i a la societat» i ha assenyalat que «és molt important que siga Calp qui definisca les seues necessitats a partir de les singularitats que li són pròpies. A partir de les quals podrem definir millor els continguts de les activitats que cal desenvolupar en el municipi perquè aquestes tinguen repercussió en el teixit social i econòmic».

D'aquesta manera, la Casa Nova, l'emblemàtica masia fortificada del segle XVI adquirida i rehabilitada per l'Ajuntament, acollirà activitats acadèmiques, culturals i socials organitzades i programades per la Universitat d'Alacant. La nova seu universitària compartirà espai amb el Campus d'Excel·lència Empresarial, una edificació que té diferents espais i plantes per a acollir les diferents activitats de formació, investigació o culturals que es programaran.


 

La tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Calp, Ana Sala, va mostrar la seua satisfacció perquè «Calp és finalment seu universitària» i ha explicat que «amb aquest acord ara tindrem una programació estable al llarg de l'any que ens permetrà desenvolupar activitats que beneficiaran a tota la població». L'acord de creació de la Seu Universitària de Calp preveu la creació d'una comissió de seguiment que ja s'ha reunit i en la qual han participat el vicerector de Cultura, Llengua i Esports Carles Cortés i el coordinador tècnic dels cursos d'estiu de la UA, Hèctor Rubio, per part de la UA i Ana Sala i el tècnic de Cultura de l'Ajuntament de Calp, Francesc Joan Monjo. Una reunió en què s'han definit les primeres actuacions de cara a la posada en marxa de la nova extensió universitària. Cortés ha explicat que «de cara a l'estiu esperem poder presentar la programació de la nova Seu de cara al pròxim curs, amb un ampli contingut d'activitats tant culturals, com de formació i d'investigació».

“TR3S” de Zorongo Teatro obrirà el VIII Certamen nacional de teatre amateur “Antonio Ferrer, el carter”

Wed, 06/02/2019 - 14:09
dimecres, 6 Febrer, 2019 - 14:00 L'obra “TR3S” de la companyia Zorongo Teatro de Bétera serà l'encarregada d'obrir el VIII Certamen nacional de teatre amateur “Antonio Ferrer, el carter” el pròxim 1 de març. Aquesta és una de les obres finalistes que es representaran en el certamen juntament amb “Huanita” de l'Associació Teatro en Construcción d'Elx i “Soliloquio de grillos” de l'Associació Cultural Asómate Teatro de Motril.       “TR3S” del dramaturg Juan Carlos Rubio és una comèdia sobre la maternitat que conta la història de tres amigues de prop de 50 anys que proposen a un jove atlètic i ben semblant que els preste la seua esperma per a quedar-se embarassades.       “Huanita” de l'Associació Teatro en Construcción es representarà el 8 de març. Es tracta d'una obra que reflexiona sobre la família amb dosi d'humor, drama i intriga. I el 15 de març actuarà l'Associació Cultural Asómate Teatro de Motril amb l'obra “Soliloquio de grills”. Tracta sobre tres desaparegudes de la Guerra Civil espanyola que són trobades en fosses comunes, i tornen a la vida a través dels records.       El certamen es tancarà el 22 de març amb el lliurament de premis i amb l'actuació fora de concurs de Tarannà Teatre que representarà “F (El llibre dels cares)” de Jovi Lozano, guanyadora del XVIII Premi de Teatre Breu en Valencià Evarist Garcia 2017'.       Les obres es representaran a les 21.30 hores. Són gratuïtes, limitades a l'aforament i es requereix entrada que es podrà retirar en taquilla a partir de les 19 hores del mateix dia de la funció.       El certamen va sorgir en 2012 amb la finalitat de retre homenatge al teatre, una disciplina artística que suposa una tradició a Calp que ja suma més de cent anys, i a l'actor local Antonio Ferrer.

Calp reforça el Departament d'Igualtat per a consolidar l'atenció a la dona

Mon, 04/02/2019 - 11:13
Dilluns, 4 Febrer, 2019 - 11:00

Amb l'objectiu de consolidar l'atenció a la dona, l'Ajuntament de Calp ha incorporat al Departament d'Igualtat un Agent d'Igualtat i una sicóloga que s'uneixen a l'assessora jurídica amb la qual ja comptava el departament.

La figura de l'Agent d'Igualtat, a més de dissenyar i implantar el Pla d'Igualtat Municipal, té com a objectiu, en compliment de la Llei d'Igualtat, emetre informe de l'impacte de gènere de les ordenances i reglaments municipals. Aqueix informe valorarà els efectes que aqueixes normes aprovades poden tindre sobre els homes i les dones, considerant, especialment, les desigualtats i discriminacions per raó de sexe.

A més, entre les funcions de l'Agent d'Igualtat destaca l'orientació sociolaboral, professional i formativa dirigida a dones, informació i assessorament en matèria de violència de gènere, el disseny d'accions i campanyes per a fomentar l'associacionisme femení i, en general, dissenyar i avaluar polítiques d'igualtat d'oportunitats i accions positives, per a consolidar la participació igualitària d'homes i dones en qualsevol àmbit social, polític, econòmic, cultural i laboral.

El Departament d'Igualtat també ha incorporat a una psicòloga que ofereix atenció individualitzada a dones en general i victima de violència de gènere en particular. Aquesta figura, al costat de l'equip base de Benestar Social, col·labora en el programa d'intervenció familiar. A més, s'ha posat en marxa un taller d'autoestima dirigit a un grup de dones usuàries de Benestar Social en el qual es treballa l'apoderament de les dones de manera que el benestar personal conduïsca a millorar la situació en l'àmbit laboral i familiar. Aquesta iniciativa s'emmarca dins de les subvencions rebudes dins del Pacte Estatal en la lluita contra la Violència de Gènere.

Per a completar a l'atenció a la dona, des de fa anys el Departament d'Igualtat compta amb una assessora jurídica que a més d'assessorar en l'àmbit genèric (família, civil general, penal, etc), assessora específicament en l'àmbit de la violència de gènere. Aquesta figura coordina els aspectes jurídics de tot el departament de Benestar Social.

A més de l'assessorament jurídic es realitza un acompanyament a les victimes de violència de gènere, es deriva a institucions o associacions especialitzades, es fan tasques de mediació, etc. Amb tot això, des del Departament d'Igualtat s'ofereix atenció psicològica, jurídica i sociolaboral a les victimes de violència de gènere, tot això coordinat, quan és necessari amb el Centre de Salut i el Centre d'Atenció a victimes de violència de Gènere de Dénia. En l'actualitat a Calp hi ha vigents 51 ordenes d'allunyament, encara que es calcula que hi ha més casos de violència de gènere ja que moltes victimes no denuncien encara que sí que se'ls presta assistència des del Departament d'Igualtat. El Departament d'Igualtat es troba al carrer Llibertat, 36 i el telèfon és 96.583.51.11. A més es recorda que el telèfon genèric d'Atenció a Victimes de Violència de Gènere és 016.

Aguas de Calpe inicia les obres de de renovació de conduccions de los Pinos

Fri, 01/02/2019 - 11:37
divendres, 1 Febrer, 2019 - 11:15

Aguas de Calpe, empresa concessionària del servei de subministrament d'aigua, continua amb els treballs de renovació de la xarxa i modernització de les infraestructures hidràuliques. D'aquesta manera, la setmana vinent s'iniciaran les obres de renovació de conduccions a la urbanització Los Pinos. Les noves canonades milloraran el subministrament d'aigua potable en la partida Els Pins així com en les partides de Basetes i Calalga.

 

En concret s'instal·laran 1.422 metres de noves canonades, es realitzaran 12 nusos de connexions amb la xarxa de canonades existents i es renovaran 37 escomeses domiciliàries. La durada estimada dels treballs és de sis mesos i l'import de la inversió a realitzar ascendeix a 181.451,72 €. Les obres a executar permetran la creació de dos nous sectors en la xarxa de distribució, en aquests sectors s'instal·laran comptadors, registradors de pressió i equips de registre i enviament de dades mitjançant GPRS (data loggers), que permetran a Aguas de Calpe monitorar de manera contínua la pressió i cabal coneixent de manera immediata les incidències en la xarxa de distribució.

 

L'obra permet a més continuar amb el procés de racionalització de la xarxa de distribució municipal, ja que possibilita deixar en desús un total de 1.087 metres de conduccions, en la seua major part de fibrociment, que havien quedat obsoletes. Amb tot això es millora la qualitat del servei ja que es garanteix la continuïtat del servei en eliminar els actuals trams de conducció situats a l'interior de parcel·les privades i, d'altra banda, s'optimitzen les condicions de subministrament quant a pressió i cabal es refereix.

 

El procés continu de renovació de conduccions que realitza Aguas de Calpe és fonamental per a garantir la sostenibilitat del sistema de proveïment a Calp, aquesta renovació juntament amb el sistema de telecomandament, la sectorització de la xarxa i la instal·lació de comptadors domiciliaris intel·ligents, milloren el rendiment hidràulic que ha possibilitat que Calp haja superat el rendiment del 85 per cent.

 


 

L'Ajuntament actua contra la processionària però recomana anar amb compte en les zones de pins

Thu, 31/01/2019 - 13:16
dijous, 31 Gener, 2019 - 12:45   Enguany el personal tècnic de l'Ajuntament no té evidències que demostren que la presència de la processionària serà major que altres anys. Des de l'Ajuntament s'ha actuat dins del pla de mesures previstes contra la processionària i que consisteixen a administrar el tractament durant el mes de novembre i després fer un reforç del mateix el mes de febrer.   Malgrat les actuacions desenvolupades pel departament tècnic ambiental de l'Ajuntament sempre es recomana anar amb compte en estar en zones en les quals hi haja pins. Aquesta recomanació s'ha d'extremar en el cas de menors i gossos evitant en tot moment el seu contacte amb l'eruga.   La Thaumetopoea pitycampa és una papallona nocturna que en la seua fase d'eruga és coneguda com la processionària del pi i és habitual de les zones mediterrànies.   És important conéixer el cicle biològic d'aquesta larva ja que quan estan en fase de maduració descendeixen del pi per a enterrar-se en el sòl i crisalidar, procés pel qual es transformarà en papallona. Aqueix descens de l'arbre i fer-lo en fila és el que fa que es conega amb el nom de processionària. En la zona de l'arc mediterrani aquest procés sol donar-se durant els mesos de febrer i març.

Pages