Subscribe to CalpeNoticiasVA feed
Updated: 2 hours 32 min ago

Els calpins reciclen un 19.3% més en envasos lleugers i un 2.6% en paper i cartó

Fri, 16/08/2019 - 10:23
divendres, 16 Agost, 2019 - 10:15

Calp continua augmentant les seues xifres de reciclatge un any més. En el primer semestre de 2019 els calpins han reciclat un 19.3 per cent més en envasos lleugers i un 2.6 per cent més en cartó i paper. Així, durant els primers sis mesos d'enguany es van reciclar 261,88 tones d'envasos lleugers, enfront dels 211,34 tones del mateix període de l'any anterior. Quant al cartó es va reciclar 323,22 tones de gener a juny de 2019 enfront de les 314,92 de 2018.

 

Aquestes xifres confirmen la tendència a l'alça quant al reciclatge registrat en el municipi en els últims anys i demostren una major conscienciació entre la població calpina. Un increment que es va produir de forma acusada a partir de 2015, any en què es van instal·lar contenidors de recollida selectiva en més de 300 punts de tot el terme municipal amb la finalitat de facilitar el reciclatge a la població.

 

Des de l'Ajuntament es recorda els beneficis que el reciclatge reporta al medi ambient, com l'estalvi d'energia i matèries primeres i la conseqüent reducció de CO2. A més, destaca la importància que suposa depositar els residus en els contenidors correctes. Els blaus estan destinats al paper i caixes de cartó, els grocs als envasos multimaterial (inclou les botelles i envasos de plàstic així com els metàl·lics i briks); els verds al vidre (tant botelles com pots) i els contenidors grisos per a la resta (un altre tipus de residus com a aliments, plantes, materials orgànics…).

 

En aquest sentit, des de l'empresa adjudicatària del servei de neteja i gestió de residus, de Calp, Acciona, s'ha detectat que encara existeixen dubtes quant a l'ús del contenidor groc i indiquen que aquest contenidor no està destinat a qualsevol deixalla de plàstic, com erròniament es considera. I assenyalen que el contenidor groc és únicament per a envasos o recipients (de qualsevol material a excepció dels de vidre) pel que la resta d'utensilis de plàstic que no siguen envasos hauran d'anar al contenidor gris.

Continuen els treballs de restauració dels mosaics de Baños de la Reina

Wed, 14/08/2019 - 12:16
dimecres, 14 Agost, 2019 - 12:15

La restauradora dels mosaics del jaciment de Banys de la Reina, Noemí Campos, ens compta en aquesta entrevista l'evolució dels treballs de recuperació.

El President del Grupo Anaya fa una donació de llibres a la Casa de Cultura i a la Biblioteca de Calp.

Wed, 14/08/2019 - 11:21
dimecres, 14 Agost, 2019 - 11:15

El President del Grupo Anaya, José Manuel Gómez, pansa els seus estius a Calp des de fa 44 anys. 

Enguany ha aprofitat l'ocasió per a reunir-se amb l'Alcaldessa de Calp, Ana Sala, i fer una donació de llibres per a la Casa de Cultura i la Biblioteca Municipal "Joanot Martorell".

José Manuel ens conta que el que li va portar a triar Calp com a destinació per a gaudir amb la seua família dels mesos d'estiu va ser "l'any 1992 la bellesa de la Platja de la Fossa i després, malgrat el desbordat desenvolupament urbanístic, la capacitat d'adaptació dels calpins i calpines a la nova situació mantenint, en la mesura del possible, les seues tradicions i costums".

Li hem demanat que ens recomanarà algun llibre per a llegir aquest estiu i els triats han sigut una novel·la policíaca, "Les dues cares de la veritat" de M. Connelly i "Circe", de l'autora Madeline Miller que narra la força femenina en un món d'homes.

Nascut a Astúries, José Manuel ha desenvolupat la seua carrera professional en l'àmbit editorial sent President del Grupo Anaya des de l'any 1998. dona la casualitat que aquest mateix any es jubila pel que podrà aprofitar més temps per a gaudir de la nostra localitat on té diverses propietats i dedicar-se de ple a una de les seues aficions favorites, la lectura.

 

Calp es prepara per a rebre a la volta ciclista el 25 d'agost

Tue, 13/08/2019 - 11:13
dimarts, 13 Agost, 2019 - 11:00

 

Calp es prepara per a viure un any més la gran festa del ciclisme diumenge que ve 25 d'agost amb l'arribada de la Volta ciclista a Espanya.

En aquesta ocasió acollirà el final de la 2a etapa de la ronda espanyola de 199,6 quilòmetres entre les localitats Benidorm-Calp. 


Els ciclistes entraran a Calp per l'accés nord i passaran per l'avinguda Generalitat Valenciana, Exèrcits espanyols i Juan Carles I en direcció a Poble Nou de Benitatxell.

Des d'allí tornaran a Calp passant de nou per l'avinguda Juan Carles I fins a les Salines on està situada la meta.

Enguany comptarà de nou amb un planter de luxe ja que s'ha confirmat la participació del guanyador del Gir i la Volta, Nairo Quintana i l'actual campió del món en ruta i guanyador de la Volta Alejandro Valverde, entre altres. 

Calp ha acollit aquesta prova en anteriors ocasions; l'última en 2016 quan va ser meta de la penúltima etapa, una contrarellotge individual.

La veritat és que aquesta prova suposa un gran aparador promocional que permet donar a conéixer els atractius turístics dels municipis pels quals passa ja que és  retransmesa a més de 150 països.

A tot això cal afegir que Calp s'ha convertit en els últims anys en una destinació triada pels equips professionals per a realitzar a l'hivern les seues concentracions de pretemporada atrets pel seu clima benigne i la seua àmplia oferta hotelera ajudant d'aquesta forma a "desestacionalizar" el turisme.

Igualtat edita una guia per a previndre la violència de gènere

Mon, 12/08/2019 - 13:03
Dilluns, 12 Agost, 2019 - 12:45

Amb el títol “Calp, pels bons tractes”, la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Calp ha editat una guia, principalment dirigida a adolescents, per a aprendre a construir relacions de parella sanes així com per a previndre la violència de gènere.

El document tracta els mites de l'anomenat amor romàntic i l'estreta relació que pot tindre amb la violència de gènere en les relacions de parella. Es descriuen alternatives de relació per a construir parelles saludables i per tant igualitàries.

S'han imprés 500 unitats i es distribuiran per centres educatius i altres llocs on sol acudir la població adolescent: Punt Jove, Biblioteca Municipal, etc. Es preveu, a més, que siga una eina per als tallers que s'organitzen des de la Regidoria d'Igualtat en l'IES Ifach en l'any vinent escolar. La guia s'ha elaborat a càrrec del Pacte d'Estat en matèria de violència de gènere.

18.000 PERSONES UTILITZEN LA BIBLIOTECA DE CALP ENTRE GENER I JUNY D'ENGUANY

Fri, 09/08/2019 - 11:16
divendres, 9 Agost, 2019 - 11:15

La Biblioteca Municipal “Joanot Martorell” de Calp ha registrat durant els primers sis mesos d'enguany més de 18.000 persones usuàries.
El servei més utilitzat ha sigut el de préstecs de llibres amb més de 2.800 exemplars seguit per les consultes al servei gratuït d'internet que ha superat les 2.400 consultes. La biblioteca compta amb 5 ordinadors amb accés a internet així com 9 taules amb connexió per a portàtils.
Des de la biblioteca municipal també s'han organitzat diverses activitats de foment de lectura entre el públic infantil i juvenil. Un total 490 xiquets i xiquetes de la localitat han participat en alguna de les activitats organitzades com a exposicions, visites guiades o contacontes.
Durant aquest període s'han expedit més de 150 nous carnets lectors entre noves altes i renovacions. El carnet permet no solament traure en préstec llibres, sinó fer reserva de llibres o sol·licitar un llibre que està disponible en una altra biblioteca. Aquests serveis estan també disponibles a través d'internet pel que no és necessari acudir a la biblioteca si volem, per exemple, ampliar el període de préstec.
Un dels serveis que més augment està experimentant és el del préstec de llibres electrònics o ebooks mitjançant l'aplicació eBiblio. Amb aquesta aplicació podem accedir al catàleg de llibres, fer la reserva, descarregar-lo i retornar-lo directament des de nostra tablet, ordinador o mòbil sense haver d'acudir a la biblioteca. 
L'últim servei posat en marxa fa a penes una setmana ha sigut el Espai Violeta, un lloc on podrem trobar més de 150 llibres seleccionats amb perspectiva de gènere per a totes les edats inclosos el públic infantil i juvenil. 

15 anys d'excavacions a la Pobla d'Ifac

Thu, 08/08/2019 - 14:19
dijous, 8 Agost, 2019 - 14:15

L'Ajuntament de Calp rep una subvenció per a crear una ruta de ciclisme de muntanya

Wed, 07/08/2019 - 12:31
dimecres, 7 Agost, 2019 - 12:30

 

L'Ajuntament de Calp ha rebut una subvenció de Turisme de la Generalitat Valenciana per a l'adequació de la seua xarxa de senderes a la pràctica del ciclisme de muntanya per un import de 33.906 euros.

Aquest projecte és una iniciativa que s'emmarca dins de les accions per a fomentar el turisme esportiu i contribuir a la desestacionalització del turisme a Calp.

El projecte consistirà a senyalitzar i a adaptar la xarxa de camins tradicionals de Calp, que van ser restaurats en 2009 per a la pràctica de senderisme. Ara el que es pretén és habilitar-los per al ciclisme de muntanya, una modalitat que juntament amb el ciclisme de carretera ha experimentat a Calp un gran auge en els últims anys. De fet, el municipi és triat per nombrosos equips ciclistes professionals com a destinació per a preparar les grans cites esportives de la temporada.

Els actuacions afectaran  40 quilòmetres de senderes i camins i afectaran huit de les nou rutes que estan incloses en la xarxa de camins tradicionals: Ruta 1 que comprén el Camí del Cocó a Oltà; Ruta 2 des de la Casa del Cocó passant per Cosentari i Terrasala fins al Parc de la Cometa; Ruta 4 des del Camí del Cocó, Casanova i Cometa; Ruta 5 que comprén des del Camí de l’Ermita de Sant Joan fins a la Rosina; Ruta 6 des del Camí de l’Ermita de Sant Joan fins a la Creu; Ruta 7, des del Camí del Cocó fins al coll de Faixuc i Cepellar; Ruta 8 consistent en el Camí al Castellet del Mascarat i Ruta 9, Camí d’Oltà.

Els treballs se centraran en els trams que estiguen més deteriorats i que presenten algun perill per als usuaris d'aquest tipus de ciclisme i consistiran en el desbrossament del matoll que envaïsca el traçat dels camins, en el condicionament dels murs de pedra que dividien els bancals de cultiu i definien el camí així com en la reposició del ferm, en aquells camins que el requerisquen.

Amb aquest projecte es pretén ampliar les rutes de cicloturisme existents en el municipi, i consolidar així aquest producte turístic en la localitat. Aquestes actuacions s'uneixen a altres dutes a terme per l'Ajuntament dins de la seua aposta pel cicloturisme per a desestacionalizar la seua oferta turística, com la seua adhesió a la xarxa BTT de la Generalitat Valenciana i el disseny d'un fullet específic en aquest àmbit.

A més, mitjançant aquesta iniciativa es pretén recuperar part del patrimoni etnològic del municipi ja que permetrà als qui transiten aquests camins arribar a paratges desconeguts per a molts hui dia i conéixer la forma de vida que es portava durant diversos segles. En aquest sentit es podrà passar per la Casa dels Corralets, la Casa del Pla de Feliu o els Cases de Torrat, construccions de caràcter agrícola amb elements arquitectònics de caràcter rural.

L'Ajuntament baixa l'IBI en un 5% per a 2020

Tue, 06/08/2019 - 08:00
dimarts, 6 Agost, 2019 - 07:45

 

El govern de Calp (PP i Ciutadans) ha aprovat en el ple de hui modificar l'ordenança que regula l'Impost de Béns immobles per a reduir-lo en un 5% aplicable a l'exercici del pròxim any. La mesura, que afecta que a tots els rebuts de l'IBI, no ha comptat amb el suport dels grups de l'oposició (PSPV-PSOE, Compromís i Defendamos Calpe) que reclamen una revisió cadastral i que s'estudien un altre factors que permeten afavorir a les rendes més baixes.

Altres iniciatives econòmiques aprovades hui han sigut la modificació de l'ordenança que regula l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica per a aclarir l'exempció del seu pagament per a persones amb minusvalideses i la supressió del cobrament d'expedició de certificats d'empadronament.

Territori

També s'ha aprovat per unanimitat la suspensió provisional de llicències en els plans parcials del Morelló, PP 1, Ifac (PP2), La Fossa (PP3), el Saladar (PP4) i Manzanera I i II. Aquesta suspensió provisional respon a “la forta pressió urbanística i suposa parar i repensar la problemàtica urbanística sense restringir drets”, ha assenyalat l'alcaldessa, Ana Sala. La mesura afecta a les parcel·les de més de 2.500 metres quadrats en els plans parcials 1, 2 i 3 i de més de 3.500 metres quadrats en el PP4.

El Regidor de Territori, Juan Manuel del Pino, ha afirmat que “amb aquesta mesura volem preservar valors ambientals i paisatgístics, esperem iniciar una nova etapa que ens permeta parar-nos a pensar el que encara podem fer per un municipi més sostenible. Abans de Nadal esperem tindre un esborrany que serà elaborat pel Departament Municipal d'Urbanisme, a partir de llavors s'obrirà de nou la concessió de llicències però haurà d'emmotlar-se a les noves condicions”.

En el cas de la Manzanera es tracta d'una suspensió provisional mentre des del Departament de Territori s'estudien nous usos i es determinen possibles alternatives que permeten incrementar en la mesura que siga possible la qualitat ambiental i paisatgística d'aquest àmbit. Un altre punt tractat ha sigut la qualificació com a dotacional del sòl destinat a la passarel·la per als vianants sobre la N332 amb la finalitat de crear en aquest punt un carril d'acceleració.

Educació

El ple ha aprovat per unanimitat acceptar la delegació de competències efectuada per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport per a la construcció, amb ampliació de parcel·la i demolició de l'edifici existent, del nou Col·legi d'Educació Especial Gargasindi. Amb això Les actuals instal·lacions del Col·legi d'Educació Especial Gargasindi són insuficients per a cobrir les necessitats d'aquesta comunitat educativa.

El Consistori en el seu moment va oferir, d'una banda, la parcel·la de 3.600 m2, situada al costat de l'Escola Infantil Silene d' Ifac, i d'altra banda, una parcel·la construïda de 2.610 metres quadrats (l'antiga escola infantil Mare de Déu de les Neus) confrontants amb les actuals instal·lacions del Centre d'Educació Especial Gargasindi, amb el que l'extensió total de les instal·lacions arribaria als 5.055 metres quadrats.

Després d'analitzar les possibilitats i a petició de la Direcció del Centre es va decidir que el col·legi romanguera en la seua ubicació actual afegint a les seues instal·lacions les de l'antiga escola infantil l'edifici de la qual haurà de ser demolit. Ara la Conselleria autoritza la delegació de competències per a poder iniciar la licitació de la redacció del projecte del nou centre.

Altres

A més en la sessió plenària també s'ha aprovat declarar d'especial interés l'obra de la rehabilitació d'un habitatge situat en la Partida Terrasala catalogada com a edifici pretegit i concedir una bonificació del 95% de la quota del ICIO.


 

I aprofitant que Calp està immers en les seues festes patronals el ple ha aprovat proclamar com a Alcaldessa Perpètua de Calp a la patrona la Mare de Déu de les Neus. El punt ha generat polèmica ja que els grups de l'oposició s'han mostrat contraris. Toni Tur, de Defendamos Calp ha assenyalat que “Espanya és un estat aconfessional en el qual no preval cap religió per això la proposta ens sembla caduca”. Ximo Perles de Compromís, ha afegit que “a Calp conviuen diverses religions i sensibilitats i encara que siga una cosa simbòlica ens sembla inoportú”. Sobre aquest tema, Santos Pastor del PSOE, ha incidit que “estem sorpresos en què es tinga com a referent un acord plenari de 1949 quan la realitat social i política d'aquest país era molt diferent”.

L'Alcaldessa, Ana Sala, ha indicat que “es tracta d'un acte simbòlic, si el Patró va ser nomenat alcalde ens semblava oportú que ho fóra també la Patrona, vincular-ho a una altra època no té sentit.”

Jordi Barranco, nou alcalde de Calp en el Dia del Fadrí

Fri, 02/08/2019 - 12:56
divendres, 2 Agost, 2019 - 12:45 Jordi Barranco ha rebut de mans de l'alcaldessa de Calp, Ana Sala, la vara de comandament que el convertirà al llarg del dia de hui en la primera autoritat del municipi. Es tracta d'un dels actes que se celebren a Calp en el Dia dels Fadrí dins de les festes patronals en honor a la Mare de Déu de les Neus per la qual un dels festers de 18 anys es converteix en alcalde per un dia.       Barranco s'ha dirigit als festers congregats en la plaça Miguel Roselló per a comunicar-los que la seua primera ordre és que les cábilas del municipi romandran obertes fins a les 6.30 hores del matí i els ha animat a celebrar les festes que es desenvoluparan fins al diumenge 11 d'agost.

El consultori de la Fossa va realitzar més de 5.000 assistències l'estiu de 2018

Fri, 02/08/2019 - 12:49
divendres, 2 Agost, 2019 - 12:45

L'Ajuntament intensificarà la vigilància d'abocaments irregulars en contenidors

Thu, 01/08/2019 - 12:32
dijous, 1 Agost, 2019 - 12:30

L'Ajuntament de Calp ampliarà la vigilància i control dels abocaments incontrolats de restes de podes i altres materials per part de particulars i empreses després de confirmar l'existència reiterada d'aquest tipus d'abocaments al voltant dels contenidors i en àrees no habilitades per a això.

La dispersió urbana del municipi afavoreix el depòsit d'abocaments incontrolats i dificulta la recollida ordenada d'aquests. Com a conseqüència d'això, i per a evitar problemes de salubritat pública, s'ha donat ordre a la Policia Local perquè extreme la vigilància de qualsevol tipus d'abocament incontrolat, amb identificació de les persones i l'aplicació si escau de la sanció corresponent.

Els particulars poden depositar les restes de podes en el Punt Blanc, situat en l'avinguda del País Valencià, quant als professionals del sector han de portar les restes de poda a l'abocador autoritzat. Està prohibit llançar aquest tipus d'abocament en la via pública, solars o espais lliures ja siguen de propietat pública o privada.


 

Calp inaugura el Espai Violeta a la biblioteca pública

Wed, 31/07/2019 - 14:40
dimecres, 31 Juliol, 2019 - 14:15

L'Ajuntament de Calp ha inaugurat hui el Espai Violeta de la Biblioteca Pública "Joanot Martorell", un espai dedicat a tots aquells continguts relacionats amb la amb perspectiva de gènere i es poden trobar publicacions per a tots els públics, inclosa literatura infantil i juvenil.


El personal de les regidories d'Igualtat, de Cultura i de la Biblioteca han participat de forma conjunta en aquesta iniciativa.


L'Ajuntament de Calp ha adquirit part de les obres gràcies a una subvenció que han rebut. Així mateix, el personal de la biblioteca ha realitzat una selecció d'obres ja existents que encaixarien amb aquesta perspectiva de gènere sumant en aquests moments més de 150 llibres.


El Espai Violeta és fàcilment localitzable a la biblioteca i a més tots els llibres compten en el seu llom amb una cinta de color violeta que els identifica.


Per a totes aquelles persones interessades a llegir sobre aspectes relacionats amb la igualtat de gènere, l'autoestima de les dones o obres literàries que fan referència a dones a partir d'ara podran localitzar-les de forma senzilla.

Calp celebra a partir de hui les seues festes patronals de la Mare de Déu de les Neus

Wed, 31/07/2019 - 12:07
dimecres, 31 Juliol, 2019 - 12:00 Calp es prepara per a celebrar a partir d'aquesta nit les seues festes patronals en honor a la Mare de Déu de les Neus, una de les seues celebracions més tradicionals i sentides de la localitat. Espectacles musicals, nits de revetla i orquestres en la plaça Major i sobretot “els bous al carrer” constitueixen els actes més característics d'aquestes celebracions que es desenvoluparan entre el 31 de juliol i l'11 d'agost. A més enguany és el primer en què se celebraran aquestes festes i el seu Castell a la Mar després de ser declarades festa d'interés turístic provincial.       El programa de festes arranca hui a les 20 hores amb l'entrà de la murta en la qual els membres de la comissió recorren els carrers del municipi abillats amb vestits típics llançant flors per a aromatitzar els carrers.       El 4 d'agost es duu a terme l'ofrena a la Mare de Déu de les Neus a l'Església parroquial i el 5 d'agost se celebra el dia més gran de la festa. Eixe dia té lloc una solemne missa a la patrona i una multitudinària mascletà al migdia i al capvespre se celebra la processó amb la imatge de la Mare de Déu de les Neus recorrent els carrers del nucli antic. A mitjanit es dispara l'espectacular Castell a la Mar, castell de focs artificials piro-aquàtic a la platja del Bol.       Les festes acaben amb tota una setmana de “bous al carrer” (del 7 a l'11 d'agost), el tradicional espectacle pel qual els caps de bestiar recorren diversos carrers del municipi entre el goig dels més atrevits corredors.       Consulta la programació. 

Calp sol·licita a Conselleria l'adequació de l'aparcament en l'accés al Penyal d’Ifac

Tue, 30/07/2019 - 11:39
dimarts, 30 Juliol, 2019 - 11:30

La Junta de Govern, a proposta de l'alcaldessa, ha aprovat sol·licitar a la Conselleria de Medi Ambient l'adequació de la parcel·la destinada a aparcament just abans de l'accés del Parc Natural del Penyal d’ Ifac. Es tracta d'un solar de propietat de la Generalitat Valenciana que es ve utilitzant des de fa anys com a aparcament dels visitants al parc ja que des d'ací s'inicia la ruta per als vianants, no obstant això el terreny s'ha deteriorat considerablement i requereix algun tipus d'actuació que millore l'accessibilitat i facilite les visites.

A més la Junta de Govern ha sol·licitat a la Conselleria la cessió d'ús de la casa situada en l'accés al Penyal, un immoble propietat de la Conselleria que es troba en desús i que l'Ajuntament destinaria a punt d'informació turística i de restauració. L'immoble en qüestió és una casa de 730 m² situat en el vessant nord, molt prop de l'accés per als vianants al Penyal, amb una parcel·la de 6.452 m², va ser adquirida per la Generalitat Valenciana en 1999 i ha realitzat funcions de CDT i servit com a residència d'il·lustres.

No obstant això, des de fa anys l'immoble està en situació d'abandó i el govern local desitja recuperar-lo per a donar-li un ús públic relacionat amb el Parc Natural del Penyal d’ Ifac.

Calp suspén la concessió de llicències en els plans parcials 1, 2, 3 i 4

Tue, 30/07/2019 - 10:03
dimarts, 30 Juliol, 2019 - 10:00

L'alcaldessa de Calp, Ana Sala, i el regidor de Territori, Juan Manuel del Pino, van anunciar ahir l'última mesura urbanística del govern que s'elevarà a ple divendres que ve, es tracta de la suspensió provisional de llicències en els plans parcials del Morelló, PP 1, Ifac (PP2), La Fossa (PP3) i el Saladar (PP4).


Aquesta suspensió provisional respon a “la forta pressió urbanística i suposa parar i repensar la problemàtica urbanística sense restringir drets”, va assenyalar Ana Sala. La mesura afecta a les parcel·les de més de 2.500 metres quadrats en els plans parcials 1, 2 i 3 i de més de 3.500 metres quadrats en el PP4.


El Regidor de Territori, Juan Manuel del Pino, va afirmar que “abans de Nadal esperem tindre un esborrany que serà elaborat pel Departament Municipal d'Urbanisme, a partir de eixe moment s'obrirà de nou la concessió de llicències però haurà d'ajustar-se a les noves condicions”. Del Pino va insistir que “no es pretén perjudicar a ningú, volem iniciar un període de tranquil·litat i estudiar si l'edificabilitat pot complir-se amb altres paràmetres diferents a l'altura. La idea és que no es construïsquen més de 15 altures”.

Per altra banda, l'alcaldessa va recalcar que “no es tracta de parar el Pla General, són modificacions puntuals, no una modificació o revisió el Pla General. El departament d'Urbanisme ja s'ha posat a treballar, l'edificabilitat és la que hi ha però podem millorar alguns aspectes respectant sempre els drets adquirits”.

La suspensió de llicències es debatrà en el plenari del pròxim divendres i sobre aquest tema l'edil de Territori va afirmar que “ seria bo que tota la Corporació estiguera d'acord, ens donaria més força legal i moral”.

Visites guiades al jaciment dels Banys de la Reina

Thu, 25/07/2019 - 12:39
dijous, 25 Juliol, 2019 - 12:30

L'Ajuntament de Calp llança una guia interactiva per a conéixer Calp d'una forma original i divertida

Thu, 25/07/2019 - 11:53
dijous, 25 Juliol, 2019 - 11:45

Conéixer els millors racons de Calp d'una forma original i divertida. Amb aquest objectiu l'Ajuntament de la localitat ha llançat una una guia interactiva, que es descarrega per mitjà d'una app i que consisteix en un videojoc que transcorre pels carrers de Calp.

 

Aquest joc virtual de nom “El barret perdut” permet a l'usuari fer una visita al municipi acompanyat d'En Pere de Berenguer, un mariner calpí del segle XVIII que ha viatjat en el temps i que li mostrarà els llocs més emblemàtics de Calp. Tot això amb continguts audiovisuals i de realitat augmentada – textos, fotos, vídeos i imatges en 360 graus.

 

En la visita En Pere de Berenguer explicarà a l'usuari aquells llocs que estiga visitant i els plantejarà un repte que en cas de superar-lo els permetrà obtindre un xicotet detall que podran recollir en l'oficina de turisme situada en la plaça del Mosquit.

 

A més, en alguns punts aquest personatge fictici s'amagarà amb la qual cosa el visitant haurà de buscar-lo amb ajuda del seu mòbil que haurà d'enfocar en determinats espais físics.

 

Aquesta app, que està en espanyol i en anglés, és gratuïta i està disponible tant per a iOS com per a Android. Per a poder gaudir de totes les possibilitats que ofereix és recomanable connectar el GPS del mòbil.

L'Ajuntament rep una subvenció de prop de 50.000€ per al SAD i per a prestacions individualitzades d'emergència

Wed, 24/07/2019 - 11:51
dimecres, 24 Juliol, 2019 - 11:45

L'Ajuntament de Calp ha rebut de la Diputació Provincial dues subvencions destinades a Serveis Socials, es tracta d'una subvenció de 24.876 € per al Servei d'Ajuda a domicili i una altra de 22.716€ per a prestacions individualitzades d'emergència social.


 

El Servei d'Ajuda a domicili, SAD, té com a objectiu principal millorar la qualitat de vida d'aquelles persones amb escassa autonomia personal, ja siguen persones majors o dependents, afavorint la seua permanència en el seu domicili i entorn habitual. Aquest és un servei de suport a la família que dóna resposta a situacions de manca personal, psicològica i social.


 

El SAD està constituït per un total de sis auxiliars qualificats i una coordinadora que es desplacen als domicilis de les persones dependents per a facilitar la realització d'activitats de la vida diària com a hàbits alimentaris, vestit, higiene personal, mobilitat i cures personals (control de la medicació, canvis posturals) i de suport en la vida familiar i social (organització domèstica, acompanyament). Es tracta de potenciar l'adquisició d'hàbits i habilitats que milloren l'autonomia de les persones dependents.


 

Quant a les prestacions individualitzades, són ajudes econòmiques de caràcter extraordinari destinades a pal·liar aquelles situacions en què poden trobar-se les persones afectades per un estat de vulnerabilitat o risc d'exclusió social. Es tracta d'ajudes per a sufragar despeses de necessitats bàsiques o despeses excepcionals en els quals concórreguen circumstàncies de greu necessitat social.


 

Juan José Olcina Navarro serà el pregoner de les festes de moros i cristians de Calp

Tue, 23/07/2019 - 12:46
dimarts, 23 Juliol, 2019 - 12:45 Les pròximes festes de Moros i Cristians de Calp tenen ja pregoner. L'Associació de moros i cristians Santíssim Crist de la Suor ha proposat a Juan José Olcina Navarro, president de l'Associació de Sant Jordi d'Alcoi per a pregonar l'inici de les festes per ser una persona molt vinculada a aquestes celebracions.       Olcina compta amb una trajectòria de més de 50 anys en les festes de moros i cristians d'Alcoi. És fester de la filà Mossàrabs i va ocupar diferents llocs en l’Associació de Sant Jordi, abans de ser elegit en 2016 president d'aquesta entitat, responsable d'organitzar les festes de moros i cristians d'Alcoi.       El president de l’Associació de moros i cristians Santíssim Crist de la Suor de Calp, Ignacio Seguí, ha explicat que han triat a un “gran ambaixador d'aquestes festes, una persona no solament molt vinculada a les celebracions des de fa molts anys sinó que a més s'encarrega de dirigir l'associació que organitza les festes de moros i cristians per antonomàsia, que són les d'Alcoi”.

Pages