Subscribe to CalpeNoticiasVA feed
Updated: 2 hours 2 min ago

L'Ajuntament de Calp reprén la campanya de prevenció i detecció del mosquit tigre

Wed, 19/06/2019 - 14:15
dimecres, 19 Juny, 2019 - 14:15 Amb l'arribada de l'estiu l'Ajuntament de Calp ha posat en marxa un any més la campanya de prevenció i detecció del mosquit tigre. De juny a octubre una empresa s'encarregarà de col·locar paranys en diferents zones del municipi  per a realitzar un cens d'aquest insecte i poder actuar amb major contundència en les zones en les quals es detecte la seua presència. Així mateix duran a terme tasques de prevenció en la resta del municipi.    L'Ajuntament recorda que en la lluita contra el mosquit tigre representen un paper fonamental els ciutadans ja que es calcula que més del 90 per cent dels llocs on pot criar són privats. L'Aedes albopictus es cria en acumulacions d'aigua, com els abeuradors d'animals, depòsits d'aigua, florers amb aigua, embornals... amb la qual cosa es recomana no guardar recipients que acumulen aigua per a evitar la seua proliferació. Els ciutadans, a més, poden posar-se en contacte amb el consistori en cas de detectar la presència d'aquests mosquits perquè d'aquesta manera es puguen conéixer els llocs que aquests freqüenten i poder així actuar contra ells.    D'altra banda, l'Ajuntament ha sol·licitat a la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública una subvenció per valor de 3.630 euros per a les despeses de tractament de lluita contra el mosquit tigre per a l'anualitat 2019.    El mosquit tigre és una espècie invasora originària del sud-est d'Àsia, capaç de criar en quasi qualsevol acumulació d'aigua que romanga més de cinc dies. La seua picada és molt molesta i pot produir-se també en les hores diürnes. 

 

L'Ajuntament ordena la paralització dels abocaments de les obres d'edificació del carrer Alemanya

Mon, 17/06/2019 - 14:28
Dilluns, 17 Juny, 2019 - 14:15

Una de les primeres mesures del govern de la nova alcaldessa, Ana Sala, ha sigut la signatura del decret pel qual l'Ajuntament ordena a l'empresa que es troba realitzant obres d'edificació al carrer Alemanya, que paralitze de manera immediata qualsevol tipus d'abocament al domini públic marítim-terrestre.

 

El Departament de Medi Ambient va tindre constància de l'arribada d'aigua amb materials en suspensió a la platja de l'Arenal-Bol des de fa setmanes i es va comprovar que provenien del bombament d'aigües del nivell freàtic de les obres del carrer Alemanya. Ja llavors es va dictar resolució en la qual es requeria a l'empresa responsable de les obres que acreditara disposar de l'autorització d'abocament d'acord amb la Llei de Costas.

 

Encara que des de l'empresa s'assegura que són aigües netes (adjuntant informes d'anàlisis) fins al moment no s'ha acreditat l'obtenció de l'autorització d'abocament requerida pel Consistori. Per això, l'alcaldessa ha signat el decret en el qual es requereix als responsables de les obres al fet que procedisquen hui mateix a la paralització immediata dels abocaments.

Calp llança un geoportal amb tota la informació disponible del territori municipal

Thu, 13/06/2019 - 10:00
dijous, 13 Juny, 2019 - 09:30

L'Ajuntament de Calp ha posat en marxa un geoportal, una eina web que integra tota la informació geogràfica relacionada amb el municipi i que podrà ser visualitzada a través de diferents mapes. D'aquesta manera a partir d'ara els ciutadans, empreses i les diferents institucions públiques podran consultar de forma àgil i ràpida totes aquelles dades que estiguen vinculades a un espai físic concret de la localitat, generades tant per l'Ajuntament com per altres administracions públiques.

 

A través del Geoportal es podrà consultar la informació urbanística relativa a cada parcel·la de la localitat (amb les seues afeccions, usos compatibles…), informació mediambiental (quines són les zones protegides del municipi, les platges, la cartografia del fons marí, el tipus de sòl…), mobiliari urbà (on es troben les lluminàries, escocells, bancs, papereres, passos per als vianants o bústies postals), la llista de carrers de la localitat (amb les seues partides, els seus límits territorials, carreteres i seccions censals), qüestions relatives a la mobilitat (on es troben els parquímetres i la zona ORA), xarxes de sanejament i de distribució així com zones d'inundació o de risc sísmic. Els ciutadans també podran conéixer l'estat de tramitació dels expedients.

 

El Geoportal incorpora, a més, fotografies aèries (ortofotos) realitzades en el municipi des de 1956, la qual cosa permet veure l'evolució del territori calpí.

 

L'objectiu d'eines com aquesta és la d'afavorir la transparència i facilitar l'accés de la informació territorial de Calp als ciutadans ja que que no solament podran consultar-la sinó també descarregar-se-la; amb la qual cosa ja no serà necessari anar a l'Ajuntament a sol·licitar-la.

 

D'altra banda, el Geoportal es converteix en un instrument útil en la presa de decisions per part de l'Ajuntament. En aquest sentit, permet als treballadors municipals accedir també a un altre tipus d'informació, com la tributària o el padró d'habitants i saber d'una ullada quines parcel·les paguen l'IBI, l'impost de residus o els guals o quines zones estan més habitades per una determinada nacionalitat o els habitatges en les quals no hi ha ningú empadronat.

Calp comptarà a partir del dissabte amb dues platges adaptades

Wed, 12/06/2019 - 13:52
dimecres, 12 Juny, 2019 - 13:45

 

Calp prepara les seues instal·lacions perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen gaudir també del mar, per a això des del dissabte, 15 de juny, i fins al 15 de setembre les dues principals platges del municipi de Calp, la de la Fossa i la de l'Arenal-Bol, comptaran amb àrees diferenciades de bany, especialment dotades per a atendre les necessitats de persones amb problemes de mobilitat, persones d'edat avançada, i persones amb visió reduïda. Aquests punts de platja accessible se situen en la Fossa a l'altura del carrer Llevant i a la platja de l'Arenal-bol a l'altura del carrer Holanda.


Aquestes àrees estan dotades de cadires i crosses amfíbies, banys adaptats, zona de dutxes i vestuari, i a més disposen de socorristes que atenen i acompanyen als usuaris del servei, encara que també es pot optar per la companyia d'un familiar capacitat si es prefereix . Aquests punts accessibles estan en servei de dilluns a diumenge, des de les 11 fins a les 19.00 hores i compten en els voltants amb aparcaments reservats.  


D'altra banda, l'Institut d'Investigació al Medi Ambient i Ciència Marina (IMEDMAR) de la Universitat Catòlica obri el 21 de juny la senda submarina habilitada a la platja del Racó de Calp per a ús i gaudi de persones discapacitades. Aquesta senda, la únic a la Comunitat Valenciana, consta de cinc panells senyalitzats en la superfície per boies connectades per un cap flotant i 10 cartells informatius sobre les espècies i comunitats més característiques del mar mediterrani.  

Perquè puguen ser utilitzats per persones discapacitades el disseny consisteix en una estructura de panells i un cap flotant que comunica les boies per a facilitar la subjecció i el desplaçament entre panells. També s'habilita un tub respirador-enable, que permet a les persones amb mobilitat reduïda tombar-se i practicar tub respirador.  

Les instal·lacions de la senda submarina es recolliran al setembre i s'instal·laran de nou abans del pròxim estiu. La Cala del Racó, just davall del penyal d’ Ifac, ofereix una gran varietat d'espècies marines significatives dels fons marins del Mediterrani.

La comunicació de les administracions públiques ha d'estar al servei del ciutadà i no del polític

Mon, 10/06/2019 - 12:42
Dilluns, 10 Juny, 2019 - 12:30

 

Aquesta és una de les principals conclusions de la jornada celebrada a Calp en la qual van participar més de 50 periodistes de diferents administracions públiques.   El Departament de Comunicació de l'Ajuntament de Calp va organitzar aquest dissabte a Calp la I Jornada de Periodistes de les Administracions Públiques.    És la primera vegada que se celebrava a Espanya una jornada en la qual van participar periodistes que treballen en administracions públiques i la qual tenia com a objectiu reflexionar sobre aquells problemes i qüestions que afecten el treball que exerceixen aquests professionals.   La jornada va comptar amb 2 ponències centrals. En la primera d'elles Antonio Nevado, cap de premsa de la Policia Nacional, va explicar l'evolució que ha experimentat aquesta institució passant dels canals de comunicació tradicional a la comunicació a través de xarxes socials convertint-se en un dels organismes de referència a tot el món.   El Twitter de la Policia Nacional amb 3 milions de seguidors és el perfil institucional més seguit del món per davant fins i tot del FBI.   La segona de les ponències va ser a càrrec de Patricia Plaja, responsable de comunicació dels Mossos d'Esquadra, que va explicar la gestió en xarxes socials que va realitzar aquest organisme durant els atemptats de Barcelona i que s'ha convertit en un referent de com afrontar comunicar amb la ciutadania en situacions d'emergència.   La jornada es va completar a més amb 3 taules redones.   La primera d'elles va tractar sobre els desafiaments i reptes als quals s'han d'enfrontar els departaments de comunicació en l'actualitat. La taula va ser moderada per Patricia Pastor del departament de comunicació de l'Ajuntament de Calp i va comptar amb la presència de professionals de la comunicació com Pilar Muñoz de l'Hospital La Fe de València, José García de la Generalitat Valenciana o Laura Baldó,de l'aeroport d'Alacant-Elx i València.   La segona de les taules va tractar sobre la situació que es dona en moltes administracions públiques entre periodistes que són nomenats com a assessors i aquells periodistes que són funcionaris després d'haver superat una oposició.   En aquesta taula van participar Paula Meseguer del Patronat de Turisme Costa Blanca, Ana Perales de Labora de la Generalitat Valenciana, Rafa Ordóñez de la Diputació de València i Gema Marí de l'Ajuntament d'Alboraia. La taula va ser moderada pel responsable d'informació política del diari Informació, Pere Rostoll.   L'última de les taules es va centrar en un tema que posa de manifest el canvi en les rutines i maneres de treballar dels gabinets de comunicació i que portava per títol “és la fi de les notes de premsa?”. En aquesta taula van debatre Encarna Hernández de Novagob, Jorge Villar de l'Ajuntament d'Elx, Daniel Robles de la UPV i Toni Fuster de l'Ajuntament de Benidorm. La taula va ser moderada per Amparo Soria de l'Ajuntament de Calp.   En la jornada van participar més de 50 periodistes procedents de diverses administracions públiques com l'Ajuntament de Mollet del Vallés, Pozuelo de Alarcón, Ajuntament de Dénia, Ajuntament del Campello, Conselleria d'Agricultura o Ajuntament de Castelló.

80 comerços pertanyents a AEMCO s'adhereixen a la campanya "Calp diu no a la violència de gènere"

Thu, 06/06/2019 - 14:07
dijous, 6 Juny, 2019 - 14:00

80 comerços pertanyents a AEMCO s'han adherit a la campanya "Calp diu no a la violència de gènere" que està duent a terme l'Ajuntament. Aquests comerços mostraran el distintiu de la campanya en un lloc visible del seu establiment.

A més la campanya continua oberta, de manera que els comerços interessats a participar poden sol·licitar l'adhesiu en Creama.

Calp contractarà a 51 joves a través dels programes de contractació EMPUJU i EMCUJU

Tue, 04/06/2019 - 11:44
dimarts, 4 Juny, 2019 - 11:45

L'Ajuntament de Calp torna a sol·licitar per tercer any consecutiu els programes de contractació per a persones joves qualificades per entitats locals. Aquest programa, que realitza Labora, s'engloba dins del Programa Operatiu de Garantia Juvenil i tracta d'estimular la inserció laboral dels joves no ocupats. Els joves seran contractats durant 12 mesos.

 

L'Ajuntament ja ha realitzat un estudi de les necessitats tècniques i publicarà el perfil professional de la demanda de llocs de treball a sol·licitar. El perfil de llocs a ocupar varia i s'ajusta tant a persones joves qualificades (Programa EMCUJU), de les quals es contrarán 24, com aquelles que no tinguen una qualificació concreta (Programa EMPUJU), de les quals es contractaran 27.

 

En concret se sol·liciten perfils molt diversos, en el cas dels EMCUJU, des de Tècnics d'Administració General, arquitectes, topògraf o biòleg a educadors infantils, tècnics d'arxiu i biblioteca o treballadors socials. Els perfils que se sol·liciten en el cas dels EMPUJU van d'auxiliars administratius a notificadors , personal de neteja o peons entre altres.

 

En qualsevol cas, totes les persones que vulguen accedir a aquest procés selectiu hauran d'estar registrades tant en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana com inscrites en Labora (antic Servef). Labora serà la que realitze l'oferta genèrica i seleccione les candidatures.

 

En aquests moments 37 joves es troben treballant a l'Ajuntament de Calp gràcies al programa AVALEM de Garantia Juvenil de Labora, que té com a objectiu facilitar la inserció laboral de joves desocupats oferint-los una oportunitat laboral. En la modalitat de EMCUJU treballen 16 joves amb diferents perfils professionals com a enginyeria civil, arquitectura, psicologia, informàtica, biologia, animació sociocultural o treball social. En la modalitat de EMPUJU són 21 els joves que faran treballs d'oficial d'obres, pintura, jardineria, peons i auxiliars administratius.

El nou CEE Gargasindi s'alçarà en el mateix lloc que l'actual

Fri, 31/05/2019 - 11:56
divendres, 31 Maig, 2019 - 11:45

El nou Col·legi d'Educació Especial Gargasindi se situarà en el mateix lloc que l'actual centre. Després de mesos d'estudiar les diferents possibilitats, la setmana passada l'Ajuntament va aprovar per ple modificar la seua sol·licitud a Conselleria dins del Pla Edificant de manera que en la memòria econòmica en lloc de “reposició en un altre lloc” s'indicara "Construcció/reposició amb ampliació de parcel·la i demolició dels edificis existents".

 

Les actuals instal·lacions del Col·legi d'Educació Especial Gargasindi són insuficients per a cobrir les necessitats d'aquesta comunitat educativa, per això ja en 2017 l'Ajuntament va oferir dues possibles ubicacions a la Conselleria d'Educació per a procedir a la reposició d'aquest centre. El Consistori en el seu moment va oferir, d'una banda, la parcel·la de 3.600 m2, situada al costat de l'Escola Infantil Silene d' Ifac, i d'altra banda, una parcel·la construïda de 2.610 metres quadrats (l'antiga escola infantil Verge de les Neus) confrontants amb les actuals instal·lacions del Centre d'Educació Especial Gargasindi, amb el que l'extensió total de les instal·lacions arribaria als 5.055 metres quadrats.

 

Després d'analitzar les possibilitats i a petició de la Direcció del Centre es va decidir que el col·legi romanguera en la seua ubicació actual afegint a les seues instal·lacions les de l'antiga escola infantil l'edifici de la qual haurà de ser demolit. Enviada la memòria econòmica elaborada pels serveis tècnics de l'Ajuntament a la Conselleria d'Educació, aquesta va sol·licitar modificar el títol de la petició, ara s'ha donat trasllat del certificat de l'acord plenari a la Conselleria que autoritzarà la delegació de competències per a poder iniciar la licitació de la redacció del projecte del nou centre.

 

De fet ja s'han buscat alternatives per a la reubicació provisional dels alumnes en cas de l'inici de les obres. El Centre Públic d'Educació Especial Gargasindi de Calp va nàixer al setembre de 1980, com un centre de recursos i d'atenció a xiquets i xiquetes amb necessitats educatives greus i permanents de la comarca de la Marina Alta. Amb els anys i responent a les necessitats de la zona també es van integrar alumnes i alumnes de la Marina Baixa. El centre té escolaritzats a prop de 80 alumnes/as amb necessitats educatives especials i permanents molt diverses.

 

 

Més de 150 xiquets de Calp aprenen sobre l'ús dels diners i el consum responsable en les Olimpíades Financeres

Thu, 30/05/2019 - 11:54
dijous, 30 Maig, 2019 - 11:45

Per quart any consecutiu més de 150 alumnes de 5é de primària dels col·legis CEIP Oltà, Ceip Gabriel Miró i Ceip Azorín, participaran en les Olimpíades d'Educació Financera com una manera per a aprendre sobre l'ús ètic dels diners, l'administració dels recursos i el consum responsable. La iniciativa compta amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació i Joventut de l'Ajuntament de Calp.

 

Les Olimpíades d'Educació Financera, que s'engloben dins del projecte nacional “Consum Responsable per a un Món Millor”, són activitats innovadores, pedagògiques i formatives, especialment dissenyades perquè els xiquets aprenguen i experimenten per si mateixos, el valor de l'estalvi; l'ús intel·ligent i ètic dels diners; i la importància de gastar amb criteri i responsabilitat, com així també el valor de l'esforç com a vehicle per a aconseguir el que necessitem o desitgem.

 

“Ensenyar als xiquets a mantindre una relació sana amb els diners és tan important com alimentar-los o vestir-los. Amb una educació financera adequada a la seua edat, tenen més possibilitats de convertir-se en adults responsables i econòmicament independents, a més d'oferir-los les eines necessàries perquè puguen evitar per si mateixos els paranys del consumisme” va apuntar Verónica Deambrogio, fundadora del Receptari Financer® i responsable de la jornada.

 

Així mateix, tots els col·legis primaris que participen en aquesta activitat, passaran a formar part de la “Xarxa Nacional de Col·legis Innovadors” del Receptari Financer®, xarxa que agrupa i reconeix a a els Centres Educatius Espanyols que destaquen pel seu compromís en la difusió de l'Educació Financera i la innovació, com a eina imprescindible per als quals seran la societat del futur, els xiquets.

 

El Receptari Financer®, és una empresa social educativa que té com a missió ajudar a a els xiquets i als joves a desenvolupar el seu potencial a través de l'educació financera i la cultura emprenedora. El Receptari Financer® va inaugurar junt a l'Ajuntament de Benissa, el Aj. de Calp i l'Aj. de Teulada, Creama i diferents empreses de la comarca la Primera Escola de Joves Emprenedors de la Marina Alta en el Centre d'Excel·lència de Benissa, per a joves de 14 a 20 anys.

 

Una plantilla de 35 socorristes vetlarà a Calp per la seguretat dels banyistes a partir d'aquest dissabte

Thu, 30/05/2019 - 11:53
dijous, 30 Maig, 2019 - 11:45

El servei de salvament i socorrisme de les platges de Calp iniciarà aquest dissabte 1 de juny la temporada estival. Fins al 15 d'octubre, una plantilla formada per 35 socorristes, pertanyents a l'empresa Eulen, vetlarà per la seguretat del bany a les platges calpines. Les seues tasques consistiran a previndre possibles incidències i socórrer aquelles persones que es vegen en situació de perill. Per a això duran a terme vigilància per terra i mar, ja siga a peu de platja o des de les cadires de proximitat o bé des de dues embarcacions que cobreixen els 13 quilòmetres del litoral calpí i des de dos caiacs per a les zones de bany. Enguany es reforça el servei amb un socorrista més a la platja de Port Blanc.

 

La plantilla del servei de socorrisme està formada per persones qualificades no solament en el salvament marítim sinó també en primers auxilis i atenció sanitària a possibles víctimes. De fet disposen de desfibril·ladors a les platges de la Fossa i l'Arenal-Bol, les més concorregudes, i d'una ambulància per al trasllat a un centre sanitari. Cada socorrista compta amb un kit d'emergència per a atendre incidències bàsiques i les casetes de socorrisme tot el material necessari per a primers auxilis.

 

A més, s'encarreguen d'atendre les dues zones de bany tutelat per a discapacitats que existeixen a Calp, una en la Fossa i l'altra en l'Arenal-Bol i d'acompanyar a aquestes persones a banyar-se en el mar mitjançant cadires amfíbies. El servei de socorrisme es prestarà d'11 a 19 hores de l'1 al 15 de juny i entre el 16 i 30 de setembre i de 10.30h a 20h del 15 de juny al 15 de setembre.

La Generalitat declara les festes de la “Mare de Déu dels Neus” i el “Castell a la Mar” festa d'interés turístic provincial

Wed, 29/05/2019 - 14:02
dimecres, 29 Maig, 2019 - 14:00

Ahir es va publicar en el DOGV que la Generalitat Valenciana atorga el títol de Festa d'Interés Turístic provincial a les festes de la Mare de Déu dels Neus i el seu Castell a la Mar. Les festes patronals en honor a la Mare de Déu dels Neus, que se celebren a l'agost, són una de les celebracions més tradicionals i sentides en el municipi i suposen un al·licient més per als turistes i visitants que s'acosten a conéixer la localitat.

 

Les festes inclouen, al costat dels actes de caràcter religiós com l'ofrena, la missa major i la processó en honor a la Patrona, un variat programa d'espectacles musicals i nits de revetla, i sobretot “els bous al carrer”, sens dubte l'acte que més públic congrega al llarg de la seua setmana de celebració.

 

La nit del 5 d'agost, festivitat de la Patrona, es dispara el tradicional “Castell a la Mar” , un espectacular castell de focs artificials a la platja del Bol que s'ha convertit en les últimes dècades en un dels actes més esperats del programa. La singularitat del “Castell a la Mar” al costat de la mescla de devoció i espectacle propi d'aquestes festes, han determinat la declaració de festa d'interés turístic provincial.

Obert el termini per a les ajudes al pagament de l'IBI per a persones jubilades, pensionistes i aturats de llarga duració

Tue, 28/05/2019 - 14:18
dimecres, 29 Maig, 2019 - 09:00 L'Ajuntament de Calp ha obert hui el termini per a sol·licitar ajudes per al pagament de l'impost de béns immobles (IBI), dirigides persones jubilades, pensionistes menors de 65 anys així com aturats de llarga duració, que compten, tots ells, amb pocs recursos.    Aquests col·lectius podran obtindre una ajuda de fins a 400 euros i fins al 75 per cent de l'import de l'impost. Aquesta quantia s'incrementarà en un 10 per cent en el cas de persones amb discapacitat o amb membres de la unitat familiar que presenten discapacitat i que acrediten un grau de minusvalidesa igual o superior al 33 per cent o bé ser víctimes de violència de gènere o formar part d'una família monoparental.   Per a poder accedir a aquestes ajudes les persones hauran d'haver sufragat l'IBI del seu habitatge habitual situat a Calp en l'exercici 2018, bé en règim de propietat o arrendament. El sol·licitant haurà de ser titular d'un únic habitatge a Calp, que constituïsca, a més, la seua residència habitual així com estar empadronat en aquest domicili. També es requereix que els ingressos bruts anuals de tots els membres de la unitat familiar o de convivència referits a l'últim exercici fiscal tancat no superen, en conjunt, dues vegades l'IPREM (Indicador Públic de renda d'efectes múltiples) de l'any de la convocatòria.    Seran beneficiaris d'aquestes ajudes persones majors de 65 anys o que hagen complit aquesta edat en l'exercici 2018; persones menors de 65 anys que siguen pensionistes de la Seguretat Social durant l'any 2018, així com persones en situació de desocupació de llarga duració durant l'any 2018.    Els interessats podran sol·licitar aquestes ajudes en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) o bé de forma telemàtica a través de calp.es fins al 15 de juliol.    Per a dur a terme aquesta iniciativa, els pressupostos municipals d'enguany preveuen una partida inicial de 100.000 euros.

Bases de concessió d'ajudes individuals per a sufragar les despeses en l'habitatge habitual a desocupats
Convocatòria BOP

Un nou pont permet descongestionar el trànsit a Calp

Tue, 28/05/2019 - 12:58
dimarts, 28 Maig, 2019 - 12:45

La recent obertura d'un nou pont sobre el barranc del Pou Roig modifica definitivament la xarxa viària del municipi ja que permet descongestionar el trànsit rodat en l'avinguda Exèrcits Espanyols i al mateix temps connecta la zona esportiva amb l'avinguda Romania.

 

Les obres d'execució del pas i urbanització sobre el Barranc Pou Roig i avinguda País Valencià, han tingut un cost total de 394.703€, dels quals 344.993 € són finançats per la Diputació provincial i 39.710, 23 euros són aportats per l'Ajuntament.

 

El projecte contempla essencialment la prolongació cap a l'oest de l'Avinguda Pais Valencià, fins a la connexió amb l'avinguda de Romania, salvant per a això el llit del Pou Roig mitjançant la col·locació de 2 seccions paral·leles de 40,00 ml de marcs prefabricats de formigó de 4,00x2,00m, capaces d'evacuar el cabal de càlcul obtingut de 117,85 m³/seg..

 

L'obra inclou la urbanització de la zona amb voreres, il·luminació, jardineria i baranes que protegisquen el pas. Aquestes obres permetran connectar les zones esportives i escolars i evitarà els col·lapses que es produeixen a l'estiu Al costat d'aquest punt de connexió entre el nucli urbà i la zona de platges s'ha creat també una zona d'estacionament de 6000 metres quadrats i capacitat per a 230 vehicles. Aquestes obres, consistents en pavimentació, canalització i tancament, han tingut un cost de 354.082 €

I Jornada de Periodistes en les Administracions Públiques

Wed, 22/05/2019 - 12:21
dimecres, 22 Maig, 2019 - 12:15 El Departament de Comunicació de l'Ajuntament de Calp ha organitzat la I Jornada de Periodistes de les Administracions Públiques que se celebrarà a Calp el dissabte 8 de juny en horari de 9 a 14:00h.   És la primera vegada que s'organitza a Espanya una jornada en la qual es donaran cita periodistes que treballen en diferents administracions públiques i té com a objectiu reflexionar sobre aquells problemes i qüestions que afecten el treball que exerceixen aquests professionals.   La jornada compta amb 2 ponències centrals. Una impartida per Carolina Fernández, ex community manager de Policia Nacional i responsable en aquests moments de la gestió de les xarxes socials del President del Govern, Pedro Sánchez, i de la Moncloa.   La segona de les ponències serà a càrrec de Patricia Plaja que va ser la persona responsable de la gestió de les xarxes socials dels Mossos d'Esquadra durant els atemptats de Barcelona. Patricia Plaja ha rebut el Premi Blanquerna 2017 a la millor comunicadora.   La jornada es completarà amb 3 taules redones en les quals participaran 16 professionals de la comunicació. Entre altres estaran Rafa Ordóñez de la Diputació de València; Jorge Villar de l'Ajuntament d'Elx; Ana Perales de LABORA de la Generalitat Valenciana; Laura Baldó de l'Aeroport AENA d'Alacant; Pilar Muñoz de l'Hospital La Fe o Daniel Robles de la Universitat Politècnica de València.   L'assistència a la jornada és gratuïta i està oberta a tot el públic. El lloc de celebració és el Campus d’Excel.ència Empresarial Casa Nova de Calp i per a inscriure's només és necessari enviar un correu electrònic a: comunicacioninstitucional@ajcalp.es.

Convocat el VIII Concurs d'engalanat de balcons i negocis del barri antic Kini Pastor

Fri, 17/05/2019 - 11:15
divendres, 17 Maig, 2019 - 11:15

L'Ajuntament de Calp ha convocat el VIII Concurs d'engalanat de balcons i negocis del barri antic. A partir d'enguany el certamen portarà el nom de Kini Pastor, en homenatge a aquest calpí mort recentment i que va estar molt implicat en el concurs. De fet, va guanyar totes les edicions del certamen.

Aquesta iniciativa té com a fi promoure entre els veïns i comerciants del centre històric la cura i ornamentació dels seus habitatges amb la finalitat que resulten més atractives i constituïsquen un motiu més de visita de la part antiga del municipi. El concurs consisteix en dues modalitats: l'engalanat de balcons i façanes particulars i d'altra banda, de façanes de negocis.

Els elements decoratius per a engalanar els balcons i negocis són de lliure elecció però sempre que respecten els vials, voreres i entrades a habitatges d'altres veïns i es valorarà el disseny, l'originalitat, l'ús de materials reciclats, ignífugs i no contaminants, així com l'ús de plantes naturals, la innovació i l'harmonia del conjunt.

Totes les persones interessades a participar podran inscriure's mitjançant estancia en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) o a través del registre electrònic de l'Ajuntament de Calp, si bé els negocis interessats hauran de fer-ho a través de mitjans electrònics ja que la llei obliga a totes les persones jurídiques a relacionar-se amb les Administracions públiques per aquests mitjans. Per a això necessitaran disposar de certificat digital.

El termini d'inscripció en el concurs finalitza el 29 de juny. Els treballs d'engalanat podran dur-se a terme a partir de la data d'inscripció en el concurs fins al 7 de juliol a les 12 hores. El jurat visitarà els treballs a partir del 8 de juliol. S'atorgaran tres premis per categoria: el primer dotat amb 500 euros, el segon amb 350 i el tercer amb 150. Els participants en el concurs hauran de mantindre l'engalanat dels seus balcons o façanes fins al 31 d'octubre.

FiraCalp obri el dijous les seues portes per onzé any consecutiu

Tue, 14/05/2019 - 11:37
dimarts, 14 Maig, 2019 - 11:30

FiraCalp, la fira de gastronomia i comerç de la ciutat del Penyal, obri el dijous les seues portes en la plaça Major organitzada per l'Ajuntament, Creama-Calp, l'Associació d'Hostaleria Sabor a Calp i l'associació de comerciants AEMCO, i amb la participació de la Confraria de Pescadors i de la Comissió de Festes 2019.


La fira, que aconsegueix la seua onzena edició, comptarà enguany amb 20 estands de restaurants, cafeteries i cocteleries i a més reforça la seua part comercial amb la participació de 10 comerços que exhibiran els seus productes.


Els hostalers oferiran un major nombre de tapes, entre quatre i cinc per caseta,, que s'oferiran a preus populars, d'1 a 4 euros. La Confraria de Pescadors, per part seua, promocionarà en la fira el tradicional Peix de Calp, oferint les receptes tradicionals calpines elaborades amb peix de la badia. També la Comissió de festes 2019 participarà en Fira Calp, per a vendre la beguda: cervesa, refrescos i aigua; els beneficis que obtinguen es destinaran a l'organització de les festes patronals d'enguany.


Junt a tot això tindran lloc activitats paral·leles com a actuacions musicals i de dansa, signatura de llibres, exhibició de vehicles, concurs de tapes, exhibició de zumba, flamenc i dansa urbana, etc. També hi haurà animació infantil tots els dies de 19 a 23 hores. Enguany, com a novetat, es realitzarà un tall de cabell solidari, els interessats podran tallar-se el pèl el diumenge, 19, a partir de les 11 hores, a un preu de 8€ i el recaptat es destinarà al CEE Gargasindi i al Centre Ocupacional Maite Boronat.

La fira, organitzada per les regidories de Comerç-Creama i Turisme, així com per l'associació d'hostaleria Sabor a Calp i l'associació d'Empresaris de Calp, obrirà les seues portes el dijous 16 de maig a les 19 hores i es prolongarà fins al diumenge. Aquest certamen va congregar l'any passat a 12.000 persones al llarg dels seus quatre dies.

Les últimes pluges garanteixen el subministrament d'aigua per a tot l'any

Tue, 23/04/2019 - 11:28
dimarts, 23 Abril, 2019 - 11:30

La part positiva de les intenses pluges dels últims dies és la recàrrega dels aqüífers que subministren aigua al municipi. En aqueix sentit, l'empresa encarregada de la gestió de l'aigua, Aguas de Calpe, ha assenyalat que el pou Llucifer, situat en Vall de Laguar i principal aqüífer de subministrament de Calp es troba al màxim de les seues reserves. En Vall de Laguar s'han registrat prop de 400 litres per metre quadrat en aquests quatre dies de pluja.

 

Cal recordar que fins al moment es vivia un escenari de sequera en tota la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i que les pluges dels últims dies garanteixen el subministrament d'aigua per a la resta de l'any. Amb tot, des d’ Aguas de Calpe s'advoca per un consum responsable i es continua treballant en la renovació de les conduccions i en l'optimització dels sistemes per a realitzar un consum més eficient, a més de tindre previstos altres instruments de contingència com la dessalinitzadora de Barranc Salat.

LES CAMPANES DE L'ESGLÉSIA MARE DE DÉU DE LES NEUS TORNEN Al CAMPANAR DESPRÉS DE LA SEUA REHABILITACIÓ

Tue, 16/04/2019 - 09:41
dimarts, 9 Abril, 2019 - 14:15 Aquest matí s'han instal·lat les quatre campanes del campanar de l'Església Mare de Déu de les Neus  que van ser retirades al setembre per a la seua rehabilitació i per al condicionament del propi campanar que presentava  diversos clivells. Les campanes han tornat al seu estat  original mitjançant la projecció d'arena a baixa pressió per a poder netejar-les i mantindre els gravats que llueixen.   Es tracta de quatre campanes, una dedicada a Ntra. Senyora del Roser que data de 1857 i pesa 56 quilos, una altra dedicada al beat Francisco Sendra, de 1949 i 138 quilos,  una altra també datada de 1949  i dedicada a la Mare de Déu de les Neus de 91 quilos i finalment la campana dedicada al Concili Vaticà II que està datada en 1963 i pesa 308 quilos.    Al llarg dels pròxims dies es realitzaran diverses proves per a comprovar el seu correcte funcionament. El rector de la parròquia Mare de Déu de les Neus, Miguel Ángel Marcos, ha  supervisat els treballs d'instal·lació.

Els col·legis calpins participen en una campanya per a acabar amb els estereotips sexistes

Fri, 12/04/2019 - 10:31
divendres, 12 Abril, 2019 - 10:30

Acabar amb els estereotips sexistes i previndre la violència de gènere és l'objectiu de la campanya en la qual participaran tots els col·legis públics de Calp al llarg d'abril i maig.

Les activitats que es realitzen varien tenint en compte l'edat escolar dels xiquets i les xiquetes o els i les adolescents. Així, l'alumnat d'infantil (3-6 anys), participarà el 15 i 16 d'abril en un conte teatralizat per al foment de la igualtat i prevenció de la violència de gènere.

Els alumnes de l'últim cicle de primària (10- 12 anys) desenvoluparan uns tallers per a la prevenció d'actituds sexistes, el foment dels valors igualitaris i la prevenció de la violència de gènere a la fi d'abril .

Finalment en l'IES Ifach es durà a terme al llarg del mes de maig un programa de prevenció de la violència sexual en adolescents dirigits a 2n de l'ESO

La Policia Local inicia la campanya d'educació viària 2019

Thu, 11/04/2019 - 13:34
dijous, 11 Abril, 2019 - 13:30

Prop de 2000 xiquets i xiquetes de tots els col·legis de Calp, fins i tot de l'Escola Infantil Silene de Ifac participaran al llarg d'abril i maig en una nova edició de la campanya d'educació viària que com cada any organitza la Policia Local de Calp a través de la seua unitat d'Educació Viària. 

  La campanya es desenvolupa en el circuit d'educació viària del Parc de la Creativitat on els xiquets poden portar les seues bicicletes o patins per a poder posar en pràctica els coneixements adquirits. La jornada s'inicia amb una explicació de les normes de circulació i posteriorment els xiquets practiquen amb els senyals de trànsit instal·lats en el circuit.    A més està previst que els xiquets i xiquetes visiten al maig el Parc de Trànsit de Benidorm o el de La Nucia.

Pages