Subscribe to CalpeNoticiasVA feed
Updated: 7 min 8 sec ago

Documentals, xarrades, exposicions, debats en línia i un mural participatiu per a celebrar el Dia de la Dona

6 hours 52 min ago
dijous, 25 Febrer, 2021 - 12:30

Encara que el Departament d'Igualtat duu a terme una intensa labor de formació i conscienciació al llarg de l'any és a principis de març, amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, quan intensifica esforços amb un programa específic.

Enguany amb el lema “Dones invisibles” el programa s'inicia dimarts que ve 2 de març amb la visualització de documentals sota el títol “Història Crítica del feminisme espanyol” organitzat per l'Associació de Dones per la Igualtat de Calp i que s'emetrà a través de les xarxes socials d'aquesta entitat.

A partir del divendres 5 de març la Casa de Cultura acollirà una exposició de dones artistes de Calp, en l'exposició participen 9 pintores: Lola Llinares, Natalie Moss, Mari Ortolá, Diny Van Gerwen, Lara Miralles, Susana García Ungo, Patricia Ropohl, Judit Verheij i Erin Burke. L'exposició obrirà les seues portes a les 18 hores però com l'aforament és limitat els interessats a assistir hauran d'inscriure's prèviament en igualdad@ajcalp.es

Aqueix mateix dia, 5 de març, a les 19 hores en el Saló Blau està prevista la xarrada-conferencia “ Visibilitzant les dones artistes” a càrrec d'Irene Ballester Buigues, feminista i Doctora en Història de l'Art, membre del Consell Valencià de Cultura. La xarrada podrà seguir-se a través del facebook de l'Ajuntament de Calp.

I el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, donada la impossibilitat de concentrar-se per a la lectura del manifest com es realitza cada any, està previst que l'alcaldessa Ana Sala duga a terme la lectura d'aquest manifest a través del facebook de l'Ajuntament.

El dia 8, organitzat per l'Associació de Dones per la Igualtat, se celebrarà a les 19.30 hores un debat en línia amb el títol “Reivindicant la nostra història”, coordinarà el debat Patricia Greene, Doctora en Filologia per la Universitat de Berkeley. Per a participar en necessari inscriure's en clfcalp2021@gmail.com

Del 12 al 14 de març es realitzarà en el Esplai Park un mural participatiu amb el títol “Dones Referents”, donades les limitacions d'aforament i per a evitar contactes socials, els interessats a participar han d'inscriure's prèviament en igualdad@ajcalp.es

I el 26 de març el Saló Blau de la Casa de Cultura acollirà a les 18 hores el col·loqui “Dones en la Música” amb la participació de Anabel García del grup Mailers i Aitana Ferrer, moderat pel periodista Ernest Parra. El debat està organitzat pel IES Ifach de Calp al costat de les regidories d'Educació i Igualtat. Aquest acte podrà seguir-se a través del facebook de l'Ajuntament.

Dossier de premsa (25 de febrer)

10 hours 41 min ago
dijous, 25 Febrer, 2021 - 08:45

DIARIO INFORMACIÓN

El PP pone el foco en el asesor de Compromís y el Colegio de Abogados abre una investigación

 

Le encargan cuidar dos casas en Parcent e instala una plantación de marihuana

 

LEVANTE

El Penyal d’Ifac, tras los pasos de la Cova Tallada: cupo de visitantes y reserva obligatoria

 

El triunfo del Calp complica la clasificación del Angels Vision

 

Cinco nuevos fallecidos y 39 contagiados en la Marina Alta

 

LAS PROVINCIAS

El PP afirma que el Colegio de Abogados de Alicante investiga al asesor de Compromís en la Diputación

 

Desmantelan en Parcent una plantación de marihuana con 548 plantas

 

ABC

El Colegio de Abogados de Alicante abre una investigación al asesor de Compromís en la Diputación

 

Quesos suizos, lujo para el paladar: cuáles elegir y cómo degustarlos y dónde disfrutarlos

 

ALICANTE PLAZA

Sigue la guerra: el PP quiere 'inhabilitar' al asesor de Compromнs; йste le denuncia por injurias

 

Cs pide más informes para dar por buenas las cuentas del grupo del PP en la Diputación

 

LA MARINA PLAZA

Al Penyal d'Ifac, solo con cita previa y mascarilla

 

El Obispado registró a su nombre en 2015 los terrenos públicos de la iglesia de Calp, edificada sobre un solar municipal

 

EL PERIODIC

El Colegio de Abogados de Alicante abre una investigación al asesor de Compromís en la Diputación por el presunto uso irregular de los bienes públicos

 

EL ESPAÑOL

El Colegio de Abogados investigará al asesor nacionalista que fijó su despacho en Diputación

 

EL DIARIO.ES

El portavoz del PP en la Diputación de Alicante pide al Colegio de Abogados suspender al asesor de Compromís que le ha llevado ante el Tribunal de Cuentas

 

ES DIARIO

El Colegio de Abogados de Alicante abre una investigación al asesor de Compromís

 

RADIO ALICANTE - CADENA SER

El PP plantea la suspensión del asesor de Compromís y éste inicia una demanda por injurias contra Dolón

Dossier de premsa (23 de febrer)

Tue, 23/02/2021 - 08:51
dimarts, 23 Febrer, 2021 - 08:45

DIARIO INFORMACIÓN

El cementerio de Calp amplia su capacidad en 64 nuevo nichos

 

LEVANTE

Calp amplía con 64 nichos su cementerio

 

Ganar y ganar...y esperar

 

EUROPA PRESS

Alain Afflelou, en un 2020 "complicado", mantiene su plan de expansión en España y alcanzar las 337 ópticas

 

EL MUNDO

Jubilados extranjeros en el limbo de la vacuna

 

EL ESPAÑOL

Los apartamentos turísticos registraron pérdidas millonarias por la pandemia en 2020

 

ALICANTE PLAZA

Las plataformas de alquiler turístico facturaron 12 millones menos en Benidorm y 18 en Alicante

 

LA MARINA PLAZA

La Generalitat advierte de que seguirá litigando ante los tribunales para proteger 422 hectáreas en la costa de la Marina Alta

 

El sector de los apartamentos y viviendas turísticas siguió creciendo en 2020 pese a la pandemia

 

EL PERIODIC

El cementerio municipal de Calp amplia su capacidad en 64 nuevo nichos

 

COMARCAL CV

Calp amplía la capacidad del cementerio municipal en 64 nuevos nichos

 

SAFOR GUÍA

Angels Vision UpB Gandia sigue con opciones para disputar la fase de ascenso

 

NOTICIAS COSTA BLANCA

El cementerio municipal amplia su capacidad en 64 nuevos nichos

 

EL DIGITAL DE ASTURIAS

Calpe: sol los 365 días del año

 

XÀBIA AL DIA

Xàbia pasa del «riesgo extremo» de transmisión del virus al «riesgo alto» según los medidores de la pandemia

 

RADIO LITORAL

Arrancan las obras de asfaltado de las calles donde ya ha finalizado la canalización del gas

 

La Marina Alta registra 4 fallecimientos y 169 nuevos positivos

 

El cementeri municipal àmplia la seua capacitat en 64 nou nínxols

Mon, 22/02/2021 - 11:54
Dilluns, 22 Febrer, 2021 - 11:45

La setmana passada es van iniciar les obres per a ampliar la capacitat de l'antic cementeri municipal, d'aquesta manera, en la zona inferior del camposanto es crearen dos nous blocs de nínxols que permetran ampliar la capacitat d'aquestes instal·lacions amb 64 nous nínxols.

Les obres amb un cost de 60.938 euros s'han adjudicat a la mercantil Vies i Obres Aitana S.L. i tenen un termini d'execució de quatre setmanes. El projecte permetrà dotar de més capacitat a aquesta instal·lació i proveir les necessitats de la població de Calp.

 

L'alcaldessa, Ana Sala, i el Regidor de Cementeri, Domingo Sánchez, han visitat el cementeri acompanyats per tècnics municipals per a conéixer de prop el desenvolupament de les obres i les zones del cementeri afectades.

A més està previst escometre aquest mateix any les obres de la V fase d'ampliació del cementeri nou que es realitzaran en una parcel·la confrontant a la zona més nova del camposanto i que permetrà augmentar la capacitat d'aquestes instal·lacions.

S'inicien les obres del vial determinant per a iniciar les obres de la passarel·la

Fri, 19/02/2021 - 13:18
divendres, 19 Febrer, 2021 - 13:15

Aquesta setmana s'han iniciat les obres de pavimentació i enllumenat del vial de D7, que s'inicia en l'avinguda Diputació i finalitza en un vial de la partida Benicolada. L'obertura d'aquest vial és determinant per a iniciar les obres de la passarel·la sobre la N332, ja que és la que donarà eixida als veïns de la zona l'accés actual de la qual desapareixerà amb la construcció de la passarel·la.

 

El viari previst disposarà d'un ample de 6 metres i una longitud total de 163 metres distribuïts en 112 metres de vial de nova creació i 51 en vial a remodelar. Les obres projectades asseguren millorar l'accessibilitat enfront de la situació actual, ja que inclouen voreres i passos per als vianants i lluminàries led. Les obres han sigut adjudicades a l'empresa Categor Obres i Projectes per 100.126€.

 

La importància d'aquest vial consisteix en el fet que la seua execució és requisit indispensable per a iniciar les obres de l'anhelada passarel·la sobre la N332.

 

El projecte del Ministeri contempla la construcció de carrils de canvi de velocitat i la construcció de la passarel·la per als vianants que facilite la connexió entre la zona residencial i a l'estació del tren amb el nucli urbà de Calp. No obstant això les obres de la passarel·la suposen anul·lar l'actual accés a la zona residencial de Benicolada, per això és fonamental dur a terme aquest nou vial que d'entrada i eixida als veïns des de l'avinguda Diputació.

 

En 2015 l'Ajuntament va culminar l'adquisició dels 5.176,78 metres quadrats necessaris per a la construcció d'aquesta obra demandada durant molt de temps pel municipi, ja que permetrà als veïns creuar peatonalment aquesta carretera per a accedir des del nucli urbà a l'estació de ferrocarril i a les urbanitzacions d’Oltà., eliminant així un dels punts més perillosos del municipi.

L'Ajuntament obri el dilluns el termini per a la sol·licitud de les ajudes Parèntesis del Pla Resisteix

Thu, 18/02/2021 - 11:37
dijous, 18 Febrer, 2021 - 11:30

 

L'Ajuntament de Calp ja ha aprovat les bases que regularan la concessió de les ajudes Parèntesis, dins del Pla Resisteix impulsat per la Generalitat Valenciana. El pla destina a Calp 1.545.222 € per a autònoms i microempreses afectades pel covid, per a això l'Ajuntament aportarà 231.783 euros, que representa un 15% del total i que completarà el 62,5% aportat per la Generalitat i el 22’5% amb el qual contribuirà la Diputació Provincial.

A partir del dilluns 22 de febrer i fins al 5 de març, tots dos inclusivament, podran sol·licitar-se aquestes ajudes a través de seu electrònica. Aquestes ajudes es concedeixen de manera directa i podran beneficiar-se d'elles les persones físiques i jurídiques que reunisquen la condició d'autònoms o microempreses que duguen a terme alguna de les activitats incloses en el decret sempre que es troben en funcionament en data 31 de desembre de 2020.

L'activitat econòmica ha de ser desenvolupada per una persona autònoma o microempresa que no tinguen més de 10 persones treballadores en la seua plantilla que estiguen donats d'alta en el règim de la Seguretat Social o en la Mútua professional corresponent i en l'Agència Estatal d'Administració Tributària a data 31 de desembre de 2020. També han de figurar d'alta en la matrícula municipal de l'Impost d'activitats Econòmiques (IAE) i el domicili fiscal ha de trobar-se en el municipi de Calp. En cas de no tindre local afecte a l'activitat, el domicili fiscal ha de trobar-se en el terme municipal de Calp amb data anterior al 31de desembre de 2020.

El model de sol·licitud normalitzat regulat en la convocatòria, estarà disponible en la web municipal de Calp www.calp.es així com les bases de la convocatòria.

Les ajudes van dirigides a autònoms i microempreses de les activitats econòmiques recollides en el decret: hotels i allotjaments turístics, càmpings i aparcaments de caravanes, restaurants i llocs de menjar, provisió de menjars preparats per a esdeveniments, i establiments de begudes. A més, també contempla altres activitats com les d'exhibició cinematogràfica, agències de viatges, operadors turístics, altres serveis de reserves, organització de convencions i fires, arts escèniques i activitats auxiliars, gestió de sales d'espectacles, gestió d'instal·lacions esportives, activitats dels clubs esportius, gimnasos i altres activitats esportives, activitats dels parcs d'atraccions, entre altres activitats recreatives i d'entreteniment.

El programa consisteix en una ajuda directa de 2.000 euros per cada autònom o microempresa, que s'incrementarà en 200 euros addicionals per persona ocupada al seu càrrec afiliat a la Seguretat Social a data 31 de desembre.

La participació en aquestes ajudes serà compatible amb subvencions, ajudes, ingressos o recursos procedents de qualssevol administracions o ens públics o privats nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals, i concedits per a la mateixa finalitat prevista en el present decret. Aquesta compatibilitat estarà condicionada en què l'import de les ajudes, aïlladament o en concurrència amb unes altres, no supere el cost de l'activitat subvencionada.

Dossier de premsa (18 de febrer)

Thu, 18/02/2021 - 08:39
dijous, 18 Febrer, 2021 - 08:30

LEVANTE

El Angels Vision jugará los tres partidos que tiene pendientes en una semana

 

LA RAZÓN

Los 20 mejores destinos para viajar por Europa en 2021

 

LA MARINA PLAZA

[VÍDEO] Un jabalí de paseo en pleno centro de Calp

 

Una izquierda herida y un PP imbatible en su feudo: el «efecto Teulada» en la Marina Alta

 

Dos brotes sociales en Calp, el municipio aún más golpeado por el virus, y Verger dejan 13 nuevos contagios

 

Las 48 propiedades que la Iglesia puso a su nombre en la Marina Alta desde 1998 gracias a la ley de Aznar

 

CALP DIGITAL

La Iglesia tiene inscritos a su nombre 48 propiedades de la Marina Alta, la mayor parte los propios templos de culto

 

DÉNIA DIGITAL

Dénia cierra el mes de enero con 4.372 personas inscritas en el paro

 

HOLA

Alicante en 10 imprescindibles, para exprimir la provincia

 

DIARIO DE ALICANTE

El PP denuncia ante la Agencia Antifraude al asesor de Compromís en la Diputación de Alicante

 

EL PERIÓDICO MEDITERRÁNEO

Castellón suma más plazas en apartamentos turísticos pese a la pandemia

 

COMARCAL CV

Elda, Gandia, Catarroja, Benidorm, Ontinyent y Calp concentran el mayor número de positivos COVID-19 del último día 

 

SAFOR GUÍA

El Angels Vision UpB Gandia jugará los tres partidos pendientes en ocho días

 

SPORTCARTAGENA

Victoria del FC Cartagena Basket con buenos números y sensaciones en el debut de Mansour Kassé

 

RADIO LITORAL

La Marina Alta registra ocho nuevas defunciones y 113 positivos más

 

COPE

El MARQ ofrece un programa formativo online para acercar el patrimonio de la Pobla de Ifach a los escolares

El MARQ posa en marxa un programa formatiu en línia per a acostar el patrimoni de la Pobla d'Ifach als escolars

Tue, 16/02/2021 - 13:50
dimarts, 16 Febrer, 2021 - 13:45

 

    El Museu Arqueològic de la Diputació d'Alacant ha posat en marxa un nou programa formatiu en línia per a acostar les troballes del jaciment de la Pobla d'Ifach als escolars. A través del projecte, la Fundació MARQ i l'àrea de Cultura de la Diputació d'Alacant han fet un pas més en el procés de digitalització dels recursos didàctics del museu.   La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha anunciat l'acord aconseguit amb l'Ajuntament de Calp a través de la Regidoria d'Educació que dirigeix Rebeca Merchán perquè s'impartisca gratuïtament el programa en els centres educatius del municipi. “Aquests nous recursos permetran que prop de 2.000 estudiants de Primària i Secundària coneguen el seu patrimoni arqueològic més pròxim i la seua història a través dels vestigis investigats en l'enclavament de sa Pobla d' Ifach”, ha explicat Julia Parra.       Per part seua, Rebeca Merchán ha manifestat que “l'objectiu d'aquesta col·laboració institucional és que tots els escolars de Calp gaudisquen d'aquesta proposta formativa a partir del mes de març, amb l'estreta col·laboració del professorat i l'ajuda econòmica de l'àrea de Cultura de la Diputació”.       El programa formatiu inclou una guia didàctica en castellà i valencià, al costat d'activitats que mestres i alumnes podran consultar i descarregar des de la web per a treballar els seus continguts a l'aula. Aquests recursos també poden descarregar-se en format de lectura fàcil, per a aquells estudiants amb dificultats de comprensió. A més, es posarà en marxa un joc interactiu trivial de preguntes per a consolidar els coneixements adquirits, un vídeo de presentació dirigit als menors amb una presentació realitzada pel comissari de la mostra, l'arqueòleg del MARQ José Luis Menéndez, i un audiovisual de l'exposició amb dibuixos animats amb tota la informació sobre el grafit, la seua troballa, la seua importància com a document històric i la seua contribució per a documentar la història d' Ifach.       Finalment, s'ha programat també un taller didàctic en streaming, ‘Cavallers i Grafiti’, per a reproduir el dibuix amb la imatge del cavaller aparegut en la Domus Lauria de Calp. Servirà per a proposar un viatge en el temps a la ciutat medieval origen del municipi.       La iniciativa formativa sobre el jaciment de sa Pobla naix de la col·laboració entre la Fundació *MARQ i l'Ajuntament de Calp després de la inauguració en el *MARQ el passat 8 d'octubre de l'exposició ‘El Cavaller de *Ifach. L'ocàs de la ciutat medieval’. El Consistori calpí és membre del Patronat de la Fundació CV-*MARQ i realitza anualment una aportació de 12.000 euros.       ’Cavallers i grafiti’, igual que la resta de tallers didàctics que ofereix la Fundació MARQ, estan oberts a qualsevol altre centre escolar interessat en la seua realització, prèvia concertació, de manera presencial i en streaming, i el pagament d'una taxa de 1€ per alumne. Tota la programació didàctica del museu està a l'abast dels docents que vulguen treballar amb ella a les seues aules a través de la web del MARQ www.marqalicante.com.

 

L'Ajuntament i l'ONCE col·laboren en la Campanya contra la Soledat

Fri, 12/02/2021 - 11:45
divendres, 12 Febrer, 2021 - 11:45

L'Ajuntament de Calp i l'ONCE han acordat col·laborar en la “Campanya contra la Soledat”, es tracta d'una campanya de voluntariat per a secundar i acompanyar a les persones amb deficiències visuals en temps de pandèmia. La campanya abasta des de la Vila a Dénia, en aquesta àrea l'ONCE compta amb 370 afiliats amb ceguesa total o amb un 0’01% de ceguesa severa, un sector de la població especialment vulnerable en aquests temps.

 

Amb la pandèmia la vida social d'aquestes persones s'ha reduït considerablement, fins i tot s'ha detectat que algunes d'elles viuen soles i a penes han eixit al carrer. Per això es fa una crida a la ciutadania per a participar com a voluntaris en aquest programa.

 

El voluntariat pot realitzar-se de manera telefònica, mantenint un contacte diari amb la persona cega per a acompanyar-la telefònicament i detectar possibles necessitats, o mitjançant voluntariat personal, acompanyant a aquestes persones, facilitant la possibilitat de passejar i eixir al carrer, realitzar activitats que no poden desenvolupar en solitari, etc. En els dues situacions l'ONCE ofereix als voluntaris formació en línia i presencial amb els seus terapeutes.

 

Les persones interessades a ser voluntaris del programa poden dirigir-se a l'Agència ONCE Benidorm en el correu benidorm@once.es o telefonant al 96 585 26 98. Amb aquesta campanya l'ONCE pretén contribuir a la plena inclusió social de les persones amb discapacitat visual i al mateix temps visibilitzar les dificultats d'aquest col·lectiu en temps de pandèmia.

 

La Regidora de Participació Ciutadana, Noelia Císcar s'ha reunit amb la responsable de l'Agència ONCE de Benidorm, Anabel Morente, per a planificar les línies de col·laboració i difusió de la campanya.

Calp registra 67 casos actius de violència de gènere

Thu, 11/02/2021 - 14:35
dijous, 11 Febrer, 2021 - 14:30

Calp registra en l'actualitat un total de 67 casos actius de violència de gènere. Aquesta xifra s'ha donat a conéixer en la mesa de coordinació de violència de gènere celebrada aquest matí de manera telemàtica. 

 

En la reunió han sigut presents l'alcaldessa de Calp, Ana Sala i representants de la Unitat contra la Violència sobre la Dona de Subdelegació de Govern, el Torn d'Ofici de Violència de Gènere de Dénia, Guàrdia Civil, Policia Local, Centre Dona de Dénia, Oficina d'Atenció a la Víctima de Delictes del Partit Judicial de Dénia, així com del Departament d'Igualtat de l'Ajuntament de Calp.

 

Es tracta de “una xifra molt elevada” per a un municipi com Calp amb 23.000 habitants empadronats i que supera l'índex de la Comunitat Valenciana i d'Espanya, segons ha manifestat la Cap de la Unitat contra la Violència sobre la Dona de Subdelegació de Govern, Modes Salazar. 

 

En la reunió s'ha donat a conéixer també que la Unitat d'Igualtat de l'Ajuntament de Calp ha realitzat 127 atencions en l'últim semestre de 2020. La majoria dels casos atesos arriben derivats de la Unitat municipal de Policia de Violència de Gènere de Calp. Es tracta de dones que han denunciat i tenen ordre de protecció vigent i que sol·liciten informació sobre recursos i serveis, ajudes econòmiques, alternatives residencials, centres d'acolliment, a més d'atenció psicològica per a ella i els seus fills així com orientació professional i per a la cerca d'ocupació. 

 

S'ha detectat en aquests últims mesos que acudeixen dones més joves, entre 16 i 30 anys, algunes d'elles alumnes de secundària; unes altres amb menors al seu càrrec en els quals el pare és l'agressor.

 

En la reunió s'ha donat també compte de les accions que s'han dut a terme per a la prevenció d'aquesta xacra en el municipi com a diferents campanyes de sensibilització dirigides tant a escolars, com a la ciutadania en general, la creació d'una Xarxa Comarcal per a la igualtat a la Marina Alta, un dels fins de la qual és recaptar dades per a la prevenció de la violència de gènere en adolescents a la comarca, o la posada en marxa d'una xarxa de voluntariat per a accions participatives en contra de la violència de gènere a nivell municipal.

 

A més, l'alcaldessa Ana Sala ha renovat el conveni de col·laboració amb el Ministeri de l'Interior perquè la Policia Local de Calp puga continuar tenint accés al sistema de seguiment integral dels casos de violència de gènere, en el qual es registren tots els casos actius denunciats així com el nivell de risc de cada d'un d'ells. Un programa que permet a la Policia Local fer un seguiment d'aquests casos, en coordinació amb la Guàrdia Civil.

 

L'alcaldessa Ana Sala ha agraït la col·laboració i coordinació “tan necessària” entre totes les institucions amb la finalitat de continuar lluitant contra la violència de gènere. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ana Sala: “Cap regidor del govern, excepte Ana Perles que és treballadora del Centre de Salut, s'ha vacunat”

Tue, 09/02/2021 - 09:58
dimarts, 9 Febrer, 2021 - 09:45

El ple de l'Ajuntament de Calp celebrat ahir va debatre la proposta del Grup Municipal Socialista en la qual s'instava a investigar la gestió de la vacunació a Calp. Encara que la proposta no va prosperar l'alcaldessa va ser categòrica i va assenyalar que cap regidor del govern s'ha vacunat excepte l'edil Ana Perles que és treballadora del Centre de Salut de Calp i que forma part del personal sanitari objecte d'aquesta primera vacunació.

Amb tot, Sala també va assenyalar que les tres regidores que van accedir a la Residència de la Saleta en el primer dia de vacunació van ser convidades a assistir, “ningú va anar motu propi, ens van dir que estaria bé anar perquè l'inici de la vacunació era una bona notícia”. A més l'edil Rebeca Merchan ha assenyalat que una vegada allí els van oferir vacunar-se i les tres edils es van negar a això.

El portaveu del grup municipal socialista, Santos Pastor, va assenyalar que la moció era un exercici de transparència donat els casos que s'han produït en tot el país. Tots els membres de la Corporació Municipal, amb excepció d'Ana Perles que és personal sanitari, van afirmar no estar vacunats.

Si que va prosperar la moció presentada pels Grups Municipals Popular i Ciutadans per a sol·licitar al govern l'eliminació de l'IVA de les màscares FPP2. També va ser aprovada la proposta del Grup Municipal Compromís per a instar el govern a iniciar una modificació legislativa de manera que s'establisquen excepcions en determinades limitacions (com estar al corrent de pagaments fiscals) per a obtindre subvencions.

 

Parc empresarial

Un altre dels punts que va generar debat va ser l'aprovació provisional del pla parcial denominat Marina de Ifach on se situarà el parc empresarial i de serveis. S'han esmenat els tràmits requerits en el seu moment per la Conselleria de Territori per qüestions tècniques que fan referència a modificacions estructurals per l'afecció de carreteres per la construcció de les rotondes en l'accés nord .

L'expedient es va remetre al Consell Juridic Consultiu per a emetre dictamen sobre la modificació de zones verdes, i el Consell va assenyalar que aqueix tràmit correspon a l'aprovació definitiva que és competència de la Direcció Territorial d'Urbanisme.

Toni Tur de Defendamos Calpe va destacar la falta d'un informe de viabilitat i impacte econòmic així com la necessitat d'una revisió del PGOU del 98. Ximo Perles, de Compromís, va justificar la seua abstenció per “la falta de protecció de la Casa de la Soliva, situada en la zona i de gran valor patrimonial”.

Santos Pastor, del grup socialista, va assenyalar que “la reagrupació de zones verdes podrien haver-se concentrat per a protegir la Casa de la Soliva”. Per la seua part el portaveu de Ciutadans, Juan Manuel del Pi, va aprofundir en la necessitat que “aquest parc tire avant per a diversificar l'activitat econòmica”. En aquest sentit també es va expressar l'alcaldessa, Ana Sala, que va assenyalar que “és necessari tirar avant aquest parc que permeta que no depenguem de l'estacionalitat del turisme i genere oportunitats d'ocupació”.

 

Urbanisme amb perspectiva de gènere

També es va aprovar inicialment i per unanimitat l'ordenança reguladora per a la incorporació de la perspectiva de gènere en la construcció d'edificis, habitatges, locals comercials i oficines.

El projecte de l'ordenança, impulsada des dels departaments d'Urbanisme i Igualtat, considera que des del moment de l'obtenció de la llicència edificatòria, la perspectiva de gènere ha de formar part de la presa de decisions, considerant que el que en aqueixa etapa es decidisca repercutirà en l'ús de l'immoble durant un llarg període de temps. En el mateix sentit, el disseny dels espais comuns de les edificacions i les seues trobades amb el domini públic haurà de ser estudiat des d'una òptica que vetle per la seguretat de la població.

L'ordenança contempla qüestions com que els accessos als edificis es realitze des d'una via principal i no des de carrers secundaris, es proposa regular el tancament de les parcel·les dels edificis en bloc de manera que siga més segur, potenciar que el sòcol comercial dels edificis arribe fins a la via pública i facilite el flux de persones i la visibilitat, que s'eviten racons i cantonades poc il·luminades en els espais comuns, etc.

 

Període de pagament a proveïdors

A més es va adonar que l'Ajuntament de Calp ha reduït el període mitjà de pagament a proveïdors a 2,52 dies en l'últim trimestre de 2020. Aquesta xifra supera el millor registre amb el qual comptava l'Ajuntament fins al moment, que es va situar en 3,03 dies el quart trimestre de 2019.

 

Pla Edificant

També es va sol·licitar a la Conselleria l'actualització dels terminis del Pla Edificant pel que fa a la construcció del CEE Gargasindi donats els retards en les obres derivats de la pandèmia.

Explicacions Ximo Perles

En finalitzar el ple va prendre la paraula del regidor de Compromís, Ximo Perles, per a explicar algunes informacions aparegudes en premsa sobre el desenvolupament de la seua activitat professional des del despatx del grup Compromís en la Diputació Provincial. Sobre aquest tema Perles ha assenyalat que no desenvolupa activitat professional privada cap, “la meua única activitat professional és la d'assessorament jurídic al grup de Compromís en la Diputació i per això el domicili laboral és el del despatx de Diputació. No exercisc com a advocat privat ni en el despatx de Compromís en Diputació ni en cap altre lloc”.


 

DOSSIER DE PREMSA (9 DE FEBRER)

Tue, 09/02/2021 - 08:30
dimarts, 9 Febrer, 2021 - 08:30 LEVANTE Una concejala de Calp afirma que a ella y a dos compañeras les ofrecieron vacunarse y lo rechazaron

Calp suprime el pago de la Zona Azul a partir de las 14 horas

Calp ofrece al Consell el pabellón y un gran aparcamiento para la vacunación masiva

El Consell espera hasta tener medio millón de dosis para una vacunación masiva

 

LAS PROVINCIAS Calp ofrece al Consell sus espacios municipales para la campaña de vacunación masiva

Los conductores podrán aparcar gratis en el centro de Calp por las tardes

  LA MARINA PLAZA Una edil de Calp asegura que a ella y a otras concejalas «nos ofrecieron vacunarnos»

Calp ofrece al Consell pabellones, espacios culturales y aparcamientos para la vacunación masiva

Calp y Pavapark acuerdan suprimir el pago de la ORA a partir de las 14.00 horas

El club social de Calp, en el aire tras una sentencia que declara no urbanizable toda la Red Natura 2000

CALP DIGITAL  

El Ayuntamiento y Pavapark acuerdan suprimir el pago de la ORA a partir de las 14 horas   EL PERIODIC Calp ofrece al Consell sus espacios municipales para la campaña de vacunación masiva  

El Ayuntamiento de Calp y Pavapark acuerdan suprimir el pago de la ORA a partir de las 14 horas

CANFALI  

Calp ofereix els seus espais municipals per a vacunacions massives  

No es paga zona blava a Calp a partir de les 14 hores

Gabriel Dejtiar, nou regidor de Calp   COMARCAL CV  Calp ofrece al Consell sus espacios municipales para la campaña de vacunación masiva  

Calp acuerda suprimir el pago de la ORA a partir de las 14 horas

NOTICIAS COSTA BLANCA 

Calp ofrece al Consell sus espacios municipales para la campaña de vacunación masiva   LA RAZÓN  El Corte Inglés y la Fundación Más Humano premian a una start up alicantina dedicada a la limpieza de plásticos del Mediterráneo   RADIO LITORAL    Calp cede sus espacios públicos para la vacunación masiva contra la COVID19  

NTC À PUNT

Proposta de resolució del Psoe sobre la vacunació a Calp (a partir minut 16’56’’)

Pages