Nova app Turisme

La nova app de Turisme que està cofinançada amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Fons FEDER) de la Unió Europea dins de l'Estratègia EDUSI, proporcionarà informació als visitants sobre els recursos turístics més destacats del municipi d'una forma interactiva.

 

Esta aplicació mòbil es denomina “Calpe” i permet als seus usuaris accedir a la informació turística mitjançant alertes al seu mòbil a mesura que vaja passejant pel municipi. Això és possible gràcies a que l'app està interconnectada a una xarxa de beacons, xicotets dispositius basats en tecnologia bluetooth, que s'han instal·lat en punts turístics emblemàtics de la ciutat i que permetran al turista que li la descarregue rebre una alerta en el seu mòbil quan s'acoste a un d'eixos dispositius. D'esta manera, obtindrà informació sobre on es troba així com informació sobre els monuments o llocs que té davant seu i al seu voltant.

 

A més l'app oferix un planificador que permetrà al turista fer els seus plans sobre què visitar així com tots els recursos turístics que oferix la localitat. Està disponible tant en Android com en iOS i en sis idiomes: espanyol, valencià, anglés, francés, alemany i rus.

 

En total s'han instal·lat, 75 beacons per tot el terme municipal, vinculats a punts turístics d'interés, 25 d'ells cofinançats amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Fons FEDER) de la Unió Europea dins de l'Estratègia Edusi “Revitalitza Calp”, i els altres 50 mitjançant una subvenció de Turisme Comunitat Valenciana.