Ampliació xarxa Wifi projecte DTI

L'Ajuntament de Calp ha instal·lat 68 punts wifi en seus municipals, un projecte que s'emmarca en l'Estratègia EDUSI “Revitalitza Calp”, cofinançada amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Fons FEDER) de la Unió Europea i que permetrà implantar-se com a Destinació Turística Intel·ligent (DTI).

 

A més de facilitar la connexió de ciutadans i turistes a wifi públic gratuït, esta iniciativa pot donar cobertura al sistema de sensorització que es posarà en marxa dins del projecte de DTI. És a dir, sensors que monitoraran diferents aspectes del municipi, ja siga el trànsit i places d'aparcament, el consum d'aigua, la quantitat de residus, el nombre de turistes a les platges, etc.

 

Està previst que en total s'instal·len 120 punts wifi, 30 dels quals seran en l'exterior, la ubicació del qual encara està per determinar. Els 68 punts instal·lats fins al moment es troben, a més d'en el propi ajuntament de Calp, en gran part de les instal·lacions municipals com la casa de cultura, centre cívic, la Casa Nova, el Centre Ocupacional Maite Boronat, l'escola Infantil Silene d’Ifac, les oficines de turisme les dependències del Departament d'Igualtat o el poliesportiu Domingo Crespo, entre altres espais.

 

En un futur pròxim s'instal·laran també punts wifi en altres seus municipals com el pavelló Ifac o en el nou edifici de la banda en el qual està previst que s'òbriguen dependències de l'Ajuntament.

 

L'Estratègia EDUSI té entre els seus objectius temàtics la millora de l'ús i qualitat de les tecnologies de la informació i l'accés a les mateixes i en concret el desenvolupament d'iniciatives smart city que van des de la sensorització, l'ús del big data o l'ampliació de la xarxa wifi en tot el municipi.